Přeskočit na hlavní obsah

Pro lepší den

 Dnešní článek bude pojatý trochu jinak. Poslední dobou jsem si oblíbila sledování zábavných videí na YouTube. Nesleduji žádného konkrétního YouTubera ani kanál, jednoduše si vyhledávám videa, která se mi líbí.

Nejraději mám videa se zvířaty. Zvířátka jsou totiž úžasní tvorové, která si zaslouží naši ochranu, lásku a péči. Každý kdo má doma psa ví, jak je to úžasné. Pejsek vám zpříjemní den, dělá vám společnost, a nikdo nikdy nemá takovou radost jako pes, když se vrátíte domů. Stačí jen, když nechám svoji fenku doma pět minut samotnou, když jdu vynést odpadky, a vítá mě, jako by mě neviděla čtrnáct dní. To samé. když se vracím z práce.

Ráda bych Vám představila výběr videí s našimi zvířecími kamarády, která jsou roztomilá a krásná, a rozhodně stojí za shlédnutí. 

Jako první přidávám video se starším pánem, který hraje na akordeon, a tuto jeho hru si zamiluje jedna z krav, která se pase na louce. Dojde až k pánovi, u toho roztomile vrtí ocasem a jde vidět, že hudba se jí opravdu moc líbí. Posuďte sami, video rozhodně stojí za to.


Mimochodem, krávy nejsou vůbec hloupá zvířata. Rozumějí vztahu příčiny a následku, a také vynikají prostorovou inteligencí. Podle odborníků mají rády hlazení, a jsou citlivé. Moje teta pracuje v kravíně, byla jsem se za ní do práce párkrát podívat, na dojení a nahánění.

Kráva je naučená na to, dojít si do své ohrádky a postavit se tak, jak je to nejlepší na dojení. Teta si s krávami vždycky povídá, a ná svou práci moc ráda, i když je těžká a namáhavá. Kdo to neviděl, tak neví.

V tomto videu můžeme vidět pána, který hraje kravám zase pro změnu na trombon. Krávy přicházejí zdálky za zvukem hudby, a je vidět, že si živý koncert opravdu užívají, dokonce spokojeně bučí.



Vztahy mezi kočkami a psy bývají složité. Někdy jsou přátelské, někdy se tyto dva zvířecí druhy nemohou doslova ani vystát. Naše fenka je hodně nepřátelská ke všem kočkám, nemůže si na ně zvyknout, a kamarádí se jen se stejně velkými psy, jako je ona.

Máme doma křížence srnčího ratlíka a trpasličího pinče. Malý pes, ale je ho všude slyšet. I on má svým způsobem rád hudbu, dokonce si myslím, že pozná melodii, kterou mám na vyzvánění. Když si pouštím písničky nebo videa, tak nijak zvlášť nereaguje, ale když mi zvoní telefon, na to mě vždy upozorní štěkotem.

Zvířecí přátelství ale někdy vznikne i mezi druhy, u kterých bychom to nečekali. Třeba delfín a pes. V následujícím videu se můžete podívat, jak jim to spolu jde i na moři. Mimochodem, delfín je hned po člověku druhým nejinteligentnějším druhem na planetě. Učí se novým dovednostem podobně jako děti. 


A nakonec jeden pěkný zvířecí vtip. Těch není nikdy dost.


Doufám, že se Vám dnešní zvířecí článek líbil, a videa Vám třeba trochu zvedla náladu. Máte rádi videa se zvířaty? Myslíte, že krávy jsou inteligentní zvířata, a to i emočně? Máte doma pejska nebo jiné zvíře?

Napište mi do komentářů!

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný zbytek neděle, Vaše Eliss ♥

Komentáře

  1. zvedlo mi to náladu, hlavně jsem si vzpomněla na našeho pejska a jeho skopičiny :D tento týden sebral zahradní rukavici a běhal s ní po celé zahradě :D a jakou z toho měl radost :)

    hlavně zvířata nás mají rádi takové jací jsme :)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Ellis,já mám krávy moc ráda, babička s dědou bydleli vedle kravína a tak jsem tam s dědou pořád chodila. Já psa nemám, ale můj syn s přítelkyní mají psa Kumíka a mám ho moc ráda. Ostatně má na mém blogu svoji rubriku. A můj brácha chová celý život kokršpaněly, někdy tam jezdím hlídat, když potřebuje. Hned po psech mám nejraději slony a delfíny. Díky za pohodový článek. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. To je moc milý článek - potěšil :) My máme kocoura a kočičku, mají nás omotané...jéje.
    Měj se hezky, zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  4. Máme už třetího pejska, takže o vítání také něco vím 😀 Ráda se občas na nějaké video také podívám. Zvířata a batolata a pokud jsou na videu společně, je to většinou fakt nádhera 💚

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám ráda všechna zvířata.Doma mám kočku a synovi hlídám psa a videa se zvířátky si také s manželem pouštíme na Youtube.Některá jsou úžasná.
    Elli,měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkná videa, muzikálnost u krav bych nečekal.
    Kamarádství mezi psem a kočkou má doma Bev, na blogu měla fotku, jak leží přes sebe.
    A delfín, který vozí psa na zádech, by mohl být cirkusovým číslem.

    OdpovědětVymazat
  7. děkuji za rozradostnění dne dost to bodlo ♥
    prostě zvířatka jsou nejlěpší

    OdpovědětVymazat
  8. Jako dítě jsem trávila prázdniny na vesnici, teta měla dvě nebo tři krávy, které každé ráno a večer dojila a mléko pak odvážela k zastávce, říkalo se jí "mlečarna" a z peněz utržených za mléko, žila. Krávy mi přišly jako moudrá zvířata, ty jejich oči, člověk by se v nich snad i utopil... :)

    OdpovědětVymazat
  9. Miluju zvířátka <3 moc ráda se koukám na videa nebo fotky s nimi. Občas mi chodí hezké zvířecí emaily od bábí.
    Evidentně mají krávy hudební sluch. Moc pěkné :) udělali tam úplný orchestr :D kočka je na psa hezky opatrná, snaží se ho lehce hladit, on evidentně nechce, ale nějak zvlášť mu to určitě nevadí, nechce jí ublížit, spíš si s ní tak hraje :) je to kouzelné <3
    Úžasné, jak toho pejska delfín zachránil <3
    Ten vtip je super :D
    Moc ráda se koukám na strejdova psa Ťapinku. To její chování je úžasné. Nedávno se mnou cvičila, pomáhala mi při protahování :D hrozně jí to bavilo. Hodina hned utekla rychleji :D Také se ráda koukám na koníky, jak se mezi sebou chovají, nebo pak ke mně. Máme ve stádě obrovského chladnokrevníka Vlastu. Největší kůň ve stáji, vůdce stáda, ostatní koně z něj mají respekt, ale na lidi je zlatíčko. Vždycky za mnou přijde, mazlí se, nastavuje, když odcházím, následuje mě :) je to doslova obří mazel :D
    Leník

    OdpovědětVymazat
  10. Milý článek a hezká videa.
    Já mám doma dva pejsky - přesněji fenku a pejska. 🙂

    OdpovědětVymazat
  11. Zvířata mám rád.
    Co se mi ale nelíbí, je jejich nasazení do reklam.

    OdpovědětVymazat
  12. Ten kocour v tom videu je celý náš Ňuf, a to zbarvením a chováním :-D :-D Přesně tak to naše potřeštěné jelito šťourá do ostatních koček :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  13. Hezká videa. Ten kocourek je teda pěkný provokatér. A krávy jsou náhodou fajn. Chodila jsem do kravína na základce a krávy mají strašně moudré oči, telátka jsou roztomilá, ale mně se líbily i ty krávy :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js