Přeskočit na hlavní obsah

Nákupy a speciální oběd

Včera mě nečekalo žádné ranní vstávání do práce - na pondělí jsem si vzala dovolenou. Mám ještě dost dní dovolené, a je potřeba ji vybrat, takže mě čeká ještě v prosinci pár volných dní před Vánoci, což je super!  

Ráno v osm hodin jsem si vyjela autobusem do města. Na devátou hodinu jsem měla domluvenou návštěvu u babičky. Babička letos oslavila pětaosmdesátiny, ale zdravotně je na tom naštěstí ještě celkem dobře - jen paměť už jí občas vynechává, ale to je vzhledem k věku pochopitelné. Cestou jsem se ještě stavila v obchodě a babičce koupila krabici lázeňských oplatků.

Babička byla v dobré náladě, někdy bývá smutná, ale dnes jsme si pěkně popovídaly, vypila jsem dvě kávy, snědla pár sušenek a rozloučily jsme se. Návštěvy u babičky jsou pro mě vždycky něčím speciálním, vrátím se na chvíli do dětství. 

Babička bydlí na sídlišti v paneláku, poblíž je nákupní centrum. Zašla jsem se podívat do Sportisima. Chtěla jsem se podívat na nějaké zimní boty, sice ještě doma mám celkem pěkné kozačky a kotníkové boty s kožíškem, ale pěkných bot není nikdy dost, že dámy? 

Nakonec jsem si ale žádné boty nevybrala, sice jsem váhala nad jedněmi hnědými, ty byly úžasné, ale řekla jsem si, že třeba příště. Moje další zastávka byla v Lidlu. Plánovala jsem koupit nějaké maso, a uvařit pozdní oběd. Jenže kuřecího, vepřového jsme už popravdě s přítelem pěkně přejezení. Tak jsem se rozhodla koupit králíka. Ještě nikdy jsem ho sama nepekla, takže jsem byla zvědavá, jak to dopadne! Králičí maso miluju, ale strašně dlouho jsem ho neměla. 


Přítel mi doma králíka rozporcoval, a já měla dilema, jak jej vlastně připravit. Nakonec vyhrál ten nejjednodušší recept - kmín, česnek, cibule a na kostičky nakrájený špek. Pekla jsem jej na sto padesát stupňů, pravidelně polévala vodou. Před koncem pečení jsem ještě přidala na plátky nakrájené brambory.

Byla jsem překvapená, jak se nakonec maso povedlo. Kůrčička byla křupavá, maso akorát, vůbec nebylo vysušené - a z toho jsem měla právě strach. Sice jsme obědvali trochu později, protože trvalo dlouho, než se maso dopeklo, ale kulinářský zážitek to byl výtečný! 

Ale zpět k nákupům. Doma používáme klasickou konvičku, kterou dáváme na plynový sporák. Tu starou jsme měli už dlouho, byla oprýskaná, začalo se povážlivě kývat držátko, tak jsem zašla do elektra a mrkla, jaké tam mají. 


Výběr nebyl moc pestrý, nechtěla jsem koupit zase nějakou moc levnou, protože bych zase za několik měsíců mohla kupovat další. Takže nakonec jsem vybrala tuto nerezovou. Velikostně je trochu větší, než jsme zvyklí, ale zase si můžeme vařit víc vody. A je také trochu těžší, ale to nevadí. A co mě nejvíc potěšilo je, že krásně píská!

Konvička stála tisíc korun, ale udělala jsem si radost a věřím, že nám bude dlouhé roky sloužit. Mám z ní velkou radost - nakonec jsem fakt ráda, že jsem si ty boty nekoupila - tohle jsou rozhodně lépe investované peníze.

Moje další kroky vedly do drogerie Rossmann. Potřebovala jsem si koupit nový šampon, a taky jsem se chtěla mrknout, jestli už mají nějaké vánoční limitované edice. No, mají jich požehnaně! 


Vybrala jsem si dva vánoční produkty - na obalu je doslova napsáno s "vůní Vánoce." Sprchový gel a sůl do koupele značky Isana, která patří mezi mé oblíbené. Vůně je opravdu příjemná - nevím, jestli je úplně vánoční, nicméně tam cítím strašně sladké bonbonky, moc hezky voní. Už se těším na voňavou koupel s touto solí!


Šampon jsem si vybrala od Garnier Fructis. Snažím se značky i druhy střídat - prý je to tak dobré pro kvalitu vlasů. Jedná se o novinku pro slabé vlasy s tendencí vypadávat s vůní červeného pomeranče. Obohacený je o biotin a vitamin C - ten má podle etikety obalovat vlasové vlákno a tím ho posilovat, což má usnadnit rozčesání vlasů po umytí.

Jsem zvědavá, ale myslím, že mi šampon sedne - sice mi nijak nevypadávají, ale slabé je opravdu mám, hodně se mi lámou. 


Jako poslední jsem koupila v drogerii dvě čokolády. Vlevo je bio mléčná čokoláda od Alnatura. Koupila jsem ji hlavně proto, že mě zaujalo složení - obsahuje totiž třtinový cukr a sušenou smetanu. Vpravo je Das Exquisite. Tyto čokolády jsou celkem levné, ale chuťově vynikající, tentokrát jsem si vzala hořkou s pomerančem, už jsem obě čokolády ochutnala, a jsou fakt dobré! 


Není nad to si jen tak na chvíli lehnout do postele a vychutnat si dobrou a kvalitní čokoládu!


Z drogerie jsem zamířila do studia Oriflame. Často si tuto kosmetiku objednávám, hlavně tedy denní a noční krémy používám jen od tohoto výrobce. Tentokrát jsem si z katalogu vybrala dvě mýdla Love Nature. Jsou s kakaovým máslem a mátou. Už jsem jedno vyzkoušela, mýdlo nádherně voní po čokoládě, mátu tam ale moc necítím. 

Mýdla z této řady jsou super - vůně dlouho vydrží, a navíc i mýdlo samotné má dlouhou trvanlivost - denně si s ním myji ruce a v té mýdlence moc neubývá! 


Párkrát do roka si koupím probiotika. Neberu je nijak zvlášť pravidelně, ale je pravou, že na bříško mi vždycky udělají dobře. Tentokrát jsem zašla Dr.Maxe. RebioMax obsahuje inulín, mikrooorganismy Lacticaseibacillus rhamnosus GG, Saccharomyces cerevisiae var. boulardii. 

V balení je deset tablet, já beru teď jednu denně. Měla jsem strach, že tablety budou velké, s čímž mám někdy problém, ale jsou menší velikosti, takže paráda. 


Jako poslední jsem zamířila do prodejny čajů a káv. Konečně mají v nabídce můj oblíbený Basilur. Černý čaj Autumn tea je s přídavkem javorového sirupu. Chuť čaje je naprosto exkluzivní, a pro studené podzimní dny právě teď se náramně hodí. 

Ani mi nijak nevadilo, že je v nabídce větší balení, které čítá pětadvacet čajových sáčků. Tak jsem si po dobrém pozdním obědě hned uvařila jeden šálek. Čaj si nesladím, miluju tu chuť javorového sirupu - cukr opravdu není potřeba! 

Nákupy byly fajn, návštěva u babičky také, akorát v peněžence mám teď pořádný průvan, ale to nevadí, udělala jsem si prostě radost!

A co Vy? Udělali jste si teď také nákupní radost a koupili si něco, z čeho máte velkou radost? Taky si někdy užijete volno couráním po městě a nakupováním? Zaujal Vás některý z produktů, který jsem si koupila? Máte rádi čaje značky Basilur? Máte rádi pečeného králíka? Napište mi do komentářů!

Děkuji Vám za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥

Komentáře

  1. Eliss, hezky jsi nakupovala. Z této nabídky často kupuji hůavně čaje Basilur, ale u nás je nemají a tak je kupuji přímo v prodejně čajů "Grešík" v Děčíně, kde mají neskutečný výběr výborných čajů a na čaji si já ráda pochutnám. Králíka jsi udělala téměř na stejný způsob, jako ho peču já, jen to maso vždy prošpikuji, aby se ta vůně a chuť špeku dostala do masa přímo a maso se trochu promastilo, protože králičí maso je hlavně dietní a poměrně suché.. Před koncem pečení jej ještě pokladu plátky másla a maso se tak zjemní. I tak Tě chválím, ž ses do toho poustila. Ostatně každá vaříme trošku jinak. Jsi šikovná a já Ti přeji ať se Ti vše daří. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
  2. Ta konvička je super a moc se mi líbí . Osobně na nakupování moc nejsem a nedávný shánění zimní bundy po obchodech ve mě zůstane ještě hodně dlouho . Králíka mám ráda akorát, že ho mám hrozně málo , protože u nás ho nikdo nejí a sama si ho uvařit neumím .

    OdpovědětVymazat
  3. Eliss, pěkné nákupy. Na ty mé můžeš mrknout u mne - mám taky nákupní článek. Čaje Basilur bývají dobré, já teď zrovna mám jednu jejich sadu s dost neobyklými příchutěmi (chystám se, že je zahrnu do nějakého svého čajového článku) a pak nějaké nové ovocné, ty spíš pro manžela, ale asi taky ochutnám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já si koupil v antikvariátu brožurku "Stručná nauka o barvách a jich harmonii", vydáno v Praze 1909.
    A Coffee room jsem si koupil domů etiopskou jemně praženou kávu.

    OdpovědětVymazat
  5. Máš šikovného přítele! To já umím hlavně krájet zeleninu, a myslím, že si s tím do konce života nějak vystačím... Králíka moc často nemusím, záleží jak je starý, ale v obchodech jsou asi všichni stejného stáří. Nejhorší je, když někdy vidíš, kolikrát králíky musíš přeléčit i doma antibiotiky...Třtinový cukr je z pohledu lékaře stejný cukr jako ten řepný a tohle zjištění může průvan v peněžence ušetřit neba aspon v té mojí. Já se na vánoční nákupy teprve chystám.

    OdpovědětVymazat
  6. škoda, že jsi nevyfotila oběd hotový :) jinak pěkné úlovky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, talíř připravený k výdeji to chtělo v každém případě vyfotit.

      Vymazat
  7. To sis udělala moc hezký den :)! Já nakupovala na Vánoce, tak se peněženka taky pěkně provětrala :D ale to nevadí, hlavně, když to udělá radost! :) Čaje teď taky hodně piju a jak říkáš, bez cukru je to parádní :) ale mám ráda ovocné, ne zelené nebo černé. Nedávno jsem si v Decathlonu koupila boty na tenis. Několikrát jsem si objednávala přes internet, ale neseděly mi, i když jsem pečlivě změřila cm :/. Mám plochou nohu, tak je výběr těžší, proto si musím vybírat v kamenných obchodech. Jsem ráda, že jsem našla nějaké, které mi sedly :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js