Přeskočit na hlavní obsah

Menší nákupy a procházka

 Včera odpoledne jsem si vyrazila neplánovaně do města. Potřebovala jsem si koupit vitaminy, a pak mi už doma nezůstala skoro žádná hotovost, takže jsem to chtěla spojit i s návštěvou bankomatu. Původně jsem chtěla vyrazit fakt jen na otočku, jenže v lékárně bylo dost lidí, k tomu paní s dvěma nemocnými dětmi, která si nemohla snad dvacet minut vybrat, jaké léky na nachlazení vlastně chce, takže mi autobus ujel. 

Další jel až za hodinu, tak jsem si řekla, že se půjdu projít. Stejně jsem potřebovala do drogerie pro nějaké drobnosti, takže mi to zdržení nakonec zas tolik nevadilo.

Jako první jsem zamířila do prodejny čajů, káv a pralinek. Už je to skoro měsíc, co jsem přestala pít kávu, takže novým rituálem se pro mě po ránu stal šálek horkého čaje. Hodně jsem si oblíbila zázvorový s citronem, ale mám ráda všechny ovocné, černý mi tak nějak přestal chutnat.

Vybrala jsem si nakonec zelený čaj s příchutí jahody a vanilky od značky Ealdwin. V balení je celkem dvacet čajových sáčků. Se značkou ještě zkušenost nemám, z těch kvalitnějších si nejčastěji kupuju Basilur, tak jsem zvědavá, jak mi čaje budou chutnat! 


U pokladny v obchůdku jsou vždycky vystavené kusové bonbony, ať už to jsou ty gumové, nebo čokoládové. Tentokrát jsem neodolala a přihodila jsem k nákupu ještě dva druhy. Jeden s příchutí krémového karamelu, a ten druhý jahodový. Tyto bonbony jsou vždycky luxusní záležitost! 


Hned vedle prodejny čajů sídlí papírnictví, kam jsem se stavila pro objednávku z Oriflame. Většinou totiž nestíhám časy, kdy má paní otevřený svůj kosmetický koutek, takže mi do odloží do papírnictví, což mám při cestě, a je to pro mě pohodlnější.


Mýdlo značky Crystologie jsem si objednala poprvé. Zaujala mě barva, a pak také informace, že obsahuje třpytivé krystalky. Opravdu se trochu třpytí, vůně je taková zvláštní, trochu mi připomíná šeřík. Mýdla od Oriflame jsou sice trochu dražší, ale hrozně dlouho vydrží, a fakt krásně pění. 

Konečně jsem zamířila do drogerie Rossmann. Tam jsem koupila celkem čtyři věci, hlavně jsem chtěla omrknout, jestli není v akci bělící zubní pasta s černým uhlím, kterou si pravidelně kupuji, ale bohužel ne. Tak snad příště. 


Sůl do koupele je něco, bez čeho si nedokážu vanu plné horké vody pořádně vychutnat. Vzala jsem si tedy hned dvě od značky Isana. Fialová vlevo Velvety Flower je se sametovou květinovou vůní. Růžovou Me Time jsem už před nějakou dobou koupila. Voní úžasně po malinách a obsahuje makadamiový olej, který pomáhá k regeneraci kůže. Tak jsem zvědavá, jak budu spokojená s tou fialovou solí! 


Vpravo je sprchový gel (těch není nikdy dost!), opět Isana. Podle výrobce má vonět po květinách, ale já cítím spíše mandarinky, a možná trochu nějaké květiny. Každopádně ale voní hezky, sprcháče této značky patří mezi mé dlouhodobé favority. 

A vlevo je pro mě další novinka značky Cemio Switzerland, kofeinový šampon.


Někde jsem nedávno viděla reklamu na tento šampon, nevím, jestli v televizi, nebo na internetu. Zaujal mě hlavně ten kofein ve složení. Vůbec jsem totiž netušila, že navrací vlasům hustotu a stimuluje vlasové kořínky. Lopuch je také úžasná bylinka na vlasy, hlavně pomáhá i proti tvorbě lupů. No a kopřiva je taková klasika - přítel vždycky rád vzpomíná na kopřivový šampon, který si před lety s oblibou kupovat.

Jsem opravdu zvědavá, jak mi bude šampon vyhovovat, protože poslední dobou se mi vlasy dost ničí, a také bohužel začaly řídnout, tak snad pomůže! 

Původně jsem toho v drogerii chtěla vzít víc, no ale alespoň peněženka moc nezaplakala. 

Do odjezdu autobusu domů jsem měla pořád ještě čas, tak jsem se ještě zašla mrknout co je nového v knihobudce. Ta městská díky bohu pořád funguje, tu naši obecní padla za oběť vandalům, jak jsem ke své nelibosti zjistila minulý týden. 

Nakonec jsem si půjčila domů jednu knížku, tentokrát naučnou. 



Na spodní fotografii je zachycen leguán na lávových kamenech. 

Kniha Galapágy - zázrak v Pacifiku byla vydána v roce 1988 nakladatelstvím Albatros. Tento výtisk je očividně vyřazený z knihovny, ale přesto je krásně zachovalý. Knížku si budu číst po večerech jako doplňkovou četbu k detektivce, kterou mám rozečtenou, rozhodně to bude zajímavé čtení! 

Nákup a procházka byly fajn. Jak jsem teď pořád doma, a ještě ke všemu sama, tak mi hrozně psychicky pomáhá, když si vyjdu ven, mezi lidi. Jsem ráda, že jsem dostala tak štědré vycházky, protože když sedím doma, fakt mi to nepříjemně leze na mozek! 

A co Vy? Byli jste se také někde projít? Kupujete si rádi občas kvalitnější čaje? Chodíte do čajovny? Máte rádi produkty značky Isana? použili jste už někdy kofeinový šampon? Osvědčil se Vám? Máte rádi knihy o přírodě? Napište mi do komentářů!

Děkuji Vám za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥

Komentáře

  1. Eliss, od zn. Ealwin mám doma celou čajovou kazetu s 12 druhy čajů (po 5 sáčcích). Černý byl fajn, ovocný vypil manžel a nestěžoval si. Sprcháče teď vůbec nekupuju - jsem zásobená z Glanc boxu, swapů i vánočních dárků - myslím, že ještě tak půl roku vyjdu :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Eliss, co se týče procházek, mám to v posledních dnech stejně jako ty. Pokud nemám zrovna nějakou práci, jsem doma dost nervní a procházka mezi lidmi mi pomáhá. Městský cvrkot mi dělá dobře, i když mně někdy lidi také dokáží pěkně naštvat. Soli do koupele mě zaujaly, podívám se u nás. Měj se hezky, pá 🙋‍♀️😃

    OdpovědětVymazat
  3. Procházky miluju , i když v mým případě je to spíš projížďka . Asi bych nevydržela bejt zavřená celej den jen doma . Mám to nastavený tak , že aspoň na chvilku musím ven každej den . Když nemám vzduch , tak se cejtim divně - jsem unavená a tak .

    OdpovědětVymazat
  4. Mám rád japonské zelené čaje, kterých jsem si kdysi přivezl zásobu přímo z Japonska a teď si pravidelně dokupuji, co nového se v mých oblíbených oblastech urodí :-).

    OdpovědětVymazat
  5. když jsem byla těhotná, tak jsem nemohla mít horké koupele a už vůbec ne se solí... to mi fakt chybělo, ale nechtěla jsem ublížit miminku :)

    kniha vypadá nádherně :) určitě je plná krásných fotografií :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kafe mě dosud neoslovilo. Mám ráda ovocné čaje, jako ty :). Ani je nemusím sladit, max medem. Vybrala sis hezké produkty. Zaujala mě knížka :). Nedávno jsem četla dětskou knížku Kam plaveš, Gastone? o lachtanu Gastonovi z pražské ZOO, který odplaval až do Německa při velké povodni v roce 2002. Před 14 dny jsem dočetla druhou knížku do Davida Attenborougha, která se mi také moc líbila :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js