Přeskočit na hlavní obsah

Podivné úkazy na obloze

 Dnes jsme si s přítelem a s pejskem vyjeli na procházku do parku. Vyjeli jsme hned po obědě. I když svítilo sluníčko, v parku nebylo moc lidí, a proto jsme mohli mít pejska na volno. Po asi hodince jsme se vraceli domů, a když jsme odbočovali na mostek k našemu činžáku, všimla jsem si čar na obloze, která za sebou zanechávají letadla - kondenzační stopy. Kondenzační stopa je uměle vytvořený mrak vznikající za letadlem ve spodních vrstvách stratosféry nebo horních troposféry. 

Podle odborníků zůstávají v atmosféře tyto stopy déle viditelné kvůli těžkým kovům, které se vyskytují v palivu. Hlavně jsou to soli baria a aluminiový prášek.

Vcelku běžný jev, řeknete si. Ale takovéto kondenzační stopy jsem ještě neviděla. Byly hodně široké, spousta se jich křížila, a k tomu jich bylo prostě moc. Přítel mi pak řekl, že si toho všiml už včera večer, a ze zvědavosti se podíval na aplikaci, na které si můžete vyhledat pohyby letadel. A na aplikaci našel jen jedno malé letadlo, které letělo kolem, jinak nic. Jenže jedno letadlo přece neudělá takové široké čáry. Možná mohla být v aplikaci nějaká chyba, nebo prostě létají nějaké stroje - záměrně nepíšu letadla - která nemají nikde žádné záznamy, žádné registrace, a tudíž nikdo ani neví, že létají? 

Tento obrázek níže není můj, ale dosti se to podobá tomu, co jsem dnes viděla na obloze.


Podle všelijakých konspiračních teorií mají být prostřednictvím chemtrails vypouštěny do ovzduší různé bakterie, plísně, viry, rakovinotvorné látky, a podle některých v nich mohou být obsaženy i látky, které mohou posloužit k ovládnutí lidí na dálku. To už je dost bizardní. Údajně ale mohou měnit počasí, nebo je jejich úkol velmi prostý - zredukovat populaci.

Občas si kupuju časopis Enigma, který se zabývá záhadami a různými konspiračními teoriemi, a samozřejmě mnohokrát již psali i o tomto fenoménu. 

Proč vlastně lidé tak řeší "obyčejné čáry na obloze?" Rozhodně je to pořád něco tak trochu neobvyklého. Letadla létají pořád, hlavně poslední roky jich pořád a pořád přibývá. Čar na obloze tedy logicky přibývá, ale někdy vytvoří takové podivné útvary, že člověk, který věří na různé paranormální a konspirační jevy, v tom musí hledat nutně něco znepokojivého. 

Osobně zastávám názor, že na tom může být pověstné zrnko pravdy. Kdoví, třeba se za několik let dozvíme opravdu šokující pravdu...

Na obloze můžeme ale krom kondenzačních stop vidět další zvláštnosti. Podivné létající objekty, které ani v nejmenším nepřipomínají létající stroje, které vyrábí lidská ruka. Světla, která se objeví nehybně na obloze, aby vzápětí v mžiku oka zhasla a přemístila se jen o kousek dál. Jako by si s námi hrála.

Copak asi může být na tomto videu? Jedná se o nějaká obyčejná světla, či se za nimi mohou skrývat piloti neznámých kosmických lodí, kteří tímto způsobem prozkoumávají naši planetu?



Jeden můj kamarád mi před několika lety vyprávěl svůj zážitek. Bylo mu jedenáct let, po škole hrál s kamarády na hřišti basket, když v tom jeho pozornost upoutalo podivné oranžové světlo na obloze. Bylo jasně rudé, a jen tak bez hnutí stálo na obloze. Kamarád se přestal věnovat hře a s otevřenými ústy na tu věc zíral. 

Po pár minutách - není si jistý, jak dlouhý časový úsek to mohl být, nicméně to odhadl tak na pět minut - světlo náhle zmizelo, aby se vzápětí objevilo o kousek dál, načež po chvíli zase s bliknutím zmizelo, tentokrát už nadobro. Co bylo nejzajímavější, že kamarády kolem vůbec nezajímalo, že na obloze něco vidí. Dál se věnovali hře, a vůbec nebrali v potaz to, co jim vykládal o podivném světle. Když se jim pokoušel po konci hry cestou domů naléhavě vysvětlit, že něco viděl, jen se mu smáli. Jako by kamarád byl jediný z té party obdařen nějakým šestým smyslem, nebo má zkrátka cit pro tyto úkazy, a jeho jediného to zaujalo. Celé to na mě působí dojmem, jako by si ten světelný útvar s ním tak trochu pohrával.

Můj názor je ten, že na těchto pozorování zvláštních a nevysvětlitelných úkazů na obloze něco je. Proč by tolik lidí mělo stejné zážitky? Viděli podobné věci, nebo stejné jevy ve stejnou chvíli, proč by měli potřebu si to vymýšlet? Samozřejmě, je určité procento těch, co si to vymysleli, jen aby byli zajímaví. Ale co ten zbytek? 

Před několika lety jsem viděla film inspirovaný skutečnou událostí, kde jeden muž z USA viděl na obloze podivný létající objekt, a poté na několik dní zmizel. Po svém "znovunalezení" byl pod drsnou palbou médií, která mu nevěřila. A bohužel ani kamarádi a místní se k němu nechovali zrovna vstřícně. Nakonec podstoupil i několik testů na detektoru lži. Snímek se jmenoval Oheň v oblacích. Na československé filmové databázi má sedmašedesát procent. Pokud jste film neviděli, mrkněte, mě se moc líbil.

A co Vy? Co si myslíte o chemtrails, a podivných létajících objektech na obloze, které si často nemůžeme normálně vysvětlit? Stal se Vám nějaký podobný zážitek, viděli jste na obloze něco podivného? Napište mi do komentářů!

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥



Komentáře

  1. Mohu tě ujistit, že jsme sami. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nuž, ak by tie čiary na oblohe boli rovnako široké, mohlo by dôjsť k havárii. Ale čím je čiara viac rozplynutá, tým je dlhší čas od preletu lietadla. Ak je čiara tenká, lietadlo letelo pred chvíľkou. Okrem toho, záleží aj na pobybe vetra vo výške - ten tie čiary môže rozfúknuť skôr. Takže na tom modrom obrázku leteli 4 lietadlá ale každé v inom čase. Pohľad je to ale veľmi pekný!
    Čo sa týka rôznych podivných útvarov (UFO a pod.), tak môj názor je ten, že keď je na našej planéte život, prečo by nemohol byť aj na inej a riadne vzdialenej planéte tiež a s vyspelejšou civilizáciou ako sme my !? ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Něco na tom bude. Jóžina z bažin taky nakonec dostalo práškovací letadlo.

    OdpovědětVymazat
  4. Miluji filmy o ufo, ne nějaký takový ty nechutný ala styl horor, ale mám je ráda. :) Určitě je na tom zrnko pravdy. Jinak na ty čáry se také hodně dívám, celkově mě nebe moc baví.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Debatám o "chemtrails" se směju a říkám si, že lidi, kteří podobným pitomostem věří, už není třeba ničím dalším kropit :-). UFO v původním smyslu (tedy jako Unidentified Flying Objects) považuji za přirozenou součást skutečnosti, přičemž se neromanticky domnívám, že většina z takových pozorování má zcela racionální vysvětlení, ale je dobře, že ho neznáme, protože trocha tajemství je ideální pro rozvoj lidské fantazie. Myslím, že všechen ten "zájem mimozemšťanů", o kterém se tak často mluví, je jen snaha lidstva odreagovat si mindrák z toho, že jsme vesmíru ve skutečnosti celkem ukradení :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I můj názor. + ještě occamova břitva, occamova břitva je přítel! :D

      Vymazat
  6. Já jsem se v dětství docela vyděsila. Viděla jsem v noci u kamarádky blikající světlo v dálce, tak ve výši okna v poschodí. Blikalo, pak zhaslo, zmizelo, zas se rozsvítilo... Jenže to mělo jednoduché vysvětlení, v dálce byl kopec, na kterém stálo požární vozidlo.... Myslím, že většina záhad má nějaké logické vysvětlení, ale stále zbývají i ty, u kterých zatím nevíme .-)

    OdpovědětVymazat
  7. Oblohu pozoruji ráda,čáry jsou někdy hodně zajímavé.
    Vyhledávám i čtení a dokumenty o UFO.Mám ráda záhady.
    Měj hezkou neděli Eliss

    OdpovědětVymazat
  8. Raději ať jsme sami, nebe je nadhermé, ale vidina, že se objeví stejní mimoňové jako my, je děsivá😊

    OdpovědětVymazat
  9. Zajímavé zamyšlení. :) Nikdy mě nenapadlo takto uvažovat o těch čárách po letadlech. Já tyto věci moc nevyhledávám, takže mi přijde, že si pak ničeho podivného ani nevšímám, ale rozhodně si myslím, že někdo je na různé takové signály náchylnější a může to být pravda. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Lidské fantazii se meze nekladou, ale zase na druhé straně není šprochu, aby v něm nebylo pravdy trochu.. jak se říká. Mnohdy ale opravdu zírám, jaké konspirační teorie leckdo dokáže vymyslet ale jednou jsem někde četla, že to, co vymyslí lidský mozek, se všechno může stát... tak nevím...

    OdpovědětVymazat
  11. Třeba já jsem viděla na obloze nedavno s mou kamaradkou takovou obrovskou věc ve tvaru šipky a ta zelenočerveně svítila,a stála na jednom místě,ale pak se rychle rozletěla a zmizela,a to mě hodně vyděsilo.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Rok se čtyřkou na konci

 Loňský Silvestr a oslavy nového roku u nás doma proběhly tradičně. Udělala jsem hromadu chlebíčků a jednohubek. Původně jsem myslela, že budeme s přítelem sami, ale nakonec přišla neohlášeně na návštěvu moje máma - ještě že bylo těch chlebíčků tolik! Na stole nechyběly ani tyčinky a brambůrky, prostě klasika. Chvíli jsme poseděli a povídali si o všem možném. Ač neohlášená návštěva, byla jsem moc ráda, že máma přišla. Původně jsme měli v plánu ještě procházku, ale tak nějak se nám po těch chlebíčcích nikam nechtělo. Tak jsem ještě nachystala další občerstvení, dosypala do misek brambůrky, a koukali jsme na televizi.  Vloni jsem také po letech dodržela pověru o praní prádla a nevynášení věcí z bytu - což se tedy týkalo odpadků. Mylně jsem se domnívala, že to platí jak na Silvestra, tak na Nový rok, ale na internetu jsem našla různé výklady. Ale nevadí, tak jsem si vyprala až dneska, a ten koš také nebyl ještě úplně plný. Tradičně si každý první den nového roku vaříme čočku s vajíčkem. N