Přeskočit na hlavní obsah

Světový den UFO

 Dnes jsem náhodou zjistila, že na druhého července připadá hezký významný den - Světový den UFO. Na Facebooku totiž sleduji stránky jednoho umělce, který kreslí zábavné karikatury a takovým pěkným a vtipným způsobem glosuje dění kolem nás a právě i významné dny.

Není náhodou, že UFO slaví svůj svátek zrovna druhého července. V tento den roku 1947 našel farmář William Mac Brazel na svém ranči kousky plechu a kovu. Tyto úlomky objevil po silném úderu do země, který zaslechl minulý den. A tato událost se stala slavnou po celém světě pod názvem Roswellský incident. Farmář upozornil na událost místního šerifa, a dostalo se mu za to odměny v podobě krátkého pobytu ve vězení a důrazného varování, že o celé věci nemá s nikým mluvit, protože vše podléhá přísnému utajení.

Oficiální zprávy říkají, že šlo o trosky meteorologického balonu. Jenže proč tedy musel jít farmář do vězení a dostal takto důrazné varování o mlčenlivosti? Asi by nikdo neřešil obyčejný zřícený balon, že. Mohlo jít tedy o návštěvu mimozemské civilizace, či o tajný armádní projekt.

 Světový den UFO se stal oficiálním významným dnes až v roce 2001. Takže konspirátoři a záhadologové si dnešní den určitě užijí.

UFO je zkratka pro neidentifikovatelný létající objekt. Většina lidí si pod touto zkratkou představí létající talíř s obyvateli nějaké neznámé a daleké planety, ale nutně tomu tak vždy být nemusí. Většina těchto pozorování je totiž vysvětlitelná selským rozumem - jedná se o různé vojenské letouny, které mají nezvyklý tvar a mohou lidi často uvést v omyl. Některé fotografie či video záznamy jde při troše šikovnosti padělat. 

Téma UFO a mimozemšťanů celkově je mi blízké. Mám ráda různé dokumenty, filmy a články na toto téma. Pokud máte rádi filmy s mysteriózní atmosférou, při kterých pocítíte příjemné mrazení v zádech, doporučuji film Znamení s Melem Gibsonem. Film si pěkně pohrává s myšlenkou, jaké by to bylo, kdyby se skutečně znenadání objevili vetřelci z vesmíru.

Vždycky nemusí jít o přátelskou návštěvu... Pokud jste film neviděli, dolů přikládám trailer:



11. května roku 1950 došlo ve státě Oregon k výbušné události. Manželům Trentovým se na farmě Salmon River podařilo pořídit dva snímky neznámého létajícího objektu. Paní Trentová zrovna pracovala na zahradě, když spatřila na obloze podivný objekt. Rychle zavolala na manžela, kterému se podařilo objekt vyfotit. 

Objekt klouzal po obloze naprosto bezhlučně, nebyl cítit ani kouř, ani jiné výfukové plyny. Zářil jasně stříbřitou barvou. Po pár dnech se pan Trent vydal celý film vyvolat, a snímek s údajným létajícím talířem obletěl celý svět. Fotografii zkoumali i experti na padělání snímků, jenže se jim nepodařilo dokázat, že byla fotka nějak upravována. 

Trent tedy zachytil v daný okamžik to, co viděl na vlastní oči. Rozhodně to nevypadá na běžný letoun, ale má to jasné znaky toho, co si představíme pod pojmem létající talíř.


Do kategorie pozorování UFO patří i noční světla. Tato světla bývají často hodně sporná. Může jít o meteory, lampiony, laserové světlo nebo vyhledávací světlomety. Ne každé podivné světlo, které se podaří vyfotit či natočit je nutně neidentifikovatelný létající objekt. Vzhledem k tomu, že je tma, prostě nemáme šanci pořádně posoudit, co to vlastně vidíme.

Na YouTube jsem našla video právě s nejasnými nočními světly. Je staré deset dní. Můžeme na něm vidět čtveřici žlutých světel, která trochu připomínají semafor na ležato. Formace světel se postupně mění, a je to ve své podstatě docela hezký pohled. Nevím, co si o tom mám myslet. Může jít o nějaké podivné letadlo, ale také o něco naprosto neznámého. Mrkněte na video a posuďte sami.



Podobných videí, fotografií můžeme najít na internetu spoustu. 

Jsou tu ale i případy, kdy došlo k takzvaným setkáním třetího druhu. Má jít o přímé pozorování létajícího talíře či jeho uživatelů - většinou jsou popisováni jako malí, šediví mužíčci. Jedná se o humanoidní, tedy člověku podobné bytosti, mohou mít ale své specifické fyzické znaky. 

Problémem je, že jediné, o co se v těchto případech můžeme opřít, je výpověď očitého svědka. Musíme se tedy spolehnout na jeho vyprávění, které ale může být zcela vymyšlené. Těžko posoudit. Spousta lidí si jistě vymyslí setkání s mimozemskou bytostí jen kvůli penězům nebo pochybné slávě. Určitým důkazem může být například slehlá tráva na místě údajného přistání, jenže co dnes všechno nezmůže pár šikovných rukou...

Setkání čtvrtého druhu je také blízké setkání s údajnými mimozemskými návštěvníky, ale tentokrát jde o únos do létajícího talíře. Ve většině případů měly být na unesených osobách prováděny nepříjemné lékařské a chirurgické zákroky. Některé ženy na sobě po tomto zážitku pociťovaly i příznaky těhotenství, které ale nikdy nedospělo ke zdárnému konci. Po třetím měsíci jiného stavu totiž má dojít k dalšímu únosu, a těhotenství bylo náhle přerušeno.

Oběti po únosech se měly stát i pokusnými králíky při podivných lékařských vyšetřeních. Někdy jim dokonce mělo být do těla něco implantováno. Téměř všichni ale shodně tvrdí, že při nedobrovolné návštěvě uvnitř UFO se nemohli hýbat a ani nijak ovlivnit, jak je s nimi nakládáno.

Já osobně si myslím, že mimozemské civilizace existují, pravidelně nás navštěvují, ale nechtějí se s námi blíže kontaktovat z důvodu, že jsme my, lidé, dost nevyzpytatelní. Mohli bychom jim ublížit, zajmout je, případně zničit jejich planetu a zotročit je jako námezdní sílu. Ale to jsou jen hypotetické úvahy. 

Třeba se ním návštěvníci cizích planet ukáží, ale bude to ještě dlouho trvat, a kdoví jestli k tomu jako lidstvo dospějeme, zatím umíme jen všechno drancovat a plenit, včetně všech krás, které nám naše planeta nabízí.

Co si o tomto myslíte Vy? Opravdu sem létají návštěvníci z cizích planet, nebo se jedná o tajné vojenské experimenty či cvičení? Dají se nějak logicky vysvětlit podivná noční světla? Může docházet k únosům do létajících talířů? A věděli jste, že druhý červenec je světovým dnem UFO?

Napište mi do komentářů!

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný červencový den, Vaše Eliss ♥



Komentáře

  1. ani nevím, že mají svůj den :D je to zajímavé :) dost by mě zajímalo, kde vlastně je pravda :)

    OdpovědětVymazat
  2. Řekl bych, že těm, kteří mají důvod skutečné důvody zmíněných incidentů tajit, se vždycky dost uleví, když se jim podaří svést pozornost veřejnosti na UFO :-). Tam se toho vejde!

    OdpovědětVymazat
  3. To je zase zajímavý článek. Ovšem někdy po ránu při pohledu do zrcadla mám pocit, že UFO vidím...hihihi

    OdpovědětVymazat
  4. Kdo ví? Třeba nás mimozemšťané opravdu kontaktují, až budeme vyvinutější :) Třeba Až budeme mít warp pohon :)
    zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  5. Eliss, zdravím. Vůbec mě nešlo k Tobě dát komentář, pořád mě to psalo, že stránka neexistuje. Tak nevím, nemají v tom prsty mimozemšťani ? Že je Světový den UFO jsem nevěděla, on je skoro každý den nějaký Světový den...Díky za příspěvek, čtu je pokaždé tátovi, když k němu přijedu, taky ho to zajímá. To jen tak pro info, třeba Ti to udělá radost...Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. O světovém dnu UFO jsem četla.Tohle téma mě zajímá

    OdpovědětVymazat
  7. To, že existuje nějaký světový den UFO, jsem opravdu nevěděla. Jinak, také věřím, že mimozemšťané navštěvují naší planetu už dávno. A možná s námi nechtějí nic mít právě z těch důvodů, které jsem uvedla. Lidé zkrátka ještě nejsou dostatečně moudří. Avšak myslím, že málokdo z nás chce skutečně prvoplánově drancovat přírodu. Největší problém lidí je, ne nedokážou být skromnější a hlavně, že zkrátka nedovedou vytvořit technologii, která by jela na čistší pohon. A elektromobilita je pouhé přesunutí z bláta do louže. Prostě nevíme, jak to dělat jinak. Možná by nám právě prospěla návštěva nějaké civilizace z jiné planety, která by nám ukázala jiný způsob existence.

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím, že UFO jsou stejně pravděpodobné jako sněžný muž a lochnesská příšera. Ale umělecká zpracování ve filmech a knihách jsou opravdu zajímavá a napínavá.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Rok se čtyřkou na konci

 Loňský Silvestr a oslavy nového roku u nás doma proběhly tradičně. Udělala jsem hromadu chlebíčků a jednohubek. Původně jsem myslela, že budeme s přítelem sami, ale nakonec přišla neohlášeně na návštěvu moje máma - ještě že bylo těch chlebíčků tolik! Na stole nechyběly ani tyčinky a brambůrky, prostě klasika. Chvíli jsme poseděli a povídali si o všem možném. Ač neohlášená návštěva, byla jsem moc ráda, že máma přišla. Původně jsme měli v plánu ještě procházku, ale tak nějak se nám po těch chlebíčcích nikam nechtělo. Tak jsem ještě nachystala další občerstvení, dosypala do misek brambůrky, a koukali jsme na televizi.  Vloni jsem také po letech dodržela pověru o praní prádla a nevynášení věcí z bytu - což se tedy týkalo odpadků. Mylně jsem se domnívala, že to platí jak na Silvestra, tak na Nový rok, ale na internetu jsem našla různé výklady. Ale nevadí, tak jsem si vyprala až dneska, a ten koš také nebyl ještě úplně plný. Tradičně si každý první den nového roku vaříme čočku s vajíčkem. N