Přeskočit na hlavní obsah

Propršené nákupy a radosti

 Když jsem se včera dívala na internetovou předpověď počasí, tak celý den měly být mírné přeháňky. Čili takové to protivné počasí, kdy chvíli mrholí, pak zase ne, fouká, a do toho je šílená, lezavá zima. Ráno, když jsem se kolem páté chystala do práce, to však vypadalo úplně jinak.

Obloha jako vymetená, dokonce vysvitlo sluníčko. Fajn, řekla jsem si, vezmu si do práce jenom tenkou mikinu, to pršet určitě nebude. No a co myslíte? Přišla jsem na dílnu, a už začínalo mrholit. A kolem desáté šílený slejvák, hotová průtrž, a taky se pěkně ochladilo, takže na tričko to dnes tedy vážně nebylo. Ale co, náladu mi rozmary počasí nezkazily. 

V práci bylo moc fajn, skvěle jsem si popovídala s kolegyní, a pracovní směna mi strašně rychle utekla. S takovou dobrou náladou jsem domů z práce opravdu dlouho nešla!

Výplata je sice až zítra, ale já se rozhodla zajet si do města na nákupy. Už hrozně dlouho jsem se nebyla jen tak projít. Prostě jen tak, udělat si radost, projít si obchody, něco si koupit a tím si zvednout náladu.

V jednu hodinu jsem tedy vyjela do města. V takovém počasí nebylo ve městě ani moc lidí. Což jsem ale uvítala.

Moje první kroky vedly na náměstí, do knihobudky. Vždycky se zajdu podívat, co je tam nového v vypůjčení, ale dnes mě žádná knížka nezaujala. Tak snad příště! 



Kousek od náměstí je drogerie Rossmann. Tam nakupuji kosmetiku nejraději, miluju jejich voňavé sprchové gely, a hlavně tam mají velký výběr. 


Tento šampon značky Elseve kupuju už potřetí za sebou. Je obohacen o marulový a kaméliový olej. Na přebalu se píše, že je nejvhodnější pro suché vlasy, a díky složení dodává vlasům lipidy, díky čemuž získají lesk, a hedvábnou splývavost.

Nevím, jestli mám úplně "hedvábně splývavé" vlasy, ale rozhodně se mi tolik nemastí, a co je důležitější, nezacuchávají se mi. Mám opravdu hodně jemné vlasy, a někdy po umytí se mi špatně rozčesávají, a dělají se mi "cucky." Ale díky tomuto šamponu už je to opravdu mnohem lepší.


Jako další tu mám dva sprchové gely značky Isana. Červený vlevo je s mandlovým olejem a bio výtažky z granátového jablka. Podle dalších údajů neobsahuje silikony a živočišné složky. Vůně je taková jemná, jsem zvědavá, jak bude pěnit! 

Oranžový gel je pomerančový - s ovocnou vůní pomeranče a medu. Už jsem tento gel kdysi měla, a voní opravdu luxusně.


Už dlouho jsem si nekoupila žádnou sůl do koupele. Vždycky v neděli si udělám velkou vodní lázeň ve vaně, a co je ideálnějšího než ji pěkně ovonět? Opět jsem zvolila značku Isana. Ale teď jak koukám na tu růžovou, není to sůl do koupele, ale koupelové perly.

Tak ty jsem tedy ještě neměla! Koupelové perly jsou s babasovým olejem a ureou. Vpravo je tedy sůl do koupele, a ta obsahuje výtažky z bambusu. Už se těším, až mi krásně provoní koupelnu! 


Jako poslední jsem koupila v drogerii tyto dvě cereální tyčinky. Byly vystavené u pokladny, a na první pohled mě zaujal obal, opravdu pěkné grafické zpracování. Jedná se o značku Cerea. Tyto produkty jsem viděla v drogerii prvně, dvě tyčinky jsem si vzala tedy na zkoušku.

Jsem hodně zvědavá na tu banánovou se sušenkami! 


V Penny Marketu jsem koupila svojí milované Žofince na zkoušku tyto granule. Jsou od Puriny, takže doufám, že budou i kvalitní. Na obalu výrobce píše, že celkových sedmdesát procent bílkovin je tvořeno živočišnou složkou. Snad budou mému miláčkovi chutnat! 


Zavítala jsem i do knihkupectví. Ve slevě byly dva společenské romány z nakladatelství Odeon. 

Olga má být příběh lásky na pozadí dramatických německých dějin od konce 19. století do sedmdesátých let 20. století.

Po Valentýnu bude celkem drsnější čtení, co jsem pochopila z anotace. Autorka boří mýtus glorifikované květinové generace 60. let. Ideály lásky, míru a porozumění tu dostávají pořádně na frak. Jsem na obě knížky zvědavá, a moc se těším!



Nemohla jsem odolat, a koupila jsem si tuto knižní novinku od Arnošta Vašíčka. Arnošt Vašíček je přední český záhadolog, viděla jsem jeho dokumentární série, které běžely na České televizi. I osobně je mi moc sympatický, takový příjemně civilní pán, tak jsem zvědavá, jak se mi bude jeho kniha líbit. 

Tak jsem si po dlouhé době udělala opravdové nákupní radosti!

A co Vy? Také u Vás dnes prší? Zaujaly Vás některé produkty z mého výběru? Máte s některými zkušenost? Četli jste něco od Arnošta Vašíčka? Napište mi do komentářů!

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥

Komentáře

  1. Autora knihy neznám. Soli do koupele si občas koupím, ale takové větší balení pro uvolnění svalového napětí a bolesti kloubů. Často levandulovou nebo pivní koupel. Udělat si radost nákupem je dobrý nápad
    Dříve jsem to dělávala. Ale té všelijaké kosmetiky nebo spíše značek je tolik, že někdy i tápu. Do koupele jsem měla také kdysi takové korálky naplněné voňavým olejem. Ale sůl mám raději.

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdy jsem nic od Vašíčka nečetla , ale vím, čím se zabývá - kdysi jsem měla v televizi kanál o záhadách , tak tam měl občas pořad , ale už je to celkem dávno .

    OdpovědětVymazat
  3. U nás pršelo dopoledne, odpoledne už bylo docela sluníčko. Tyčinku z té řady New bar jsem jsem kdysi měla, jen jinou příchuť a mne moc neoslovila, ale já obecně tyčinky s ovesnými vločkami moc nevyhledávám. Jsem zvědavá, jak budou chutnat tobě.

    OdpovědětVymazat
  4. Já nejraději utrácím v knihkupectví a v antikvariátech. Za počasí deštivého si objednávám na internetu staré pohlednice.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Eliss, hezky jsis zanakupovala, je třeba si dělat radost ! Měj se dobře, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. je třeba si dělat radost, já si v pondělí nakoupila v knihkupectví :) se žádným z tvých úlovků zkušenosti nemám :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty výrobky z drogerie jsou dobrými tipy pro manželku, i když momentálně máme z Asturu v koupelně zásobu. všech možných toaletních potřeb. Mi stačí občas nechat nabít strojek na vlasy a fousy a pak kolínskou po holení...

    OdpovědětVymazat
  8. Je dobře, že sis udělala radost :) Elseve také používám a jsem s ním spokojená. Osvědčilo se mi rozčesávat vlasy hned, jak vylezu ze sprchy. Ráno to pak jde jedna báseň. Když jsem čekala až do rána a rozčesávala až za sucha, tak mi to moc nešlo. Jak to děláš ty?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js