Přeskočit na hlavní obsah

Nedělní relax

 Konec měsíce se neúprosně blíží, a zima o sobě dala vědět s plnou silou. Zatímco v poslední den loňského roku jsem věšela prádlo venku, dnes bych to rozhodně neriskovala. Sníh sice nepadá, přesto ale sněhová nadílka venku ještě zůstala, jelikož mrzne, až praští.

Brzy ráno, když jsem šla venčit psa, silnice byla jako sklo, a měla jsem co dělat, abych neuklouzla. Žofku jsem pak nakonec musela domů přinést v náručí, jelikož už má díky pokročilému věku trochu slabší nožičky, a začalo jí to dost ošklivě klouzat.

Po venčení jsme si s přítelem uvařili kávu - jsme oba opravdu ranní ptáčata - a já se začala chystat na autobus. Bylo potřeba zajet autobusem do města, do blízkého Jeseníku, nakoupit suroviny k obědu. Už včera jsme se dohodli, že si uděláme těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou. Mám raději alternativu s tuňákem, ale teď jsou ty konzervy tak strašně drahé...


V neděli mi jede opravdu fajn spoj - stihla jsem v pohodě nakoupit všechno potřebné na přípravu oběda, a ještě mi zbyla spousta času na procházku po městě, kterou jsem využila. Svítilo sluníčko, bylo pořád pěkně chladno, ale já byla z domu pěkně nabalená, takže super.

Nakoupila jsem hned na autobusovém nádraží, kde sídlí Penny Market, a vydala jsem se směrem na náměstí.





Tento průchod vede na Masarykovo náměstí. Pamatuji jej už jako dítě, ale je fakt, že před pár lety prošel rekonstrukcí. Uvnitř jsou vývěsky s programem místního kina, malůvky od dětí ze školky. Celé to jen kazí plakáty politických stran. A to bohužel z toho důvodu, že vitrínky jsou špinavé - jsem si stoprocentně jistá, že na jednu někdo naházel vajíčka.,,

Opravdu to nepůsobí hezky, když je to tak špinavé delší dobu, a evidentně nemá nikdo snahu s tím nic moc udělat. Škoda, ale to už je v záležitosti města.









Uprostřed náměstí máme takovou krásnou radnici. V roce 2010 proběhla ve městě rozsáhlá rekonstrukce, prakticky skoro rok bylo náměstí rozkopané, a získalo nakonec novou moderní podobu. Škoda jen, že bylo všechno pod sněhem, na jaře určitě vyfotím i kašny, a také v letních měsísích zdobí okolí kolem květinové berušky.








Moje další kroky vedly opět do mé oblíbení knihobudky, která je v pasáži vedle hotelu Slovan. Snažím se sem zajít alespoň jednou za dva týdny, vždycky nějaké knížky přinesu, a nějaké si zase odnesu na výměnu. Tentokrát mě zaujala kniha z nakladatelství Odeon s názvem Zpověď kleptomanky. 

Anotace mě upoutala okamžitě. Hlavní hrdinka Valentine, znalkyně moderního umění žije v bezdětném manželství s bohatým mužem, který nyní zastává post ministra financí. Může mít všechno, na co si jen ukáže, přesto začne krást.

Může si dovolit všechno si to koupit, přesto jí krádež přináší zvláštní rozkoš a radost, a Valentine se na této "zábavě" stane brzy závislou. Jenže když jí přijde první předvolání na policejní stanici, je evidentní, že legrace končí, protože vše má své důsledky...

Knížku jsem si odnesla domů, a plánuji si ji přečíst hned, jak dočtu detektivku, kterou mám nyní rozečtenou.

Procházka po městě byla fajn - sice jsem místo tuňáka nakonec doma uvařila těstovinový salát s kuřecím masem, paprikou a rajčaty, a myslím, že se celkem povedl. Mám hlavně radost, že chutnalo i příteli, protože si třikrát přidal, takže tohle je pro mě ta největší odměna.

Neděle byla fajn, už se těším zítra do práce, jen už by nemuselo tolik mrznout!

A co Vy? Jakou jste měli neděli? Také u Vás mrzne? Vyrazili jste si někam na procházku, nebo jste odpočívali doma? Napište mi do komentářů!

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥

PS: Omlouvám se za lehce nekvalitní fotografie, přehodila jsem si nastavení fotoaparátu na mobilu, takže jsem fotila bez blesku... Snad to nebude kazit dojem z článku, to by mě vážně mrzelo!

Komentáře

  1. Hezký fotky - jako kdybych tam byla .Já osobně miluju těstovinovej salát s kuřecím masem . Vůbec celkově jsem hodně těstovinová a k obědu mi klidně stačí i jen ten salát . Já jsem měla úplně relax den , sice jsem si ještě v pátek říkala ,že dneska sjedu do města , kde musim koupit knížku ,ale po včerejšku se mi už nikam dneska nechtělo .Však nic neuteče .

    OdpovědětVymazat
  2. Eliss, mám ráda město a Lázně Jeseník a měli jsme jezevčíka Žofku! za mne parádní počteníčko na neděli. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Radnice je moc hezky opravená :) měla jsi fajn neděli! U nás taky mrzlo, -5°C, doufala jsem, že napadne sníh a budu moct běžkovat, bohužel ne :(. Včera jsem byla celý den na brigádě na kluzišti, dnes na tenise a pak s rodiči v restauraci :) večer u babičky a u dědy a teď pohoda u knížky a televize

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké fotografie i článek
    Krásné dny ti přeji

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Eliss, zdravím. U vás máte přece jen více sněhu. Ráda jsem se s Tebou prošla kolem radnice v Jeseníku. Jezdím k vám do lázní a moc se mi tam líbí, tak mě to potěšilo. Měj se hezky, posílám pohlazení Žofce, Lenka.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle náměstí, průjezd i hotel Slovan znám víc než dobře :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Jeseník neznám, přesto, že jsem tam asi někdy byla. Je to trošku z ruky. Co jsem dělala v neděli? Háčkovala Křemílka a dívala se u toho na filmy. Jsem docela slušně nachlazená, takže nic moc jiného jsem nezvládla...

    OdpovědětVymazat
  8. U nás sníh není, občas trochu napadne, ale většinou je hned pryč. V neděli mne přepadla rýma a kašel, horečku nemám, ale jsem z toho unavená. Raději ani nikam nechodím. Měj se hezky, zdravím 😉

    OdpovědětVymazat
  9. No já už se taky těšila na jaro nebo alespoň počasí beze sněhu a ono prd. U nás sněží asi od středy :D My v neděli měli rodinnou oslavu - babi a taťka slavili narozeniny, tak jsme všichni společně zašli do restaurace a bylo to moc fajn :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  10. já jsem ráda, že momentálně mrzne... lépe nám usychá stěrka pod novou podlahu :) ale sníh u nás není ani troška :/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js