Přeskočit na hlavní obsah

Umělecká díla mimozemšťanů?

 Existence mimozemských civilizací patří dlouhodobě mezi hojně diskutovaná a propíraná témata. Jsou tací, co nevěří, že život mimo planetu Zemi je možný, a pak jsou ti, co jsou o existenci mimozemských návštěvníků, kteří víceméně pravidelně navštěvují naši malou planetku přesvědčeni.

Já sama jsem v existenci toho, že mimo naši planetu existuje život, přesvědčená. Vesmír je obrovský, takže podle mě je vysoce pravděpodobné, že tam někde se vyskytuje určitá forma života. A proč by vlastně nemohla být na stejné inteligenční úrovni jako my - či snad ještě mnohem vyspělejší?

Podle prohlášení jednoho slavného vědce létají poblíž Země až čtyři triliony mimozemských objektů. Ale není možné je všechny vidět - a to z toho důvodu, že létají ve velké vzdálenosti od planety. Do několika let by se ale mělo podařit konečně vyfotit pořádně ostrý snímek neidentifikovatelného létajícího objektu, který vzbudí celosvětovou senzaci.

To je dost odvážné tvrzení, a nejsem si úplně jistá, zda se opravdu vyplní.

Výskyt různých obrazců v obilí, obecně známých spíše pod pojmem kruhy v obilí - ač se často tvarově o kruhy ani nejedná - jen utvrzuje milovníky záhad v tom, že "oni" jsou tady, a pomocí těchto agrosymbolů nám dávají zprávy, či dokonce významná upozornění, jak bychom se měli chovat nejen k sobě navzájem. 

Snažila jsem se vypátrat ty nejzajímavější obrazce v obilí, a jejich neméně zajímavé výklady. 





Hannington je malá vesnička v anglickém hrabství Hampshire čítající kolem pětistovky obyvatel. To, co ale objeví farmářka Shelley druhého srpna roku 2017, ale na několik týdnů vrhne vesničku do centra dění.

Kolem se začnou rojit novináři, létat hlučné helikoptéry - a na vině je šedesátimetrový kruh v obilí! Farmářka vidí, že obilí je podivně stlačené k zemi, a místy zcela zničené, a za pár minut jí ukazuje soused záběry, které jsou pro ni takřka neskutečné.

Obrovský obrazec v pšenici se skládá ze čtyř kruhů. Ty jsou uvnitř vyplněny trojúhelníky, kterých je vždy dvanáct, a směrem ke středu se zmenšují. Podle experta na geometrii je dvanáctka zcela zásadním číslem. Jedná se o číslo plné harmonie - mimo jiné se jedná i o počet stran v krychli. Ale dvanáct je i měsíců v roce, může jít tedy o jakési pojítko mezi časem, a prostorem?

Každopádně jde vidět, jak je celý výtvor úžasně symetrický!




I u dalšího obrazce zůstáváme v Anglii. Padesát tři metrů široký agrosymbol byl poprvé spatřen sedmého července roku 2018 na poli v  Coneybury Hill. A spoustě lidí začal okamžitě připomínat znak chemických zbraní. Musela jsem si na internetu připomenout, jak vlastně tento znak vypadá, pokud byste si také nebyli jistí, tady máte odkaz na obrázek:

https://www.google.com/search?q=znak+chemick%C3%BDch+zbran%C3%AD&sxsrf=AJOqlzUNNtK4fY8xg2vQqzKy2v5j_xMl6w:1673609556551&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjihvG4ucT8AhXE7rsIHTz6DukQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1536&bih=746&dpr=1.25#imgrc=1voWRR4EkdJOaM

Uznávám, že při opravdu velké dávce fantazie tam můžeme spatřit tento symbol. A vzhledem k tomu, že jen pár dní předtím došlo v anglickém městě útoku novičokem, a jedna žena při něm zemřela. Takže symbol v obilí má být snad jakási reakce na útok?

Za mě hodně zvláštní výklad, ještě podivnější načasování - v tomto případě bych se přikláněla i k tomu, že obrazec byl vytvořen skupinkou nějakých lidí. Milovník těchto obrazců ale tvrdí, že agrosymboly vždy souvisí s tím, co se zrovna stane...



Tato fotografie byla pořízena 11. srpna 2010 na poli u silnice číslo 150 u Skalice nad Vltavou. "Ve středu 11. srpna jsem jel kolem na kole, a kruhu v obilí jsem si náhodou všimnul," uvedl fotograf Martin Roháček.

Vydal se blíže, kruh prozkoumat a detailněji vyfotografovat. Nejpodivnější podle něj bylo, že polem nevedly vůbec žádné vyšlapané cestičky, které by tak vysvětlovaly to, že šlo o práci například skupinky lidí. 

Může jít o dílo povedených vtipálků? Ale mohla skupina lidí zvládnout vytvořit takové dílo, aniž by při tom nevyšlapali v poli cestu? A nebo se jedná o výtvor návštěvníků z kosmu? Na webu idnes jsou k vidění detailnější fotografie výtvoru, přikládám Vám odkaz:

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/ke-kruhum-v-obili-nevedly-zadne-vyslapane-cesticky-lici-fotograf.A100817_093503_brno-zpravy_dmk

Krom teorií, že kruhy v obilí vytvářejí mimozemšťané či skupina pozemských vtipálků, je tu ještě další, která je celkem opomíjená. A to sice, že kruhy v obilí jsou výtvorem "vysoce duchovních bytostí," či působením neznámých sil. Ezoterici a léčitelé v nich vidí symboly lásky a naděje do budoucna. Trochu bizarní, ale což!

Jsou ale samozřejmě obrazce v obilí, které byly vytvořeny lidmi - pomocí prken a provazů to opravdu jde, ale otázka je, zda se takové impozantní dílo dá, i ve velké skupině šikovných lidí, zvládnout za jednu noc. Nejvíce mě ale překvapuje to, že tito tvůrci obilí poskládají, ale často nedojde k zlomení ani jednoho jediného klásku...



Kruhy v obilí jsou zvláštním fenoménem, který se dá ve většině případů vysvětlit racionálně. Ale některé podivnosti zůstávají. Věřím, že mimozemské síly v tomto mohou mít tak trochu prsty, ale těžko posoudit, kde je vlastně pravda!

Co si o kruzích v obilí myslíte Vy? Jedná se o díla šikovných lidských rukou, nebo nás opravdu přicházejí touto zvláštní formou varovat návštěvníci z vesmíru? Lze si racionálně vysvětlit, že kolem kruhu v obilí nejsou žádné lidské stopy? Napište mi Vaše názory do komentářů!

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný začátek víkendu, Vaše Eliss ♥



Komentáře

  1. Zbožňuji tohle téma, Eliss! Mimozemšťané jsou zábavné zajímavé téma. Dá se uvažovat, že ve vesmíru jsou stovky galaxií, v nich stovky soustav, v nich až desítky planet. Jasné, že tam může být život a třeba tam je i něco většího, co ještě neznáme.
    Jednou jsem viděl video, kde uvažovali zda by si nás zotročili mimozemšťani. Byla to dobrá úvaha o tom, jak se chováme my. Někdo je nám roztomilý, tak se o psy a kočky staráme. Prasata a krávy jíme. Jestli by mohli čistě teoreticky cestovat vesmírem, proč by si nemohli zjistit, zda nejsme riziko, aby nám dali vědět, že existují. Třeba nějaká bytost přišla a otočila se, že nás v životě už nechce vidět. :D
    Tvary v obilí jsou zajímavé téma. Není tak jako Kraken či čupakabra, ale zajímavé. Lidé v různých dobách přikládali stejné paranormální jevy různým stvořením. Z čarodějnic a duchů se v dnešní vědečtější době více mluví o životě mimo zemi. To je fajn, že jsme jako lidstvo tak pokročili. Máme farmaření, zdravotnictví a tak. Třeba jednou budeme my ten druh, co bude cestovat mezigalaktické cesty, aby zkontroloval existenci potencionálních míst ke kontaktu. To by byla legrace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Magicmaxi,
      "Prasata a krávy jíme" - ne všichni, v Indii je kráva posvátná, ve světe muslimském je prase zvíře nečisté. Ale je tu jedno pojítko mez zvířata a kruhy v obilí - viz rčení "měl se jako prase v žitě"; ano, ty kruhy mohla udělat zvířata.

      Vymazat
    2. Ahoj Tlustjochu,
      dobrý dodatek. Děkuji ti za upřesněn, Tlustjochu! :)

      Vymazat
  2. Kdo věří, věří, kdo ne , ne . Každopádně někdo to začít musel a třeba to bylo právě nějaký UFO a ostatní už to jen kopírovali ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Viděla jsem na toto téma zajímavý dokument a někdy se až člověk diví, jak krásné obrazce a hlavně pravidelné, se většinou v obilí,objevují. Mnoho lidí se nad tím už pozastavovalo. Jen o jednom obrazci vím, že to udělala rozverná parta mladíků pomocí prkna, kolíků a šňůry, které si vždy zapíchli do určeného místa a prknem položili obilí do jednoho směru a vytvořili tak obrazec velkého kruhu s několika menšími.

    OdpovědětVymazat
  4. Jde-li o obilí, tak v tom určitě má prsty kouzelník Žito a král Ječmínek.

    OdpovědětVymazat
  5. také věřím, že nejsme sami :) vesmír je obrovský a pochybuji, že bychom v něm byli sami :) a kruhy v obilí... je zvláštní, že tam nejsou vyšlapané jiné stopy, takže na tom něco taky bude :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js