Přeskočit na hlavní obsah

Rok se čtyřkou na konci

 Loňský Silvestr a oslavy nového roku u nás doma proběhly tradičně. Udělala jsem hromadu chlebíčků a jednohubek. Původně jsem myslela, že budeme s přítelem sami, ale nakonec přišla neohlášeně na návštěvu moje máma - ještě že bylo těch chlebíčků tolik! Na stole nechyběly ani tyčinky a brambůrky, prostě klasika.

Chvíli jsme poseděli a povídali si o všem možném. Ač neohlášená návštěva, byla jsem moc ráda, že máma přišla. Původně jsme měli v plánu ještě procházku, ale tak nějak se nám po těch chlebíčcích nikam nechtělo. Tak jsem ještě nachystala další občerstvení, dosypala do misek brambůrky, a koukali jsme na televizi. 

Vloni jsem také po letech dodržela pověru o praní prádla a nevynášení věcí z bytu - což se tedy týkalo odpadků. Mylně jsem se domnívala, že to platí jak na Silvestra, tak na Nový rok, ale na internetu jsem našla různé výklady. Ale nevadí, tak jsem si vyprala až dneska, a ten koš také nebyl ještě úplně plný. Tradičně si každý první den nového roku vaříme čočku s vajíčkem. Nemá se jíst ryba, králík ani drůbež - to aby neuletělo z domu štěstí. 




Takže na Silvestra jsme si udělali takovou domáckou pohodu. Dříve jsme chodívali k rodinné známé, ale nejlíp je nám doma. Pohodička, spousta dobrého jídla, teplo z krbu... Každý rok na Silvestra se dívám na Bohouše - skvělou klasickou komedii s Vladimírem Menšíkem. 

A pak jsem přepínala - chvíli jsem pouštěla písničky, pak zase film. Dost mě překvapil večerní program - ono tam fakt nebylo na co koukat. Co se mi jediné líbilo, byly na České televizi Zázraky přírody. Ten silvestrovský televizní program mi každý rok přijde jako přes kopírák. Jeden rok jsem ze zvědavosti mrkla na silvestrovskou Tvoje tvář má známý hlas. Ale bohužel, za mě totální propadák. A letos Nova pěkně rozzuřila diváky - prý v letošním silvestrovském speciálu bylo něco s odstřelovací puškou a kopáním hrobů. Nevím, pořad jsem neviděla, ale komentáře od uživatelů mě přesvědčily, že jsem o nic nepřišla. 

Tak jsme nakonec televizi vypnuli, a po desáté hodině večer si šli lehnout. Máme velké štěstí, že naší Žofince nevadí ohňostroj - dokonce ji musíme dávat do okna, aby se dívala. Ale zaspali jsme novoroční přípitek, já se fakt za celou noc ani jednou nevzbudila. Vůbec mi to nevadí, že jsme šli spát, protože Nový rok pro mě není začátkem něčeho nového.

Novoroční předsevzetí si dávno nedávám - naposledy jsem si vždycky na základce předsevzala, že se budu líp učit, budu se víc snažit, ale nikdy to tak nějak nevyšlo. 




S příchodem nového roku mě ale vždycky velmi zajímají různá proroctví, výklady numerologů a věštby. Je pravdou, že drtivá většina prostě nevyjde, někdy se ale v pár detailech můžeme ztotožnit. 

Podle čínského horoskopu bude rok 2024 rokem Draka. Ten ale začne oficiálně až desátého února. Má být význačný vysokou porodností, a děti narozené v tomto roce budou potřebovat zvýšenou péči - budou totiž pěkně temperamentní, a bude pěkná fuška z nich vychovat vyrovnané lidi. 

Rok zeleného draka má být časem velkých změn, příležitostí a obzorů. No, tak to vypadá na pěkně divoký rok nabitý událostmi! 

Snad nejvíce populární jsou již tradičně Nostradamova proroctví. Tento lékař a astrolog byl ve své době velmi váženou osobností - tedy v určitých kruzích - od náboženských představitelů se mu dostávalo spíše velké kritiky. A svých rozsáhlých znalostí využil k psaní jedinečných předpovědí. Samozřejmě - jeho výklady se dají vyložit opravdu různě. Ne všechno se vyplnilo, ale v lecčems se opravdu téměř trefil. 

Rok 2024 Nostradamus nevidí moc v růžových barvách. Podle odborníků na jeho výklad má pořád pokračovat válka na Ukrajině, do které by se mohly vložit i další velké mocnosti. V kalifornii má dojít k velkému zemětřesení, které si má vyžádat mnoho životů. D dost dramatický vývoj má nastat i v britské královské rodině. Nejslavnější vykladač těchto Nostradamových proroctví, Mari Rearding tvrdí, že již v roce 2022 předpověděl smrt královny Alžběty II.

Letos tedy královskou monarchii také nemají čekat pěkné časy. Král ostrovů, který má za sebou bouřlivé časy, bude vyhnán násilím. Podle Reardingovy analýzy to znamená, že král Karel III. bude nucen abdikovat, a to kvůli přetrvávajícím útokům na sebe a na svou manželku Camillu. 




To ale není všechno. Nahradit jej má podle dalších veršů "ten, co nemá označení krále." Nabízí se tedy princ Harry, že. Ale takový vývoj je velmi nepravděpodobný, i vzhledem k tomu, že pokud se nemýlím, v nástupnické linii je jako další William, a jeho děti. A vzhledem k tomu, jaké má v současnosti Harry vztahy se svou rodinou, je vážně téměř vyloučeno, že by se stal králem. Ledaže by v královské rodině došlo k nějaké velké tragédii, ale nevím, nějak mi tyto verše nesedí. 

Podle dalších Nostradamových veršů by letos měl také zemřít Vladimir Putin. Což by se mohlo doopravdy stát, vzhledem k neutuchajícím spekulacím o jeho zdravotním stavu - údajně mí mít rakovinu slinivky, ale kdoví, co je na tom pravdy? Každopádně si nedovedu představit, co by to znamenalo pro další vývoj války na Ukrajině. Jestli by došlo k úplnému zastavení bojů, či nikoliv? 

Až neuvěřitelným způsobem se shodují tato proroctví se slovy další věštkyně, slavné Bulharky Baby Vangy. Ta přišla v úplně raném dětství o zrak, když přežila silnou bouři. Ale jako náhradu se u ní objevily věštecké schopnosti. 

Pro rok 2024 Vanga také předpovídá Putinovu smrt. Ale jsou tu konečně i trochu pozitivní věci. Mělo by dojít k velkému objevu nových léků. A ty by měly vyléčit některé druhy rakoviny, a také Alzheimerovu chorobu. A dojde i k velkému technologickému pokroku - ten mají přinést hlavně "kvantové" počítače.

No, tak uvidíme! Rozhodně si myslím, že rok 2024 bude velmi zajímavý, a jsem velmi zvědavá, jestli se některá proroctví vyplní, či ne.

Pro mě ale Nový rok není ve své podstatě novým začátkem. Takovým startem něčeho nového jsou pro mě narozeniny, které mám v září. Ale chápu, že spousta z Vás to má zase opačně. V poslední době jsem si všimla, že hodně lidí, hlavně na sociálních sítích je proti ohňostrojům. Chápu to z toho pohledu, že to může dělat zle zvířatům. Naší Žofce to nevadí, ale mám kamarádku, ta má podobné plemeno pejska jako já, a ona Silvestra vždycky přetrpí.

Musí dát fence prášky na uklidnění, které koupí na veterině. Je to ale i tím, že pejska má z útulku, a bohužel byla chuděra týraná. Vadí jí prudké pohyby, a dodnes nenávidí třeba různé kabely a tak. Ale i tak si myslím, že majitelé domácích mazlíčků se můžou na eventuální silvestrovský rachot připravit - alespoň tedy tím, že psa, který je běžně venku, prstě vezmou na noc domů. 

Oni pejsci, kteří jsou opravdu bojácní, dovedou velmi šikovně plot probořit či podhrabat. utrhnout kliky od dveří či zničit futra. Nevím, v podobné situaci jsem se s domácím mazlíčkem opravdu nikdy nesetkala, jsem ráda, že to máme doma takhle v pohodě.

Všem Vám chci popřát do roku 2024 vše nejlepší, hodně lásky, pohody a žádné starosti. A co je nejdůležitější, hlavně zdraví, nemoci a neduhy ať se Vám i Vašim blízkým vyhnou velkým obloukem! 

Děkuji Vám za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥


Komentáře

  1. Obrovsky závidím těm, kdo o Silvestru normálně usne. U nás poslední petardy ještě v půl 3 ráno . Taky si vždycky čtu Nostradama a je pravda , že aspoň nějaký je proroctví se v danej rok vždycky vyplní , je to zajímavý . Taky Ti přeju fajn rok 2024 .

    OdpovědětVymazat
  2. Eli,krásný rok 2024.Ať si spokojená a šťastná a také zdravá

    OdpovědětVymazat
  3. Eli, je fakt, že v telce byl program bez nápadu. My jsme nakonec poslouchali písničky a bavili se o všem možném. Oba v posteli, protože oba marodíme. Přípitek čajem kvůli antibiotikům, která jsem já ještě dobírala. Prádlo jsem také prala až dnes i když se mi kvůli marodění nás obou nahromadilo. Nostramus předpovídal na 20.12. 2012 konec světa a fungujeme dál...tak že se to nemůže brát vážně...přeji ti krásný a úspěšný rok 2024, hlavně zdraví a štěstí.

    OdpovědětVymazat
  4. Eliss, krásný rok 2024. Já musím říci, že ač během roku chodím většinou spát těsně před půlnocí, tak na Slivestra se mi vždycky chce spát už po večeři. Ale obvykle na novoroční přípitek vydržím. Letos jsme byli u mámy, po půlnoci jsme šli domů, takže jsme se na Nový rok hned pěkně protáhli. Pokud jde o ohňostroje, tak já bych se bez nich obešla - spousta rámus, smradu a po řadě lidí i nepořádku. Ale myslím, že letos byly "manévry" trochu menší - jestli kvůli cenám nebo v souvislosti s prosbou ministra vnitra s ohledem na události na FF, to si netroufám odhadnout....

    OdpovědětVymazat
  5. silvestrovská pohoda je nejlepší, taky jsem na silvestra ráda doma :) měli jsme tu kamarády a hráli jsme právě stolní hru Zázraky přírody, dala jsem ji příteli k Vánocům a je fakt super! :) jsem zvědavá, co nový rok přinese, jestli se některá z těch proroctví splní (hehe, baví mě si to číst), každopádně doufám, že to nebude tak zlé oO

    OdpovědětVymazat
  6. Také jsem šla spát, na půlnoc jsem nečekala, jsem sama. Ale na Nový rok mám vždy turistiku, nikde nikdo, jenom já a příroda. Ať máš ten čtyřkový rok úspěšný. Zdraví Večernice.

    OdpovědětVymazat
  7. Do půlnoci jsme vydrželi, dívali jsme se zpětně na Knihu džunglí a pak Poctu Fredie Mercurymu. Tak to docela příjemně uteklo :) Přeji do nového ruku vše dobré!
    Marie

    OdpovědětVymazat
  8. My jsme od Ježíška dostali Silvestrovskou večerní brunch a po něm jsme šli (jako minulé roky) do kina. Pak hezky domů, bylo asi 10:30 a do půlnoci jen kousíček. O půlnoci pusa a hupky dupky do postele.
    Krásný rok 2024!

    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  9. Také ti přeji krásný nový rok:)! Jako nový začátek beru spíše konec září, kdy začíná nový akademický rok. Na Silvestra jsem byla na kluzišti, potom na návštěvě u babičky a dědy a pak ještě u tety a strejdy. Pak jsme se doma dívali na televizi. Po půlnoci jsme se ségrou koukaly na koncert Marka Ztraceného v Edenu. Bylo to moc hezké:)
    Nikomu nepřeji smrt, ale Putin je mi opravdu nesympatický. Kéž by se válka na Ukrajině ukončila... Lék na Alzheimera by byl skvělý! Babička touto nemocí trpí. Moc by nám to pomohlo!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Eliss přeju Ti také vše nejlepší v novém roce, ať jsi zdravá a šťastná, Žofce posílám pac. Lenka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js