Přeskočit na hlavní obsah

Knižní recenze 196 Ochotná zemřít

 Autor: Lisa Jackson

Žánr: Krimi, Thriller 

Mé hodnocení: 90%

Obsah: Vyšetřovatelka Regan Pescoliová si právě užívá mateřskou dovolenou, před dvěma měsíci se jí narodil syn Tucker. Jenže Regan miluje svou práci a bez ní je jako ryba bez vody, proto naléhá na manžela Santanu, aby se mohla vrátit alespoň na částečný úvazek. 

Jenže vše se změní, když Regan obdrží telefonát od sestry Sariny, že jedna z jejích dalších sester Brindel byla zavražděna spolu se svým manželem Johnem. Sarina na Regan naléhá, ať okamžitě přijede do dalekého San Franciska, ta však váhá. S žádnou ze svých sester neměla nikdy nijak vřelý vztah, ale nakonec se nechá přemluvit, když s ní pojede i starší dcera Bianca, která se bude starat o Tuckera. 

V San Francisku se mezitím do pátrání pouští mladá vyšetřovatelka Tanakaová se svým kolegou Paternem, který má těsně před penzí a slíbil si, že toto bude jeho poslední případ.

Vše vypadá zpočátku na loupežnou vraždu, jenže spousta detailů nesedí. Proč a kam zmizela Brindelina sedmnáctiletá dcera Ivy, která žila s matkou a se svým nevlastním otcem v domě, kde došlo k vraždě? Mohla se snad stát obětí únosu? A navíc se pohřešují i Paulovi biologičtí synové, Macon a Seth, kteří neměli se svou nevlastní matkou a sestrou zrovna nejlepší vztahy. Mohou být snad do celé události nějak zapleteni?

Regan je jasné, že v San Francisku nemá žádné kompetence k vyšetřování případu, a navíc se jedná o její blízkou rodinu, proto ji ani nepřekvapí chladné přijetí obou detektivů. 

Jenže pak se u Reganiných dveří objeví právě Ivy, vyděšená a tvrdí své tetě, že ji cestou pronásledoval nějaký divný muž. Jenže Regan, která má za sebou roky policejní práce a vyšetřování, je od prvního okamžiku jasné, že Ivy něco důležitého skrývá, v její verzi událostí jsou značné trhliny.

Jenže bohužel brzy zjistí, že je ona i její rodina vydána napospas neznámému zabijákovi, který udělá cokoli, aby ji viděl trpět, takže jej musí najít dřív, než bude pozdě. Ale vůbec netuší, jaká nepříjemná překvapení na ni ještě čekají...

Hodnocení: Tak jsem si po sérii ženských románů konečně přečetla něco trochu jiného, a moje pocity jsou absolutně úžasné!

S autorkou Lisou Jackson mám už bohaté zkušenosti, četla jsem většinu jejích detektivek - všechny, co byly v knihovně k mání, a ani tato knížka mě nezklamala. Ochotná zemřít spadá do série Alvarezová a Pescoliová, což je dvojice vyšetřovatelek, které jsou každá úplně jiná a dá se říci, že si v práci pěkně lezou na nervy, přesto za sebou mají pěknou řádku vyřešených případů. V této knížce dostane Alvarezová prostor až ke konci, to ale není na škodu. 

Detektivní zápletka mě bavila, na můj vkus bylo vyprávění svižné, s každou stránkou jsem byla napjatější, přibývalo motivů, podezřelých, a nakonec i dalších mrtvol, no a já jsem tři sta stránek přelouskala za dva dny, příběh mi opravdu sednul, bavila jsem se jako už dlouho u žádné knížky.

Lisa Jackson má skvělý styl vyprávění, její knížky se opravdu čtou samy, snad jen jeden další autor detektivek mi tak sednul jako ona. Autorka mě neuvěřitelně vtáhla do děje, a při čtení jsem si užívala ten pocit tajemna a podivného zla, který z příběhu čišel. Závěr byl plný napjatých scén, nechyběly ani pořádné přestřelky. 

Moje hodnocení asi nebude úplně objektivní, ale já tuto knižní sérii prostě miluju, a knížku jsem si užila od začátku až do konce. Dávám devadesát procent, a doufám, že se v knihovně brzy objeví od Lisy Jackson knížka, kterou jsem ještě nečetla!

A co Vy? Četli jste tuto knížku? Nebo nějakou jinou od této autorky? Napište mi do komentářů!

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥





Komentáře

  1. Když si chci oddechnout od krutého světa, sahám po detektivkách s alespoň jednou mrtvolou. Není to divný? Tím jsem chtěla říct, že by se mi knížka asi líbila :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý odpočívá u něčeho jiného. Někdo u romantiky, někdo u mrtvol, tak proč ne ;-) :-D

      Vymazat
    2. Já mám nejraději detektivku klasickou. Nemám rád, když se do děje míchá moc osobních věcí.

      Vymazat
  2. Tak po téhle knize se určitě podívám, díky za typ.

    OdpovědětVymazat
  3. s autorkou nemám žádné zkušenosti, ale zní to dobře :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty teda ozaj rýchlo čítaš! Tvoje recenzie si rada prečítam aj keď knihy nepoznám, pretože sú ozaj dobré a vlastne mi napovedia o čom sa jedná. Díky za to! 🌻

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že jsem tuto knihu měla v jednom ze svých článků o titulech v předprodeji. Velmi mě zaujala, ale ke čtení jsem se ještě nedostala. Díky za recenzi. Hezký den. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím,že by mě knížka zaujala.Ovšem,kdy se dostanu do knihovny to teď nikdo neví.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js