Přeskočit na hlavní obsah

"Umělci" a covid

 Včera jsem narazila na Novinkách na zajímavý rozhovor s Danielem Landou. Už jen název rozhovoru mluví tak nějak za vše: "Covid nepopírám. Hoří v týlu a sháním mudrce, aby pomohli."

Rozhovor jsem si tedy rozklikla. Byla jsem totiž zvědavá, co z pana Landy vypadlo za moudro. Hned první odstavec informuje čtenáře o tom, že Landa v úterý představil v Poslanecké sněmovně Blanický manifest za svobodu 2020, který aktuálně podepsalo kolem sedmnácti tisíc lidí. Tento manifest má dokonce i své webové stránky.

Podle signatářů tohoto manifestu se totiž ztenčuje svoboda národa. Omezení jsou podle nich nesmyslná, chaotická, a nepříznivě působí na psychiku lidí. 

Jako já to beru. Každý z nás je z této situace unavený, už nás nebaví omezení, příkazy a zákazy. Nemůžeme do divadla, do kina, nebo jen tak si sednout na kávu. Spousta z nás pocítila dopady této situace. Mnoho lidí přišlo o práci. Já naštěstí do práce pořád chodím, byť pracovní směna je kratší, což se odrazuje i na výplatní pásce. Ale jsem vděčná za to, že do práce můžu chodit a že nikdo z našeho kolektivu zatím neonemocněl. 

Umělci - herci, zpěváci, a jiné celebrity jsou takovou zvláštní skupinou. V podstatě jsou z velké části závislí na nás. Koupíme si jejich novou desku? Zaplatíme nehorázné peníze za koncert, nebo lístek do kina na nový trhák? 

Jenže to teď jaksi nejde. Nemůžeme jít na koncert ani na jinou kulturní akci. A zpěváci a zpěvačky nevědí co s tím. Každou chvíli čtu, jak si někteří z nich stěžují. Ale můžou přeci koncertovat online, I divadlo se dá hrát online, a dokonce jsem nedávno někde četla, že si můžete předplatit nějaká divadelní představení online a sledovat je z obýváku.

Je to jiné, ale pro toho, kdo má rád hudbu či divadlo, ocení jistě i tuto formu. Některé celebrity šly i v první jarní vlně za kasu, jiný herec pomáhal na stavbě. Každý musíme platit účty a jiné závazky. Doba je bohužel zlá.

Co mají říkat matky samoživitelky, kterým odpadly třeba brigády, či jiný zdroj příjmu? Nebo ti, kteří covidem dokonce onemocněli, a na několik týdnů byli vyřazeni z běžného života?

Nezlobte se na mě, ale některé "celebrity" jsou rozmlsané. Většině z nich už chybí pokora ke svým fanouškům a jediné co je zajímá, jsou peníze a sláva. Spousta z nich zapomněla, kde a jak vlastně začínali, a že nebylo jednoduché se vypracovat tam, kde nyní jsou.



Situace je teď opravdu hodně vážná, a nejhorší je to s kapacitou nemocnic, která je v současné chvíli již opravdu na hraně. Takže, bylo by teď opravdu rozumné všechno otevřít, aby se nakazilo ještě více lidí? Vezměte si, že je skoro vše zavřené, a nakažených přesto přibývá. Samozřejmě se člověk může nakazit v autobuse, v práci nebo i na obyčejném nákupu.

Myslím, že musíme prostě ještě chvíli vydržet, dokud se to alespoň trochu nezlepší. Všichni jsme otrávení, naštvaní, deprimovaní. Ale musíme vydržet. Nikdo z nás neví, kdy covidem onemocní, a jak to naše tělo odnese. Švagrová pracuje v nemocnici právě na covid oddělení, a stalo se ne jednou, že přivezli člověka po třicítce, sportovce, nabušeného jedince, a za chvíli už dýchal s pomocí přístrojů, jak ho tato nemoc semlela.

A za této situace požaduje pan Landa otevření celé republiky, protože má pocit, že jsou brutálním způsobem tenčeny naše svobody a práva. 

Na pana Landu mám už delší dobu vyhraněný názor, přibližně od doby, kdy na předávání českých Slavíků měl svůj šílený projev a prohlásil se za Kouzelníka Žita. Některé Landovy písničky se mi líbí, dříve jsem ho měla ráda, ale za to, co předvádí, se mi bohužel totálně znechutil.

Když už jsme u toho, proč si vlastně ty celebrity myslí, že by měly ovlivňovat normální lidi? Proč bych měla poslouchat názory někoho jen proto, že třeba skvěle zpívá nebo hraje, jinak ale politice, chodu státu, potažmo ekonomice nerozumí?

Pan Landa navrhoval ještě další šílenost. Koncerty prý mohou fungovat téměř normálně. Jen musíte přijít dvě hodiny předem, oni vás otestují, pokud budete covid negativní, můžete jít na koncert, pokud budete pozitivní, čeká vás karanténa a jiné legrácky.

Dovedete si to představit? Jak to bude fungovat? Takže spolu s lístkem na koncert si máme koupit i testy na covid? To mi přijde totálně ujeté.

Vliv celebrit je opravdu přeceňován. Já chápu, že mají závazky, povinnosti, platby. Mohou jít ale také na nějakou brigádu, a spousta slavných osobností šla pomáhat i do nemocnic nebo domovů důchodců,  kde potřebují v současné chvíli každou ruku navíc. Alespoň se ukazuje, jaké mají některé naše "hvězdy" charakter, a komu jde jen a jen o tučné bankovní konto. Je to opravdu smutné.

Přikládám rozhovor s panem Landou, který mě inspiroval k napsaní tohoto článku:

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/landa-covid-nepopiram-hori-v-tylu-a-shanim-mudrce-aby-pomohli-40347275#dop_ab_variant=1&dop_req_id=kCAHxtcJnn1-202101090945&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Co si o tomto myslíte Vy? Souhlasíte s panem Landou, nebo máte podobný názor jako já? A nepletou se někdy slavní do věcí, kterým vůbec nerozumí? Napište mi do komentářů!

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥



Komentáře

  1. Rozhodně souhlasím s tebou, jsou myslím lidé, kteří jsou na tom daleko hůře, než umělci a tolik "nefňukají". Doba to není lehká pro nikoho, ale jak sama píšeš, najít brigádu není nemožné a pokud někdo nemá dostatek financí, nikdo mu nebrání si sehnat přivýdělek. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jak říkali naši předkové - všichno zlé je pro něco dobré. Tahle doba odhalí charaktery lidí a jejich bezohlednost. Herci jsou zvláštní sorta. Využívají a troufám si říct zneužívají své popularity, také toho, že jsou zvyklí vystupovat před veřejností a mluvit k lidem. To každý neumí a navíc je média zviditelňují. Počítám, že kdyby nějaký pekař nebo zahradník chtěl s podobným pamfletem vystoupit, asi by neměl takovou podporu. Tito lidé nám to podávají tak, že na nich stojí svět, jako kdyby druzí nemuseli šetřit a vycházet s penězi. Tak měli mít prachy uložené jako každý rozumný člověk a pokud je na tom zle, má jít jako každý druhý do Lidlu nebo tam, kde ho potřebují. Práce je dost, jen chtít. Pro hereckou práci ho to obohatí. Že jim není hanba, mnozí lidé maljí jediný cíl a ten je PŘEŽÍT.

    OdpovědětVymazat
  3. jak píšeš, doba je zlá, ale musíme vydržet :) aby se brzy vše vrátilo v rámci možností do normálu :)

    ale obávám se, že to nebude tak rychlé... a spoustu lidí už přestala nařízení dodržovat :/ stačí, když jdu nakoupit anebo do práce... žádné roušky, žádné rozestupy, a když mám já rozestup, tak mě lidi předbíhají, protože si myslí, že nečekám ve frontě...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V obchodech nebo v autobuse, tam u vás, opravdu chodí lidi bez roušek? U nás to neexistuje. Neříkám, že se neshlukují, ale v obchodě má roušku každý, i v autobuse, řidič by ho jinak nepustil. Ve vlaku by je zas vykázal průvodčí nebo na ně zavolal policii. Jestli u vás chodí lidi bez roušek i v obchodech, to už je problém obchodníků, že si to neumí ošéfovat. A taky záleží kolik? Jeden nebo dva? Většina? Polovina? Všichni?

      Vymazat
  4. Milá Ellis, napsalas to moc hezky. Kdyby pan landa pořádal koncerty online a přitom šel pomáhat do nemocnice nebo pracovat do sámošky, myslím, že by si získal sympatie a lidi by na ty online koncerty i přispěli...
    Jo, to divadlo online je třeba na https://www.dramox.cz/cs/.
    Ještě jsme to nezkoušeli, ale uvažujeme.
    Měj se hezky, Marie

    OdpovědětVymazat
  5. To s testy na covid jsem zaslechla a myslím že je to nápad fakt pitomý. A pochybuju, že se najdou nadšenci, kteří se pohrnou o dvě hodiny dřív jen kvůli testování. Ale tu samou kravinu už jsem slyšela i z hlediska očkování, jen to nepadlo od Landy ale od Hamáčka. Ještě větší blivajz, dá se říct, protože separuje očkované a neočkované, kteří do toho vlítnou, ať chtějí nebo nechtějí, protože vedle skupiny těch, kteří se nechtějí očkovat, jsou i ti, kteří by se měli očkování vyhnout ze zdravotních důvodů, pak taky děti do šestnácti a případně těhotné ženy. Takže ti všichni by měli být sanckiováni za to, že nemají vakcínu? Která je notabene navíc neprověřená a není ani až tak ú´činná, jak se zprvu věřilo.
    Bohužel je tu situace, kdy se v lidech vyvolal nadměrně velký strach. Nevím jak je to s nemocnicemi. Jsou opravdu zatíženy jen a pouze těžkými případy s covidem? Nebo tam sedí covidově pozitivní pacienti a oni na ně berou slušné prebendy, protože covid je finančně líp hodnocenej? S tou slavnou ostravskou kremačkou se řeklo sice A - tedy že nestíhá spalovat, ale zapomnělo se uvést B, tedy že je jediná na celý kraj a že tam spaluje i ostatky zahraničních "klientů". Takže oni dováží i nebožtíky ze zahraničí, protože tam je kremace dražší?
    Dost otázek, které by se daly položit, mimo jiné i otázka, proč za celou tu dobu nezazněla rada, která by podpořila imunitu -tedy vitamíny, větrání, procházky a hygiena - a proč se sem nedováží lék, který je k mání v Polsku, a který prý na covid zabírá. Proč se tolik tlačí jen na vakcíny.
    Co se týká herců a zpěváků, ano, mají to teď hodně špatné. Někteří to opravdu začali řešit tím, že nastoupili za kasu nebo na nějakou výpomoc. Ale je to řešitelné pro všechny? Bude tolik pracovních míst v době, kdy se většina obchodů uzavřela?
    A tak tu máme i ty živnostníky s uzavřenými živnostmi. Kteří si nevydělají ani korunu, protože ne že by byli neschopní, ale nesmí. A kterým stát nic nedá a pokud dá, tak s velkými výhradami a přísně nastavenými podmínkami a taky - jen minimum. Pokud živnostník má pronajaté prostory a platí třeba dvacet tisíc měsíčně jen za pronájem, tak mu pětistovka na den fakt nemůže stačit. Ještě k tomu připočtěme pojištění sociální a zdravotní a taky výdaje, které má na provoz domácnosti, kde vůbec zbydou nějaké peníze na samotné potřeby pro přežití?
    A nejhorší je, že je to uzavírání naprosto stupidní. Kolik lidí se nakazí u separovaných stolků v restauraci s dobrým větráním? Kolik lidí se nakazí v obchodě, kde si to můžou prodejci ošéfovat - malý obchůdek, málo zákazníků, to se dá udirigovat. Každá manikérka, pedikérka nebo kadeřnice, i kosmetička, má teď hodně těžké období, protože majitelé salonů se o své nájmy nenechají ošidit a ty nájmy taky nejsou nejlevnější. Jistě, může nějaké lidi ostříhat doma, s riskem, že ji někdo udá. Totéž kosmetička nebo manikérka. Ale je to je něco na přiživení.
    Eshopy vše nevyřeší. Jsou dobrá alternativa, ale nemůžou sloužit jako hlavní proud. A ta věčná nařízení? Že ještě chvíli vydržíme? Chvíli vydržujeme už déle než deset měsíců a nebeere to konce.
    Konec vidím v tom, že společnosti usoudí, že si už dost nahrabaly a že jsou koryta plná. Pak se nám vražedný covid změní ve virus, který s námi bude, který budem muset brát v úvahu stejně jako chřipky, žloutenky, a další nemoci, ale budem moct normálně žít. Pokud se to vůbec stane, protože jsem slyšela už i horší vize budoucnosti. Ale pořád naivně doufám,že vše se v lepší obrátí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. P.S. těmi společnostmi myslím farmaceutické společnosti a pak politiky, kteří se na tom přiživují. Péči o zdraví lidí opravdu nehledejme, bylo jim jedno, že se sem dováží potraviny druhé jakosti a lecjakej sajrajt. A klidně nechají umřít lidi jen proto, že nemají diagnostikován covid a jejich zdravotní problémy jsou jiného rázu.

      Vymazat
  6. Doba je náchylná k paušalizování. Každý den někde čtu: "mladí jsou...", "důchodci jsou...", "herci jsou...", zpěváci jsou...", lyžaři jsou...", "zdravotníci jsou...", novináři jsou...", "podnikatelé jsou...". Ano, myslím, že všichni tihle jsou - ostatně stejně jako pekaři, filosofové, hasiči, učitelé či vápeníci - prostě každý jiný - každý s trochu jinou povahou, s trochu jinou zkušeností, s trochu jinými osobními motivacemi.

    Nebudu tedy mluvit "o umělcích", ale zcela konkrétně o Danielu Landovi: Nehledám pro své názory mluvčího a i kdybych chtěl - rozhodně jím nebude pan Landa. Z mnoha důvodů, např. nepotřebuji ke svému štěstí kouzelníka, který má tendenci mě na základě svých "rytířských ctností" poučovat, co to ve skutečnosti znamená být vlastencem. Na druhou stranu nevidím žádné zadostiučinění v tom, když zrovna umělci nemůžou pořádně dělat v tom, v čem jsou dobří, nedělá mi žádné potěšení potkávat je u kasy v potravinách, neprahnu - jako mnozí hloupí nepřejníci v internetových diskusích - po tom, aby "ti nemakačenkové šli k lopatě poznat, co je skutečná práce".

    Jako amatérský fotograf jsem teď pořádal celkem nákladnou výstavu, kterou jsme museli na 10 týdnů zavřít, takže jsem ji po tu dobu nemohl nikomu ukázat, nemohl jsem nikoho na jeho vlastním zážitku s obrazy přesvědčit, aby si moje fotografie koupil, a aby se mi tak aspoň část vložených nákladů vrátila - na rozdíl od profesionálů nemám ani šanci na žádné kompenzace. Popravdě, nedivím se, když se konkrétní nesmyslná nařízení porušují. Společnost se může zastavit na měsíc ale ne na rok, to pak všechny dobré úmysly, návyky a vychování postupně přestávají fungovat, vidíme to kolem sebe každý den, a společnost logicky směřuje k samovolnému rozvolňování, i když to v té době vede třebas nejkratší cestou do pekel.

    OdpovědětVymazat
  7. Ano, umělci se občas hrnou do věcí, kterým nerozumí. Na druhou stranu vláda se opravdu chová všelijak a zrovna některá ta jejich opatření jsou opravdu nelogická a navzájem protiřečící si. Opravdu by to chtělo, kdyby tuhle situaci konzultovali s více odborníky. Jenže ani odborníci se neshodnou a proto je takový zmatek.

    OdpovědětVymazat
  8. Každá krizová situace bohužel nebo naštěstí odhaluje skutečný charakter člověka - a myslím, že u covidu jsme to viděli a ještě stále vidíme velmi názorně. Pokud někdo bere pandemii hlavně jako příležitost, jak si nahnat PR, je to opravdu velmi smutné.

    OdpovědětVymazat
  9. Každý si přihřívá svou polívčičku.
    Problém je v tom, že vláda nedokáže lidem předložit vyhodnocení chaotických a mnohdy protichůdných opatření. A neplní své sliby.

    OdpovědětVymazat
  10. Tady bych připomněl, že např. divadlo nejsou jen herci, ale i uvadecky, osvětlovací, zvukař, uklízečky apod... Herecka hvězda se vždycky nějak uživí, ale když je herec zároveň principal Em divadla, opravdu to nemá lehké..

    OdpovědětVymazat
  11. Souhlasím se vším výše uvedeným. Umělci jsou jedna pakaz a dnes když jsem viděl tu bandu protestujícich idiotu na náměstí a bez roušek... Takto se z těch vysokých počtů nakažených nedostaneme... S pozdravem Zdenek

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Eliss,
    já teda Landu nemám vůbec ráda a málokdy jsem s ním souhlasila. Mně je samozřejmě umělců (stejně jako všech jiných živnostníků) moc líto. Mám ve svém okolí docela dost herců, kamarádka je muzikantka, která žije jen hudbou, tak o tom docela dost vím. Samozřejmě bych jim přála, aby zase mohli bez problémů dělat to, co chtějí, ale na to musí být úplně jiná situace. To, co Landa navrhuje, mi přijde docela šílené. Ideální stav na to, aby se lidi ve frontě pěkně nakazili...
    Měj se pěkně, Hanka

    OdpovědětVymazat
  13. Mám na to stejný názor jako ty.O Landovi jsem začala pochybovat,nebo spíše o jeho duševním zdraví,když se z něho stal kouzelník Žito.
    Vím,že to není lehká doba,co teď zažíváme,ale nevím,jak to jinak řešit.Koukala jsem i večer na zprávy,kde byly úryvky z demonstrace,jsem zvědavá,co s tím dále udělají a jak to tedy budou řešit oni.22.ledna,že otevřou Česko.Ptala jsem se dcery,zda také otevřou restauraci.Samozřejmě,že se bojí,aby je někdo nenakazil covidem a prodávat přes okýnko ji krom zimy nevadí.Cítí se tak bezpečněji.
    Uvidíme,co demonstrace přinese,ale nic moc od toho nečekám.
    Měj hezký začátek týdne

    OdpovědětVymazat
  14. Čo človek, to iný názor... Landu moc nemusím, zdá sa mi akoby bol z iného sveta. Nuž, každý blbne ako vie ... Doba je zlá, treba rozmýšľať a jednať tak, aby sme sa chránili a zvládli nápor tej hnusnej korony. Iné nám totiž neostáva.

    OdpovědětVymazat
  15. Já se o tyto věci raději ani moc nezajímám. Prostě je všechno zavřené a my to nikdo nezměníme. Bohužel. Nařízení mi nepřijdou moc správná, protože stejně čísla rostou. Mohli nechat všechno otevřené a možná by to bylo stejné. Kdo se nakazit nechce, tak ať nikam nechodí, to je přeci jasné, ne? :-) Někteří lidé jsou nevyzpytatelní, ale když jim nebude vadit, že covid chytnou, tak proč ne? Jejich svobodná vůle. Nevím no, tohle období nikomu a ničemu neprospívá. Ať už je konec :-) Zajímavé je, že všechno je zavřené, ale návštěvy v rizikových prostorech, jako jdou domovy pro seniory, ty jsou otevřené. Hm... A ty nemocnice? Mají plno? Tak ať už konečně využijí ty polní, do kterých se investovalo neskutečný množství peněz.

    OdpovědětVymazat
  16. Abych byla upřímná, ani nevím, jaká veškerá nařízení jsou platná a musí se dodržovat. Ono je to i celkově vidět, že je málokdo dodržuje.
    A kdyby měly se dělat testy na covid a za "odměnu" by se pak někam mohlo, tak na to bych fakt nešla. Zatím jsem spokojená tak, že jsem doma v rámci distanční výuky.

    OdpovědětVymazat
  17. Ellis, napsala jsi to moc hezky a plně s Tebou souhlasím. Doba je zlá a nám nezbývá než vydržet a doufat, že očkování a zodpovědnost nás všech tu nákazu zastaví a přijdou normální časy.

    OdpovědětVymazat
  18. Souhlasím s tebou, pana Landu sice neznám, ale viděla jsem na internetu videa a foto z nedělního Staromáku a je to děs! V přepočet na obyvatelstvo máte o hodně víc nakažených než my v Itálii, kde máme ale daleko přísnější opatření po dřívějších zkušenostech .Protesty jsou a velké, ale vše (aspoň zatím) v rámci vládních nařízení . Teď nám slibují ještě větší zpřísnění, protože virus neustupuje, naopak. Začalo očkování, ale bude to trvat několik měsíců . Těm co se zde i přes zákazy shlukují, doktoři a zdravotnický personál vzkazují ať přijdou do nemocnice aspoň na týden. Nemusí nic dělat, jen si pobýt v jejich neprodyšném oblečení kdy se nesmí aspoň 6 hodin jíst, pít ani chodit na záchod - t.j. do té doby, než si ho mohou svléknout. Ostatní jsou jen zbytečné řeči o něčem, co se nezná dokud to člověk nezažije na vlastní kůži .

    OdpovědětVymazat
  19. Very interesting text! All the best for you in the new year :)

    OdpovědětVymazat
  20. Doba a současný stav společnosti nahrává extrémismu. Vliv takových lidí jako pan Landa bych nepodceňovala, ale ani nepřeceňovala. Někdo něco dělá, vymýšlí a snaží se uživit, někdo káže do médií své názory. Je i na novinářích vyvážit informace a nehledat senzace.
    Eliss, děkuji za zajímavý příspěvek a přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  21. Landa je kýčař nejhrubšího zrna, ty jeho vlastenecké kecy se vůbec nedají poslouchat. Divím se exprezidentovi Klausovi, že se vedle takového debila může postavit na pódium.

    Souhlasím s tím, co jsi psal, že se dají divadla i koncerty dávat online na diváky zaplacených kanálech anebo televizí zaplacená práva na odvysílání. Takto se třeba přenášela operní představení z Metropolitní opery v New Yorku.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js