Přeskočit na hlavní obsah

Konec prázdnin se blíží!

 Tento srpen nebude v mnoha ohledech patřit mezi měsíce, na něž budu vzpomínat s úsměvem. Začalo to "obyčejným" oparem s afty, a nakonec se to celé tak nějak zvrtlo v takovou psychickou nepohodu, že na mě začaly padat záchvaty panické ataky.

Přiznám se zcela na rovinu, že jsem nevěřila, že nějaké panické ataky mohou člověka reálně potkat. Pořád jsem si říkala, že je to jakýsi výmysl rozmazlených lidí, kteří si nalhávají jakési psychické záchvaty. Ale jen do doby, než jsem sama poznala, jak strašné to může být.

Začalo to nenápadně. Byla jsem nemocná, bolela mě celá pusa, opar taky nebyl zrovna příjemná záležitost. A asi to, že jsem po dlouhé době byla nemocná, navíc taky sama doma, začala jsem si připouštět zdravotní problémy, které nebyly reálné. Večer jsem ležela v posteli a představovala jsem si samé hrozné věci, a nejvíce se mi začínalo v hlavě omílat to, že do rána umřu, protože mám určitě něco se srdcem.

Následkem těchto utkvělých představ bylo samozřejmě to, že mi to srdce začalo prudce bušit. To celé jsem si způsobovala sama svým strachem. Na vině byl určitě i předchozí stres z práce, plus ta nemoc, najednou jsem kolem sebe neměla kolektiv, na který jsem byla zvyklá, a tak se to začalo motat v bludném kruhu.

Nebylo jednoduché s tím bojovat, ale musím říct, že se cítím normálně. Prostě jako vždycky, úzkosti už jsou pryč. Ještě minulý týden mě to na chvíli chytlo, ale najednou všechny strachy pominuly. Teda doufám. V úterý jsem byla na kontrole u doktorky, a všechno mám v pořádku, dělala mi i krevní testy. Jak jsem začala chodit do práce, není na žádné smutky a úzkosti ani čas, prostě na sobě cítím, jak jsem se zklidnila, což je fajn.

Ale netvrdím, že mě nikdy nepřepadne špatná nálada, ale nemám už takové návaly strachu, což je nejdůležitější.  Hlavně se snažím hledat radost v maličkostech, na což jsem skoro zapomněla. Chodím hodně ven, na procházky, a trávím hodně času s lidmi, kteří jsou pro mě důležití.



Krásně barevné květiny v plném květu u lázeňského domu, kde jsem byla v úterý na kontrole u doktorky. Svítilo sluníčko, byl fajn den, a na to, že je konec srpna, to kolem jen zářilo barvami.


Pomaličku už začínají dozrávat kuličky černého bezu. Kdysi jsem si v kavárně často dávala bezinkovou limonádu, ta je opravdu skvělá! Ale plody mají své využití i v lékařství - pomáhají například při zánětu průdušek. 

A čaj z listů zase podporuje činnost ledvin, a pomáhá zmírňovat otoky nohou. 


Tento krásně zbarvený polokeř přerůstal plot u rodinného domku, bohužel se mi nepodařilo pořádně vyfotit tu barevnou krásu, mám i okvětí vyfocené zblízka, ale bohužel všecky fotky rozmazané! Neví někdo z Vás, o jaký druh by se mohlo jednat? Pokud ano, napište mi do komentářů! 




Ovečky od nás z práce, z ovčína. Tyto dvě jsou v menší ohradě zvlášť, protože jsou zrovna březí, naháněči je neposílají na pastvu na louku s ostatními, nechávají je izolovaně od ostatních. Tyto ovečky jsou totiž velmi neklidné, často bečí a chovají se nepředvídatelně, což není dobré pro stádový chov. Takto mi to aspoň nedávno vysvětlovala jedna kolegyně. 

Je fakt, že upovídané jsou velmi, když máme na dílně otevřené okno, to máte slyšet ten nekončící bečící koncert! Mám ráda všechny zvířata, a být takhle denně v kontaktu s ovečkami je hrozně fajn. 

Srpen se pomalu blíží ke konci, dětem zase brzy začne škola, ale počasí zatím zůstává letní, ale od neděle má přijít ochlazení. 

Doufám, že září už pro mě bude více radostný měsíc, hlavně už bez nemocí, a negativních emocí! A co Vy? Jaksi užíváte poslední srpnové dny Vy? Chodíte někam na procházky? Je u Vás také ještě teplejší počasí? Napište mi do komentářů!

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný začátek víkendu, Vaše Eliss ♥





Komentáře

  1. Eliss, ráda slyším, že už je ti mnohem lépe. Máš pravdu, že letošní srpen je nádherný, sluníčka je někdy až dost 😊 Ještě dneska jsem se byla koupat v Sázavě, od neděle se má docela dost ochladit, tak to bylo letos asi poslední koupání v řece. Měj se hezky, pěkný víkend 😉😀

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem moc ráda , že už je Ti líp . Ovčín úplně super . Já se chystám příští týden na 4 denní výlet, tak se těším a byla bych ráda, kdyby se alespoň malinko ochladilo , To vedro už je unavující .

    OdpovědětVymazat
  3. Elis, těší mne, že jsi překonala všechny potíže. Přeji Ti, aby tě to už nepotkalo. Je dobře, že jsi už mezi lidmi a ovečkami. Máš kolem sebe i krásnou přírodu. Já už na sobě pociťuji trochu stísněnost z ubývajicího denního světla. Drž se, děvče.

    OdpovědětVymazat
  4. Elis, těší mne, že jsi překonala všechny potíže. Přeji Ti, aby tě to už nepotkalo. Je dobře, že jsi už mezi lidmi a ovečkami. Máš kolem sebe i krásnou přírodu. Já už na sobě pociťuji trochu stísněnost z ubývajicího denního světla. Drž se, děvče.

    OdpovědětVymazat
  5. Eliis, to je fajn, že už se cítíš dobře.
    Já se na avizované ochlazení v posledním srpnovém týdnu docela těším - v Praze celý týden teploty přesahovaly 30, centrum jbylovelká rozpálená pec a doma jsem měla přes 28°. Já tyhle horka nesnáším, takže jsem byla taková polomrtvá, ani jsem doma neudělala nic z toho, co jsem měla v plánu. Tak doufám, že s příchodem nižších teplot začnu být akčnější :)

    OdpovědětVymazat
  6. Úmorná vedra jsou už snad za námi a já doufám, že se letos vydaří babí léto, plné barev a dlouhých, měkkých stínů. To dokáže pohladit na duši a vlít optimismus do žil.
    Jsem rád, že jsi své nemoci zahnala.

    OdpovědětVymazat
  7. Je fajn, že se ti stav zlepšil a přeji, aby už bylo všechno v pořádku. Já jsem zimní člověk - ožívám při teplotách pod nulou a žiju u mínus deseti, ale díky chladu na chalupě jsem ty třicítky přežila. Tak se drž...

    OdpovědětVymazat
  8. Ten polokeř, bych tipla na hortenzii, je hodně druhů. Pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak ať nám to babí léto udělá radosr.

    OdpovědětVymazat
  10. Eliss zdravím a přeju Ti hlavně hodně zdraví a pohody ! Opatruj se, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  11. jsem moc ráda, že už je ti lépe :) to je moc dobře :) fotečky jsou krásné :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jsem ráda, že je ti lépe! Když jsem byla po Turecku nemocná, také to na mě doléhalo. Jak je člověk sám doma, nikam nemůže, tak to na něj dost často padne :(

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js