Přeskočit na hlavní obsah

Předčasné volby?

 V posledních dnech a týdnech se naše politická scéna celkem otřásá v základech. Začalo to nejprve aférou Jana Hamáčka, který měl mít v plánu jet údajně do Ruska vyjednat vakcínu Sputnik V, a pokračuje to dalšími a dalšími přešlapy naší slavné vlády která dělá všechno možné, aby lidi ještě víc naštvala a znechutila.

Otevřely se konečně obchody, kadeřnictví, a na řadu přijdou i zahrádky restaurací. Ovšem má to svá ale. Ke kadeřníkovi musíte jít s negativním testem na koronavirus, certifikátem o dokončeném očkování či potvrzení o nedávné prodělané nákaze. Kadeřníci si musí dokonce vést evidenci zákazníků kvůli hygieně. 

Dnes vyšel na Seznamu článek, že majitel restaurace či hospůdky by měl na zákazníka, který nebude mít potvrzení o očkování či negativní test, vykázat z restaurace, dokonce na něj zavolat policii. Takže se budeme navzájem udávat, volat na sebe brzy i zásahová komanda? Navíc si myslím, že je háček v tom, že nikoho nemusí zajímat údaje o mém zdravotním stavu. To, jestli mám očkování či negativní test, by měla být moje soukromá věc, do které nikomu cizímu nic není, ne?

Takže neočkovaný, neotestovaný jedinec, nebo ten, který neprodělal nákazu, si nemůže užívat naplno věcí, které by chtěl. Většinu z nás testují v práci, ve škole nebo se můžeme otestovat sami. Ale upřímně, je to už dost obtěžující. Každý týden v pondělí, než můžu na pracoviště, musím se v šatně otestovat. Do nosu si strčím tenkou špejli, odeberu vzorek, počkám několik minut na výsledek. A pak se teprve můžu převléci a jít pracovat. 

Výsledek mám totiž zatím vždy negativní.

A nikoho nezajímá, že jsem koronavirus v březnu prodělala, musím se testovat i tak, ačkoliv bych měla mít aktivní protilátky.

Jenže pořád jsem na tom lépe než děti, které se musí testovat dvakrát týdně, což mi přijde jako nehorázná drzost. Tedy pardon, teď jsem zjistila na internetu, že už je testují jen jednou, a od sedmnáctého května jen jednou za čtrnáct dní. Chválabohu, že to někoho napadlo, a uznal, že bude stačit menší frekvence testování.



Před pár dny proběhla médii zpráva, že opozice sbírá podpisy pro to, aby mohla vyvolat hlasování o nedůvěře vlády. Je tedy nasnadě otázka: Věří této vládě, jejím představitelům a jejich rozhodnutím ještě někdo? Vždyť jsou k smíchu, nezlobte se na mě.

Když vláda vyhlásila, že lidé mohou odložit venku respirátory, když jdou sami nebo s členy domácnosti a kolem nikdo není, jaksi si nestačila všimnout, že toto lidé udělali už dávno. Lidé totiž už toho všeho mají dost. Vidím to všude kolem, i ve svém okolí. U nás v místní samoobsluze prodavačky roušky ani respirátory nenosí, no a co si budeme lhát, já ho mám také v práci pod nosem.

Měla bych se bát? Nebo by se měl někdo bát mě, navíc když jsem koronavirus prodělala? Mám si respirátorem, který bych měla mít víc jak šest hodin na obličeji, ničit přirozenou imunitu a zdraví? Od té doby co je povinné nosit respirátory, se mi zhoršila pylová alergie. Kašlu, kýchám, smrkám, a slzí mi oči. Úplně vždycky cítím, jak se mi vtom špatně dýchá, a jak vdechuju zpátky ten špatný, vydechnutý vzduch. Není to paráda?

Řádné volby by měly proběhnout v říjnu. Opozice se rozhodla, že chce vládu potopit a co nejdříve vyhlásit předčasné volby. Myslím, že tato vláda je špatná. Nemám pocit, že by dělali svou práci pořádně a pro lidi. Tak dlouho byly zavřené malé obchůdky na úkor velkých korporací. Živnostníci krachují, a kompenzační bonusy jsou udělány tak fikaně, že na ně nedosáhne každý. Teď už jsou konečně otevřené malé obchůdky, ovšem otázkou zůstává, na jak dlouho.

Jenže víte, z čeho mám největší obavy? Ten, kdo nebude očkovaný, testovaný nebo už koronavirus neprodělal, nebude moci nic a nikam jít. Ne všichni se testují v práci nebo ve školách. Jsou tu i nezaměstnaní, matky na mateřské dovolené a jiní, kteří se prostě netestují.

Ono totiž to očkování je sice dobrovolné, ale obávám se, že je to jen na oko. Oni nás totiž můžou nenápadně přinutit k očkování. Budete se chtít pořád testovat, nebo si raději necháte píchnout tu, dle mého názoru narychlo uplácanou vakcínu? Spoustu lidí to zlomí.

Já mám v očkování jako takové důvěru. Ale zrovna tomu proti nemoci Covid-19 moc nevěřím i z toho důvodu, že každou chvíli se na Seznamu vyskytne nějaký článek o úmrtí po očkování či nežádoucích účincích. Ale třeba to novináři dělají schválně, aby vyděsili už tak dost vyděšené lidi. Každé očkování, každý lékařský zákrok či požití léku sebou nese bohužel určité riziko.

Zatím se očkovat nechci, a to mám za sebou i nepovinné očkování proti rakovině děložního čípku, ale s tímto očkováním prostě zatím počkám.



Je tedy potřeba uspořádat předčasné volby co nejdříve? Tak jako tak si myslím, že volby opět ovládne hnutí ANO spolu s Piráty, a možná se tam procpe i ODS. Já sama volič ANO nejsem, Babiše moc nemusím, ale otázkou je, kdo by mohl být příštím schopným premiérem této země? Fiala, Okamura, Bartoš, nebo nedejbože Lubomír Volný?

Postupovala by opozice lépe, nebo stejně? Odpověď na tuto otázku je asi celkem složitá.



Každopádně, ať už předčasné volby budou nebo ne, já mám o svém volebním lístku už dávno jasno. Ale jestli bude lépe, nebo jestli se vůbec něco změní, ukáže až čas. Ale spíše tipuji, že k předčasným volbám nedojde, protože za chvíli je už červen, pak letní prázdniny, a to už je jen kousek do října. Tak nějak si nedovedu představit konání voleb v létě, v době dovolených. 

Tak uvidíme, jak to dopadne!

Co si o tomto myslíte Vy? Je v pořádku, že testovaní a očkovaní lidé by měli mít více výhod, nebo je to diskriminace těch, kteří se nechtějí, nebo nemohou testovat a očkovat? Jste spokojení s naším premiérem a zbytkem vlády? Máte důvěru v opozici? A už víte, koho budete na podzim, nebo v případě předčasných voleb volit? 

Napište mi do komentářů!

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥


Komentáře

  1. Viděla jsem zrovna včera dramatický titulek o vedlejších účincích a úmrtích po očkování - to asi novináři dělají, aby získali kliknutí na článek. Uvnitř byly totiž popsány běžné účinky jako únava, zarudnutí u místa vpichu a tak podobně. Pro úmrtí tam bylo napsáno, že se všechna prošetřují, zda s očkováním nesouvisí. Ale zatím nic.
    My jsme po první dávce Pfizer byli jen trochu unavení a trochu bolela ruka. Ale něco se musí dít, aby se protilátky vytvořily.
    Moje starší dcera také toto očkování nechce, mě to mrzí, protože myslím, že jinou volbu pro normální život nemáme.

    OdpovědětVymazat
  2. My už máme první dávku očkování Phiser Biontech za sebou a na druhou jdeme počátkem června. Manžel měl trochu průjem a pobolíval ho vpich, ale já jsem vůbec žádné příznaky jako je únava nebo bolesti hlavy, vůbec neměla. Jinak k současné politické situaci se skoro nemá cenu vyjadřovat. Neumím si představit, že bychom měli premiéra s dredama na palici, ani žádný z dalších mi nepřipadají dost seriózní. Osobně bych chtěla vidět, jak by takovou situaci řešili oni. Ono se každé rozhodnutí snadno kritizuje, ale hůř koná. I když Babiše také nemusím, tak momentálně vůbec nevím, kam se přiklonit a koho bych volila. Velikou chybou bylo uzavření malých krámků, kam přijde najednou jen málo lidí a nákaza by se tak rychle nemohla šířit, jako při nákupech v řetězcích, kde se potkávají desítky lidí a rozestupy zrovna neřeší a prskají druhým až za krk. To bylo špatně a vymlouvat se na to, že se jim prodávat nechtělo je blbost až na půdu. Hlavu mám jak nakopnutý drn a ke kadeřnici se nedostanu, protože nemám dokončené očkování a navíc má teď předobjednáno tolik lidí, že se na mě stejně dřív jak za měsíc nedostane. Měj se krásně a přeji Ti hlavně ať si užíváš jarních dní v pohodě a ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
  3. Přiznávám se, že moje hlavní motivace k očkování, je nemuset řešit testování při běžném fungování (pracuji dlouhodobě z domu, takže testy z práce nemám). Na druhé příčce je pak společenská odpovědnost a až na třetí strach z opětovného nakažení covidem, který jsem prodělala na podzim s mírnými příznaky. Pokud je motivace u ostatních stejná jako u mě, pak gratuluji vládě, že nás "dostali tam, kam chtěli".

    (Jinak k tomu narychlo uplácanému očkování: kamarádi lékaři a lékárníci očkování propagují a když se bavím se zahraničními kolegy, tak naprosto nikdo neuvažoval, že by se očkovat nenechal. Tak snad to bude, přes veškeré pochybnosti, dobrý krok...)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že testovat se může nechat skutečně každý. Sama jsem na testech už párkrát byla a zabere to doslova pár minut. V tom, že to je otrava, máš samozřejmě naprostou pravdu, ale radši se budu chvilku otravovat, než abych vlastní nedbalostí někoho přivedla do vážného zdravotního stavu. Covid jsem totiž stále ještě neměla, a pokud nejsem ten šťastlivec, co je proti tomu imunní, tak mi to pořád hrozí :-)
    A s tou vládou... to snad ani nemá cenu komentovat. Ale abych uhodila na pozitivnější strunu, tak za sebe mám po mnoha letech pocit, že budu volit vážně někoho, koho tam téměř bez výhrad chci. A jestli to bude v říjnu nebo dřív, to na tom celkem nic nezmění :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já této vládě taky nevěřím, ale vyslovení nedůvěry za stávající situace považuju spíš za politicky riskantní než co jiného. Máme dvě možnosti - Zeman nechá dovládnout Babišovu vládu v demisi (a bude jí mít tak trochu v hrsti, protože kdykoliv může někoho pověřit sestavením vlády nové) nebo Zeman rovnou pověří sestavením nové vlády někoho podle svého výběru - a to bychom se taky mohli divit, jakou orientaci by naše země nabrala....

    OdpovědětVymazat
  6. Nemám důvěru v žádného politika a vážně netuším, koho z té bídy vybrat... :-(

    S těmi zhoršenými alergiemi - taky se mi zdá, že toho kolem sebe vnímám víc.

    OdpovědětVymazat
  7. Hlavní problém je v tom, že vládní činitelé nenesou za své činy žádnou zodpovědnost.

    OdpovědětVymazat
  8. Ellis, zdravím. Já vládě nevěřím a koho volit ještě nevím. K tomu očkování - já jsem se očkovat nechala, protože po mém průběhu koronáče už bych to znovu nechtěla prožít. A taky kvůli cestování a normálnímu fungování. Mám za sebou první dávku, sice s horší reakcí, ale mám. Ze třech mých synů jeden očkování chce, dva jsou zásadně proti. Měj se hezky a už hlavně zdravá. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Přiznám se, že jsem se nechala oočkovat za tím účelem, že mám dost těch bezmozkovin ohledně " smím- nesmím" a naivně jsem očekávala, že s očkováním budu ve výhodě, protože respirátory, roušky a nedýchatelnost je pro mě děs a chtěla bych cestovat. A realita?! Jsem naočkovaná, stejně pracuji v respirátoru, pravidla pro cestování jsou zatím chaotická nebo žádná... a jsem naštvaná.

    OdpovědětVymazat
  10. Já vůbec nevím,koho bych teď volila.Po pravdě,už mě nebaví ani sledovat politická dění.Opozice mně leze na nervy,protože neumí nic jiného než kritizovat.
    Očkovat se nechám,na druhou vakcínu jdu koncem května.Syn se už také zaregistroval,dcera se očkovat nedá.Do toho ji mluvit nebudu,je to její rozhodnutí.Jsou ale zvyklí cestovat,tak je to nakonec donutí,protože si asi málokterá země pustí k sobě lidi bez negativních testů a nebo bez očkování.A tak se může rozhodnout i každý,když se nechce očkovat,tak se vlastně sám diskriminuje,protože nebude moci nikam chodit.
    Jak to všechno dopadne je ve hvězdách a všechno jsou to jenom dohady.
    Elli,měj hezký zbytek víkendu

    OdpovědětVymazat
  11. Opozice by hrozně ráda volby urychlila, protože situace se bude postupně zlepšovat, většina bude proočkovaná, všechno se otevře a nespokojenost s vládou už nebude taková. Ztratí vítr s plachet a Babiš bude zase silnější. Ale je to jen zbožné přání, stejně budou v říjnu.

    OdpovědětVymazat
  12. Bojím se, že očkování bude jediná možnost, jak vycestovat do zahraničí. Takže ano, je dobrovolné, ale poslanci chtějí, abychom se naočkovali, jinak nám výlety za hranice zakáží.
    Leník

    OdpovědětVymazat
  13. Dávat kvůli spornému a krátkodechému marketingovému přínosu do rukou našeho prezidenta moc rozhodovat o podstatných politických věcech je holý nerozum. Nepůjde o nic jiného než o bezobsažné gesto zabalené do vznešených slov a Miloš Zeman si svých pár týdnů mediální pozornosti užije tak, až se z toho všichni orosíme, protože to jinak neumí. Čím méně bude moct tento prezident zasahovat do dění v této zemi, tím lépe pro ni. Bohužel.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js