Přeskočit na hlavní obsah

Pondělní kontrola

 V neděli jsem si nařídila budíček na půl sedmou ranní, jelikož jsem byla na včerejšek objednaná zase na pravidelnou měsíční kontrolu. Vždycky jsem z toho tak trošku nervózní, mám obavy, aby bylo vše v pořádku, takže jsem tak trošku jako na jehlách. Budíček nakonec nebyl potřeba, stejně jsem se vzbudila už před šestou, nakrmila jsem Žofku, byli jsme se vyvenčit, a ještě jsem si na chvilku lehla. 

Do kalendáře jsem si napsala poznámku, že musím být na lačno, a přinést zase skleničku s močí. Tak jsem se napila jen trochu vody, oblékla se a upravila a vyrazila na sedmý autobus. Tyhle brzké ranní výlety bez jídla mi fakt nedělají dobře, co jsem na nemocenské, zvykla jsem si na sladké snídaně, většinou nějaký koblížek a ovocný čaj. Z autobusového nádraží to není na polikliniku daleko, včera jsem měla navíc štěstí, že v čekárně nikdo nebyl, a přede mnou byla v ordinaci jen jedna pacientka, takže to bylo fajn.

Tentokrát mi ale sestra krev nebrala, prý až na příští kontrole, takže jsem hladověla zbytečně, asi jsem si to špatně napsala do kalendáře, no nic. Ještě mě zvážila, od minule jsem přibrala tři kila, z čehož mám radost. Paní přede mnou byla hotová celkem rychle, takže už jsem šla na řadu. Doktor se mě nejprve zeptal, jak se mi daří, a jestli nemám nějaké potíže. Tak jsem mu nahlásila, že mám předepsané nové léky na pylovou alergii, a sice Xyzal. Bohužel některé dny mě dost trápila dušnost, takže jsem volala obvoďačce, jestli by mi mohla napsat jiné léky, protože ty, co jsem brala, se nesmějí brát v těhotenství. Takže mám předepsané tyto, ale mám je brát jen při dušnosti, když mi bude fakt zle.

A taky jsem doktorovi ukázala křečové žíly, které mi začaly na pravé noze pod lýtkem dost ošklivě vystupovat a až modrat. Nejvíce to jde vždycky poznat po koupeli, ale plus je, že mě nohy zatím nebolí, ale napohled to není nic moc. Jediné řešení jsou stahovací punčochy, případně mastička. 

Překvapení pro mě dnes bylo to, že mi doktor dělal ultrazvuk přes břicho, což je samozřejmě o něco příjemnější. A miminko bylo tentokrát otočeno zadečkem dolů, zatím bylo vždycky hlavičkou, ale to se může ještě změnit, jak mě ujišťoval doktor. Tentokrát bylo pěkně čiperné, trvalo snad dvě minuty, než se podařilo na ultrazvuku vyčíhnout ten správný okamžik, abych mohla dostat obrázek domů. Ale pořádně jde vidět jen hlava a bříško, protože je to prý na tu fotku už moc velké. 


No, vypadá to všelijak, i na tom monitoru to bylo špatně vidět. Ale jde poznat hezky nos, při troše fantazie i ucho, a pak také bříško. Ale je dobré vědět, že miminko je pěkně čilé, a má se opravdu k světu. Takže všechno je zatím v pořádku. Akorát je tedy problém v tom, že se musím objednat ještě do Olomouce, na druhý screening, který je zaměřený na srdeční akci plodu. 

Když jsem byla v tom Olomouci prvně, tak mi říkali, že to druhé vyšetření je nepovinné, a teď doktor říkal, že se tam mám objednat? Samozřejmě chci mít jistotu, že je malé v pořádku, nechci tvrdit, že je to vyšetření zbytečné, ale já mám problém s tím se tam dostat, auto nemám, a to cestování je pro mě až z opačného konce kraje dost náročné. Tak mě napadlo, jestli se nemám objednat do bližšího Šumperka, tam se prý to vyšetření také dělá, no ještě si musím zjistit další informace. 

Autobus domů mi jel až v devět hodin, od doktora jsem odešla po osmé, takže jsem měla ještě hromadu času, takže jsem si zašla do Rossmannu. Už jsem potřebovala doplnit zásobu sprchových gelů, takže mě příjemně překvapilo, že už prodávají nové letní kolekce od Isany. Tyto sprcháče jsou za pár kaček a velmi příjemně voní. 


Růžový vlevo Exotic Oasis je s vůní květin a melounu. Když jsem si přivoněla, je tedy více cítit ten meloun, květiny tedy nijak zvlášť ne, ale voní hezky. Modrý Tropical Dream má vonět ananasu a kokosu, a je tomu opravdu tak, evokuje mi piňa coladu. Včera jsem už vyzkoušela ten růžový, opravdu krásně voní a bohatě pění. 


Sprcháč Dove jsem koupila hlavně proto, že byl ve velké slevě. Primárně si od nich kupuji deodoranty, protože nedělají fleky na oblečení a vydrží dlouho vonět. Tento sprcháč obsahuje mandlové mléko a mangové máslo, konzistence je hodně krémová, ve vůni hodně převažují mandle. Když si jej nanesu na kůži, je to hrozně příjemné, gel je úžasně vláčný. 


Samozřejmě nemůžou chybět ani mé oblíbené přísady do koupele. Alterru jsem koupila úplně poprvé, jedná se o sůl do koupele s bio výtažky z květů zimolezu a lesní vůní. Ve výrobku mají být použity suroviny z ekologického zemědělství a parfémy z přírodních esenciálních olejů. 

Modré perličky do koupele jsou opět od Isany. Ano, je to produkt pro děti, ale proč bych si nemohla nabarvit koupel namodro i já? Vonět má po lesním ovoci, a modrou barvu tu způsobuje potravinářské barvivo, přičemž nebarví vanu ani pokožku. Myslím, že oba produkty budou fajn.

Autobus v devět hodin jsem v pohodě stihla, ještě jsem zašla nakoupit, a vrhla se na chvíli na úklid po malování. Malování ještě není hotové, pán malíř tu včera nebyl, je domluvený zase až na dnešek. No ono je to takové, že to vždycky uklidím, a další den můžu začít nanovo. Naštěstí ta barva jde dobře umýt z parket, vyrušili jsme už úplně koberec, přesto mě celkem štve, že si malíř nedělá moc starost s nějakými plachtami na podlaze, igelity zakryje nábytek, to ano, ale že to všude po parketách, to ho moc netrápí... 

Už jsem myslela, že to bude dávno hotové, a táhne se to celé fakt jak týden před výplatou. 


Včera jsem měla na oběd zelňačku a výborné Honzovy buchty s povidly. Nechybí ani Žofka, která mi při obědě zdatně asistuje. Jak můžete vidět, fleky jsou fakt všude. Snažím se to průběžně uklízet, ale jde to dost pomalu, a už se to kolikrát nemám sílu, mám vydrhnutou kuchyň, pokojíček přijde na řadu později, jelikož v něm jsou přestěhované věci. 

Máme s přítelem v plánu někdy v červnu dělat nové podlahy, dáme všude lino, což bude nejvhodnější z pohledu údržby, a dneska jsou ta lina fakt moc pěkná. Takže pořád něco umývám, drhnu, a víte co? Chvílemi se na to celé vykašlu, protože to do zítřka neuteče, a ať si o mně myslí kdo chce co chce. Pro mě je důležité to mít krásné a vydrhnuté, až půjdeme úplně do finiše. 

Teploty jsou už teď zase až letní, takže jsme po obědě vyrazili se Žofkou na procházku, a ještě jsem poseděla s mamkou na zahradě, koupila si nové květiny a truhlíky, na sluníčku bylo moc fajn. Dneska se už zase maluje, podle nových odhadů pána řemeslníka to bude ještě minimálně do pátku. Ale ta chvilková nepohoda stojí za to, že to bude pěkné, nové a voňavé!

A co Vy? Byli jste také včera nebo dnes na procházce? Nebo užíváte teplého počasí jinak? Nakupujete také kosmetiku v Rossmannu? Dáte si rádi někdy i buchty k obědu, nebo dáváte přednost pořádnému masu? Napište mi do komentářů!

Děkuji Vám za přečtení a komentáře, přeji krásný slunečný den, Vaše Eliss ♥

Komentáře

  1. Eliss, raději než drhnutí podlah se opatruj. Jasně, že něco se musí udělat hned, ale jak se říká, všeho s mírou 😊 Mám úplně stejné talíře 😀😀

    OdpovědětVymazat
  2. Docela závidím ty dnešní vymoženosti ohledně těch různých vyšetření - za mě to nebylo a taky to dopadlo , no nic . Sladký jídlo moc nemusím, jen vyjímečně , ale o víkendu jsem dostala hroznou chuť na ovocný knedlíky , byla to mňamka.

    OdpovědětVymazat
  3. Eliss, opatruj se, na velký úklid je času dost. Také nemám ráda, když se práce moc táhnou, ale pan malíř je zřejmě jiného názoru. Musíš vydržet. Máme stejné talíře, pá 😀😉

    OdpovědětVymazat
  4. Přeji Ti, ať je brzy krásně vymalováno. A hodně klidu a pohody.
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  5. Eliss, děkuji, že jsi se s námi podělila o fotografii. Krásně roste. Ať je vše v pořádku a domluv se na ty doktory tak, aby ti to vyhovovalo. Jako úklid je lepší, než to úplně zaschne, ale když ti to zas zaneřádí, tak bych se tím netrápila. Pohodu a dobrou náladu .-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ať ti miminko dál hezky roste.

    OdpovědětVymazat
  7. Znám lidi, kteří mohou fungovat bez snídaně, ale já to rozhodně nejsem. Beru snídani jako základ dne a když musím jít na krev třeba na lačno, tak mi to také nedělá dobře. Ono samo o sobě odběry krve mi nedělají poslední dobou dobře :( je to zvláštní, když jsem byla malá, nevadily mi...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js