Přeskočit na hlavní obsah

Loučení s blog.cz a nový začátek na blogspotu

První blog jsem si založila, když mi bylo asi třináct. Přivedla mě k tomu kamarádka, která měla tehdy blog týkající se hry The Sims - vymýšlela různé komiksy, nebo jen fotila své simíky a dávala obrázky na blog. 
To mě přivedlo k nápadu také si založit blog.
Můj první blog byl dosti amatérský, a naprosto neautorský - kopírovala jsem cizí obrázky, pixelky - tehdy byly moderní kusovky - jeden obrázek, a tím celý článek končil.
Někdy kolem roku 2016 jsem si říkala, že by možná nebylo špatné zkusit napsat něco, co sama vymyslím.
Začaly tedy vznikat poměrně nekvalitní články, které byly dlouhé sotva pár řádků, a navíc jsem je zcela nesmyslně prokládala smajlíky.
Časem jsem se ale do psaní pořádně dostala, začalo mě to bavit, získala jsem první pravidelné čtenáře a potkala spoustu skvělých lidiček.
Psaní blogu se stalo mým velkým koníčkem, téměř denně jsem vymýšlela nová témata, nebo jsem se inspirovala aktuálními událostmi, které proběhly světem, a já cítila potřebu se k nim vyjádřit.
Na začátku roku 2019 se můj blog dostal do autorského klubu - moje články se zobrazovaly na titulní straně, což mělo jednu obrovskou výhodu, a sice příchod nových čtenářů.
Někdy v polovině roku 2019 to začalo jít s blogem z kopce - přibývaly technické problémy, komunikace s vedením prakticky nulová, a výběr článků dne také dosti pokulhával.
Úplně nejhorší to bylo teď, poslední dva měsíce, kdy začal server každou chvíli padat - hláška Chyba serveru - jedna z komponent systému nepracuje správně - se stala každodenní rutinou.
Já se však přes to všechno nechtěla přestěhovat. Chtěla jsem zůstat, nechtěla jsem si zvykat na nové prostředí, a z nové domény jsem měla nevysvětlitelné obavy.
No a když nám administrátoři oznámili, že server bude v polovině srpna zrušen, měla jsem chuť to zabalit. Stáhla jsem si články do PC, a to bylo všechno.
Strašně mě mrzelo, že moje články zmizí, že to všechno, u čeho jsem proseděla za klávesnicí hodiny a hodiny, bude pryč. Bylo mi z toho vážně úzko, a hrozné bylo i to, že bych přišla o své blogové přátele.
Účet na blogspotu jsem měla založený, někdy od roku 2017, ale nevěděla jsem si s tím rady - ještě doteď trochu tápu. Ale nakonec se našel jeden úžasný človíček - Magicmax - který mi tady s tím novým začátkem moc pomohl, a já jsem mu opravdu vděčná.
Postupně jsem sem převedla většinu kvalitních článků ze starého blogu, ale i tak se mi bude stýskat. Po mém starém designu s Kurtem Cobainem, po blyštivém a dětinském menu, kterého jsem se nechtěla za žádnou cenu vzdát...
Co mi však chybět nebude, jsou ty stovky spamových komentářů, které opravdu hyzdí kvalitní články.
Zatím se s novým prostředím sžívám, a líbí se mi tu.
Velkou výhodu vidím v přehledných ukazatelích návštěvnosti - dokonce se zobrazuje i čtenost jednotlivých článků, což je skvělé.
Teď mě vážně mrzí, že jsem se nepřestěhovala už dávno. Mohla jsem si ušetřit spoustu nervů při nefunkčnosti blogu.cz.
Doufám, že se i Vám tady líbí, a budeme se dál navzájem navštěvovat!
Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥
Preventivní a ozdravný program NEWSTART | Prameny zdraví

Komentáře

  1. Taky bych neodešel, kdybych nemusel, jsem v tomhle docela paličatý. Tak je nejspíš dobře, že to blog.cz zabalil a my ochutnáme, jaké to je pracovat s blogem, který funguje. Hmmm, to bude ovšem nezvyk :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Eliss, napsala jsi to moc dobře a vyjádřila myšlenky spousty blogerů, kteří se urputně drželi blog.cz. Když oznámili konec, měla jsem pocit zoufalství a smutku. Blog jsem na blogspot založilakzaložila,blog přestával fungovat,ale nebyla jsem s tím nějak spokojená...A tohottoho původního se nechtěla vzdát-500článků,fotografií, komentáře, kamarádi...to o všechno přijdu? A najednou jsem se během jednoho dne přestěhovala a líbí se mi tu, ovládání až na maličkosti zvládám (mě pomohla marija), a moc mě baví,jak se tu postupně objevují staří známí. Jedeme dál .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář, zajdu k tobě na návštěvu :-) Blogu.cz je škoda, ale život jde dál...

      Vymazat
  3. Také jsem se nechtěla stěhovat. Čekala jsem, že chybu serveru opraví a pojede blog.cz jako dřív. Bohužel ohlásili konec. Já blogovala od roku 2008, psala jsem o módě, kosmetice a knihách. Dávala jsem čtenářkám tipy, kde co pěkného sehnat...při stěhování jsem si řekla, že už budu psát jen o knihách. Snad si všichni z blogu.cz zvykneme a budeme spokojeni. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som sa naopak presťahovala už veľmi dávno, nevyhovovalo mi to. :) Blogspot je pre mňa užívateľsky lepší, takže to chce čas. :) Prajem veľa šťastia pri tvorbe! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jeee, ty začátky na blogu jsem měla úplně stejné.. pixelky, kusovky,.. Pak blogy o celebritách.. Pak deníčky.. Ale byly to zlaté časy. :D
    Tak ti přeji, ať si tu zvykneš. Snad si obě zvykneme. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Také jsem s přestěhováním otálela. Blog to vyřešil za mě. Letošní rok je pro mě plný odcházení a nových začátků.😊

    OdpovědětVymazat
  7. Když píšeš o blogu, jako bys psala má vlastní slova. Mám pocit, že v posledních třech letech to stojí na blogu za psí štěk, přičemž od začatku letošního roku... To snad ani nebudu komentovat.
    Že to tam končí je možná dobře - když už nic jiného, konečně mě to donutilo, abych se přesunula jinam. Ač přiznávám, že krásné počasí, nepřeje tomu, abych seděla u počítače nad novým blogem. Pevně věřím, že se mi to do konce týdne povede. ☺
    Přeji ti mnoho úspěchů a spokojených čtenářů na nové adrese.

    OdpovědětVymazat
  8. Držím palce s novým webem, ať je stejně super, jako ten předchozí. Díky bohu, že blog když už nic, tak alespoň nabídl možnost stáhnout všechna data a importovat je na jiný web. Já s tím ze začátku taky chtěla seknout, ale věděla jsem, že později by mi toho bylo líto, tak jsem nejprve zkusila wordpress a měla jsem stejný pocit jako na začátku, vše jsem zavřela, rozhodnutá, že s blogem je prostě konec. Nakonec jsem dala šanci ještě blogspotu, který je podle mě mnohem jednodušší, sice s tím do teď neumím nijak zvlášť, ale velký úspěch je, že se mi občas podaří přidat stránku nebo článek :D

    OdpovědětVymazat
  9. Srdečne Vás tu všetkých na Blogspote vítam a pevne verím, že sa Vám tu bude páčiť! Držím palce a želám veľa šťastia :-) ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
  10. Mě to tu přijde taky fajn, teda až na ty patálie s heslem , ale snad už to bude teď ok .

    OdpovědětVymazat
  11. Také se budu stěhovat. Mrzí mě, že blog končí, ale nedá se nic dělat :( musíme se s tím smířit

    OdpovědětVymazat
  12. Zvládla jsi velmi pěkně založení stránek. Já ještě hledám, jak zmenšit písmo, nemít tak velké mezery mezi odstavci, upravit řádkování, nastavit oblíbené a P.S. jak jsi tam dodala počitadlo (TOP LIST)? Jinak už mi to běží. Doufám, že to tu vydrží. 😊 A je prima, že se postupně scházíme. 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, s nastavením TopListu mi pomáhal Magicmax, opravdu nevím jak to udělal :)

      Vymazat
    2. Holky , dokonce i já takovej antitalent na tohle jsem si tam Toplist dala úplně sama . Prostě se zaregistrujete na Top listu ,vyberete si druh, počítadla, napíšete ID ,co se vám přidělilo, zkopírujete kód a vložíte ho takto :Najedete si na rozvržení , já si to dala pod "napříč všemi sloupci "dáte upravit , vložíte kód a uložit .

      Vymazat
  13. S tím blogem to je strašné, já vím.... Mě se do teď na něj kloudně nejde přihlásit, dám si něco uložit a už zase chyba serveru.... Nemám na to trpělivost... S tím převáděním je pro mě jako japonská vesnice, takže asi nic se přenášet na nový blog nebude, ale to snad nevadí.... Co jsem chtěla, jsem si uložila do wordu... Já také úplně s novým blogem neumím a nevím ani jak si sem vložit nějakou anketu a to mě štve, ale to je jedno.
    Jinak ti přeji ať se ti i zde bude líbit a vydržíš tu dlouho... :)

    OdpovědětVymazat
  14. Taky jsem se nechtěla stěhovat, taky jsem s tím bojovala. Dokonce jsem myslela, že se stěhovat nebudu, ale našli se lidičky, kteří mi psali, že by bylo škoda odejít beze stopy atd atd....a nakonec jsem tady mezi vámi. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj budu pokračovat :) a též jsme se přestěhovala velká škoda :(
    moje nová stránka je již vytvořená :) dej vědět abych si tě přidala :)
    https://page-village-girl.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  16. Hezky sepsáno. Myslím si, že je super, že ses nakonec rozhodla pokračovat tady :) Mně to zatím přijde taky tak, že tady si ušetřím spoustu nervů, kterých bylo hlavně poslední dobou s nefunkčností blog.cz strašně moc.

    OdpovědětVymazat
  17. Hm... Našla jsem tě na zoma.1blog.cz, našla jsem tě i tady. Líbí se mi tvůj styl psaní a asi tě začnu číst pravidelněji.
    Blogger je poměrně jednoduchý na pochopení. Důležitý je si to proklikat, vyzkoušet co to umí.
    Taky jsem kdysi byla na blog.cz, zatím tam můj blog furt vysí, ale oficiálně jsem se přestěhovala už v roce 2013. Paradoxně z naprosto jiného důvodu, než ta stěhovací pandemie, co nastává teď. Začla jsem psát v té době anglicky a blog.cz se mi k tomu prostě nehodil. No, a pak se mi tu zalíbilo a přestěhovala jsem i své české stránky. A teď, co blog.cz stopro končí, jsem to sloučila i se svým starým blogem.
    Je dobře, žes to nezabalila. píšeš čtivě.
    (doufám, že se zas neodhlásím místo abyhc to publikovala :D)

    OdpovědětVymazat
  18. Já to měla úplně stejně! Na blogu se mi nelíbilo, tak jsem přestávala psát a z blogspotu jsem měla obavy, jak se v tom vyznat.

    OdpovědětVymazat
  19. Začínala jsem úplně stejně, kusovky jely :D Ale věřím, že tady se ti nakonce bude líbit víc. Taky jsem se přestěhovala (někdy minulý rok) a je to fakt o hodně lepší než blog.cz.

    OdpovědětVymazat
  20. Protože tě beru jako úžasnou blogerku, tak mě nadchlo vidět článek, který by pojednával o tvých začátcích. Tak ač mám tolik věci, co teď dělat, tak jsem tě hned upřednostnil. :) Hezky se mi to četlo a potom najít tam sám sebe, jak o mě někdo hezky vypráví, to mě moc potěšilo. :)
    Je úžasné vidět, že tu máš toolik komentářů. Jsem rád, že to dobře dopadlo. :) Děkuji, že píšeš, Eliss. :) Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  21. Elis prosím tě, mohla bych poprosil o radu, jak přidat svůj top list ze starého blogu sem na blogspot. Bylo mi řečeno, že mohu pokračovat na jiných stránkách, ale nevím si rady, jak ko´d nebo odkaz vložit. Poradíš? Vidím, že ty ho tam máš. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to bohužel nevím. Mě s přesunem TopListu pomáhal Magicmax, vůbec netuším, jak na to. Zkus buď napsat mu, nebo někomu jinému, já jsem na toto opravdu levá :)

      Vymazat
  22. Vidím to podobně, akorát jsem neměla ty kusovkové články, protože jsem začala psát už jako dospělá a ne jako puberťačka, ale být mi třináct jako tobě, asi bych šla v podobných stopách. Vlastně jen málokdo z opravdu mladých blogerů byl už tak na výši, že by psal články z vlastní hlavy, nebo se zabýval tématy ne zcela běžnými. Pár jsem jich ale našla a bylo to docela milé překvápko, myslím, že jsi patřila k nim, také někdejší Ebolin, Tom, dvě mladé holky, které si založily gurmánský blog, chvíli dokonce i fungovaly, a k docela dobrým receptům přidaly vlastní povídání.
    Jsem ráda, že pokračuješ. Ještě mi chybí Dincie, ta měla úžasné layouty, a taky Beatricie, se svými grafickými kousky. Ale ta už odešla z blogového světa dřív a bohužel nedala vědět, jestli někde pokračuje nebo ne.
    Na tomto novém blogu přeji hodně štěstí! Prostě, jde se dál.

    OdpovědětVymazat
  23. Ani já bych dobrovolně asi neodešla z blog.cz. Ale co už, tady je taaaak moc hezky :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Mrzelo mě to hodně na blog.cz jsem chodila 14 let,nechtělo se mě nikam přecházet už kdysi mi radila Jaruška, že je zde fajn a nemýlila opravdu je zde fajn :-) čtu zde o Magicmaxu to je prima človíček ohledně top listu není to složité, když jsem to zvládla i já mám ho od včerejška na blogu stačí na to kliknout a zaregistrovat se pak to tam vše ukáže co a jak.Prima večer přeji.

    OdpovědětVymazat
  25. Ja som si na blog cz založila blog pred necelými 13-timi rokmi. Spočiatku som bola z toho "magor", ale časom som veľa pochopila a veľa sa naučila. Bavilo ma pretvárať si blog podľa vlastných predstáv, urobila som si klikacie rubriky, upravovala vlastné obrázky alebo menila pozadie blogu. Po kolapse blogu cz som najprv myslela že s blogovaním skončím ale bolo mi akosi ľúto tú dlhoročnú prácu hodiť len tak do "koša". Tak som sa (ako viacerí) "presťahovala" na blogspot - tu síce nemám tie možnosti ako na blog cz, ale aj tu sa dá
    čo-to pozmeniť podľa svojich predstáv. Nuž, zmena je život a tak si všetci držme palce, aby nám novozaložené blogy vydržali čo najdlhšie!!! 😉

    OdpovědětVymazat
  26. Jeee tak hurá, je nás tu víc! Naivní blondýna se hlásí do komentářů 😂😉

    OdpovědětVymazat
  27. Ona ta administrace v Bloggeru není zase tak těžká, Eliss. Ale jak jsi byla celá léta zvyklá na Blog.cz, pracovala jsi již automaticky. Jistě si to zažiješ a za chvíli to půjde samo. Horší asi byl ten přesun všech článků. S tím bych si neporadila...

    OdpovědětVymazat
  28. Byla jsem na blog.cz nějak od září 2007 - šíleně to uteklo :) asi po čtyřech letech jsem odešla na Wordpress a teď jsem na vlastní doméně, nějak těm free blogovacím systémům přestávám věřit :-D

    Můj inkoustový salát

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Rok se čtyřkou na konci

 Loňský Silvestr a oslavy nového roku u nás doma proběhly tradičně. Udělala jsem hromadu chlebíčků a jednohubek. Původně jsem myslela, že budeme s přítelem sami, ale nakonec přišla neohlášeně na návštěvu moje máma - ještě že bylo těch chlebíčků tolik! Na stole nechyběly ani tyčinky a brambůrky, prostě klasika. Chvíli jsme poseděli a povídali si o všem možném. Ač neohlášená návštěva, byla jsem moc ráda, že máma přišla. Původně jsme měli v plánu ještě procházku, ale tak nějak se nám po těch chlebíčcích nikam nechtělo. Tak jsem ještě nachystala další občerstvení, dosypala do misek brambůrky, a koukali jsme na televizi.  Vloni jsem také po letech dodržela pověru o praní prádla a nevynášení věcí z bytu - což se tedy týkalo odpadků. Mylně jsem se domnívala, že to platí jak na Silvestra, tak na Nový rok, ale na internetu jsem našla různé výklady. Ale nevadí, tak jsem si vyprala až dneska, a ten koš také nebyl ještě úplně plný. Tradičně si každý první den nového roku vaříme čočku s vajíčkem. N