Přeskočit na hlavní obsah

Není to už trochu přes čáru?

 Sociální sítě jsou do jisté míry fajn. Já používám pouze Facebook, a to hlavně ke komunikaci s přáteli, sleduju stránky svých oblíbených obchůdků a kavárničky, které ráda navštěvuji. Občas něco sdílím, například ztracené pejsky a kočičky, ale info ze svého osobního života zde nedávám, jsem velice opatrná na to, co o sobě kde sděluji. Blog je výjimka, protože zde pořád zůstává jistý punc anonymity.

Ráda si pročítám facebookové diskuze k různým článkům. Ať už se to týká politiky, filmů, tipů k turistickým výletům, to všechno mě baví. Sama se do diskuzí nezapojuji, ale baví mě číst názory jiných lidí. A někdy se člověk opravdu nestačí divit.


Teď aktuálně je všude, nejen na sociálních sítích, ale i v novinách, televizních zprávách a prostě všude na internetu, téma smrti královny Alžběty II.

O britské královské rodině nemám špatné, ani dobré mínění. Řekla bych, že k ní mám takový docela neutrální vztah. Nevyhledávám novinky o dění v britské monarchii, sem tam se ke mě samozřejmě nějaké dostanou. A asi tak před dvěma lety jsem shlédla moc pěkný film z roku 2006, tematicky nazvaný Královna. Film se mi moc líbil, a hlavně jsem získala nové informace o těžkém královnině období, které následovalo těsně po smrti princezny Diany, a britská monarchie se tehdy doslova otřásala v základech. 

Ráda se podívám na dokumenty, které občas dávají na ČT, hlavně když jsou o princezně Dianě. 

Královna zemřela osmého září ve věku šestadevadesáti let. To je zajisté velice požehnaný věk, a když k tomu připočítáme dobu jejího vládnutí, sedmdesát let, tak je to stěží neuvěřitelný rekord. 

Myslím, že my, Češi, nemůžeme tak docela pochopit a docenit, čím byla pro Brity jejich královna. Představovala pro ně symbol majestátu, hrdosti, empatie, a pochopení. A také, i díky době svého vládnutí, byla symbolem monarchie, stálici ze starých časů, která se ale snažila jít s dobou, což se jí myslím dařilo.

Když jsem se dozvěděla, že královna zemřela, tak mi to opravdu bylo trochu líto. Ale upřímně, vzhledem k věku, dalo se to čekat. A to nemyslím nijak zle, ani škodolibě. Ani královna nebyla nesmrtelná, ač podle některých...

Miluji různé záhady, tajemno, a tak. Jedna z proslulých konspiračních teorií mluví o tom, že členové královské rodiny mají být tzv. reptiliáni. Tito tvorové mají být napůl lidé, a napůl ještěři. Díky svým schopnostem na sebe mohou perfektně "nahrát" lidskou podobu. Jejich potravou má být krev malých miminek, ovlivňují zásadním způsobem Nový světový řád, a rozsévají kolem sebe negativní energii.

Mezi reptiliány má patřit Vladimir Putin, ale také Alžběta II. Nezlobte se na mě - já věřím na všecko možné, na duchy, na to, že domy si mohou uchovávat ve svých zdech energie od bývalých majitelů, na minulé životy, ale na ještěří představitele světových velmocí fakt ne.

A články, které se po smrti královny vyrojily, od pochybných autorů, prohlašující, že "hlavní ještěr padl," to mi přijde vážně nevkusné a hodně padlé na hlavu. Nezlobte se na mě.

Tady máte jeden z článků, ze serveru hlídací pes:

https://hlidacipes.org/konspiratori-maji-svou-verzi-umrti-alzbety-po-smrti-jesteri-kralovny-pry-prichazi-vek-slovanu/





Chápu a rozumím tomu, že český člověk se cítí přehlcen a přesycen informacemi o královně, potažmo o celé královské rodině. Reportáže, články, videa, toho všeho je příliš. Nebyla to naše královna, ale Britové k ní měli jedinečný vztah, a jak jsem napsala výše, asi to nemůžeme úplně docenit.

Nelíbí se mi ale neúcta, ohavné a sprosté komentáře na sociálních sítích. Proč jsou ti lidé tak jedovatí a zlí? Zemřela stará paní, člověk z masa a kostí, i když to byla královna. Také měla své slabosti, stinné stránky, jako každý člověk, a je mi opravdu smutno z některých komentářů. Posuďte sami. Jako první přidávám jeden z těch normálnějších, a racionálních:

Čechům jistě nepanovala, ale jako evropský velikán ovlivňovala dějiny! A mnohdy tím správným směrem. O usmiřování znesvářených národů svou diplomatickou cestou ani nemluvím...

A pak tu jsou tyhle:

Sakra,královna je už v thruhle nic nám nedala nepomohla navštěvovala
politiky tak jaký truchleni


Britské královské rodiny už dávno nahradily dvojníci. Naštěstí princezna Diana je stále naživu. Brzy řekne světu jak byly v chodbách paláce obětovány satanovy oběti, malé děti a nemluvňata. ONI pak pili jejich krev a snědli je.

Od začátku první karantény je palác prázdný a pod kotrolou Aliance. Prozkoumali a vyčistili tunelový systém, který sloužil pro dopravu dětí. Během první karantény se vpaláci děly strašné věci, o tom ještě uslyšíme...

Myslím, že tohle nepotřebuje dalšího komentáře. Je to odporné, hloupé, neuctivé. Ať už byla královna jakákoliv, tak tyto komentáře jsou pouhé výplody chorých mozků. Hlavně to, že princezna Diana má být naživu, to přece nemá logiku...

(Omlouvám se za to zarovnání textu vlevo, zlobí mě nastavení bloggeru!)

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥

Komentáře

  1. Eliss, tak to mě teda také dostalo. Napsala jsi to moc hezky, co pro Brity královna byla. Pro většinu z nás to možná byla jen jedna postava dějin, ale i tak jsme přece schopní pochopit, co je to smutek a chovat se s úctou a respektem k těm, kteří ho prožívají.

    OdpovědětVymazat
  2. Královnou rodinu mám ráda, hlavně Williama a Kate. Smrt královny mě mrzí, ale jak říkáš, vzhledem k věku se to dalo bohužel čekat. Je to ale velká škoda, byla to velká osobnost. Přála jsem jí tu stovku. :( Komentáře některých lidí opravdu nechápu a radši nečtu...

    OdpovědětVymazat
  3. Facebook sice mám,ale pouze jenom kvůli messengeru,kde si píšu s rodinou a přáteli.Už pět let tam nic nepřidávám a jsem neaktivní.Proto mě rozčiluje,že tam mám příspěvky,které mě naprosto nezajímají,hlavně z politiky.Jednou jsem koukla na komentáře a musím napsat,že Fb je naprostá žumpa.Právě proto,jak všechno lidé haní,všemu se vysmívají,na všechno nadávají,jen oni jsou asi jedničky.
    Viděla jsem hodně dokumentů o královské rodině a krásný seriál na Netflixu Koruna.Možná mi je Británie trochu blíže,protože tam žije s rodinou dcera mojí sestry a tak jsem i v Londýně 2x byla.Královny je mi líto,ale kdo se dožije,tak krásného věku.
    Eli,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  4. Já přistupuji ke všem médiím s velkou rezervou a odstupem. Už zase se musíme naučit číst tzv. "mezi řádky". Vtelevizi sleduji jen přírodopisné a naučné pořady a programy "faktu"!. Noviny a časopisy nekupujeme. Letáky hážu hned do koše.

    OdpovědětVymazat
  5. Nějaké články jsem si četla, ale na žádná takové ani podobné jsem díky bohu nenarazila. Přijde mi to opravdu jako hloupost. Zajímalo by mě, kdo si tuhle blbinu vymyslel... :D Já k tomu mám postoj jako ty, bylo mi to líto, ale dožila se krásného věku...

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. S Albětou odešel i notný kus starého gentlamanského vnímání světa.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jako jsou taci, ci tvrdi ze Země je placatá nebo ze stáří sveta lze vypočítat sectenim generaci id Adama ke Kristu cca 6000 let pr.Kristem...tak jsoi taci, co veri na reptiliany..

    OdpovědětVymazat
  8. A pak se s někým takovým na něčem domlouvej :-).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js