Přeskočit na hlavní obsah

Fit i bez cvičení?

 Před několika týdny jsem na sociální síti Facebook zjistila, že mě moje bývalá spolužačka ze střední přidala do skupiny na Facebooku. Neschvalovala jsem žádné členství, prostě jsem se tam jaksi octla. To by nebylo nic divného, kdyby nešlo o skupinu zaměřenou na hubnutí s názvem Buď fit i bez cvičení. 

Bylo mi divné, že tam přidala mě. I na střední jsem byla dost štíhlá, nemám pocit, že bych nebyla dostatečně "fit" a musela shazovat nějaká kila. Můj prvotní dojem byl ten, že skupina bude zaměřená na nějaké rady, jak rychle zhubnout a udržet si váhu. Jenže ne tak docela.

Spolužačka očividně spolupracuje s nějakou firmou, která je zaměřena na doplňky stravy, které mají spalovat kila jako divá. Každou chvíli se tam objevují nabídky na úžasné hubnoucí kávy, čokolády, džusy, a dokonce i jakési spreje. 




Toto doplňují taktéž úžasné přeměny dívek a žen, které si fotí svá bříška a stehna před užitím přípravků, a po. Fotky jsem si prohlížela s jistým pobavením, protože bylo místy očividné, že to není ta stejná žena, protože spolu s kily navíc zázračně zmizela i znamínka nebo najednou nebylo vidět tetování, které bylo na fotografii před hubnutím.

Zarazilo mě i to, že k nabízeným produktům, krom toho, jak jsou skvělé, nebyly napsány žádné detailní informace. Například složení, výrobce, cena. Ne, jen samé vychvalování a doporučování.Říkala jsem si, že to bude určitě nějaké "pofidérní." Pomocí názvů produktů jsem důkladně "prolezla" všechny možné stránky v angličtině, až jsem konečně našla nějaké diskuze i v češtině.

Má se jednat o produkty na hubnutí značky Prevail Optimus Valentus. Tento výrobce prodává všechno možné - hubnoucí kávy, džusy, ale třeba i horké čokolády, nebo již zmíněné spreje na hubnutí. Horkou čokoládu můžete na jejich oficiálních stránkách koupit za 1 790 korun, produkt je na čtrnáct dní. Obsahovat má aktivní přísady, které pomohou spalovat tuky i přesto, že se nebudete vůbec omezovat v jídle.

Není v tom ale nějaký háček? 

Na serveru eMimino jsem našla diskuzi, kde se jedna paní ptá, zda má někdo s hubnoucími produkty od této firmy zkušenosti. Pod hromadou komentářů, kde se diskutující podivují, jak může podobným reklamám ještě dnes někdo věřit, je i něco zajímavějšího. Produkty mají totiž obsahovat látky, které jsou v Evropě oficiálně zakázané. 

Potencionálně se tedy může jednat o zdraví nebezpečný produkt.

Na Blesk.cz jsem našla další článek, bohužel je placený, takže jsem si přečetla jen nadpis a kus titulku, myslím ale, že mluví za vše:

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/621735/droga-v-kave-na-hubnuti-v-cesku-myslela-jsem-ze-mi-vyskoci-srdce-varuje-marketa.html

Z toho je asi očividné, že nepůjde o nejpřirozenější a nejzdravější způsob hubnutí. A pořád jsou lidé, kteří chtějí zhubnout bez práce. Bez cvičení, bez zdravé stravy a omezení sacharidů to asi opravdu nepůjde. Kdybych chtěla hubnout, do něčeho takového bych nikdy nešla.

Není lepší si to všechno vydřít cvičením? Během první karantény jsem začala cvičit doma podle videí na internetu, a vždycky jsem se po tom cítila hrozně fajn. Taková šťastná a spokojená. Teď už sice necvičím, protože práce je pro mě taky druh cvičení, ale snažím se denně alespoň chodit se psem na procházky po vesnici. 

Dále jsem našla článek z institutu moderní výživy, kde se píše, že "zázračná káva" obsahuje doping. A uvádí, že to píše přímo výrobce na svých stránkách. Takže při pití kávy dopujete. Není to fajn? Zakázaná látka v kávě se jmenuje Fenylethylamin. Jedná se o účinný hormon ze skupiny amfetaminu, do které patří například i rekreační drogy. Tato látka se přirozeně v malém množství vyskytuje třeba i v čokoládě, ale hubnoucí produkty třeba i stokrát přesahují dávky bezpečné pro člověka. 

A takové produkty se u nás mohou prodávat. A někdo bude mít dokonce tu drzost, že bude cpát do hlavy ostatním, že lze přirozeně hubnout bez cvičení. No, snad to jde, ale jaké bude mít takové rychlé a drastické hubnutí vliv na zdraví a psychiku jedince? Jak musí tato káva či jiný produkt působit na žaludek, či na jiné orgány?

Nevím nevím. Je mi smutno z toho, že se někdo živí tím, že balamutí lidi. Chápu, že je to jednoduchý způsob práce, protože pořád se najde plno lidí, co budou kupovat zázračné produkty. Ale já bych se musela hanbou propadnout, kdybych prodávala potencionálně nebezpečné produkty, které nemusí stoprocentně fungovat, a mohou nenávratně poškodit něčí zdraví.

To bych raději zametala od rána do večera chodníky, než abych prodávala "úžasné doplňky stravy na hubnutí bez cvičení a omezování se v jídle." 


Trochu mi to připomnělo časy, kdy jsem jako malá četla časopisy, a na poslední stránce byla často reklama na úžasné hubnoucí tablety či nápoje. Fotky před a po, zázračné a úžasné výsledky. Produkt samozřejmě předražený, ale stoprocentně fungující. A pod tím ještě názory spokojených uživatelů, které byly jistě autentické...

Žádný takový produkt bych si nikdy nekoupila, a ani bych ho nikomu nemohla s klidným srdcem doporučit. 

Přikládám ještě video, kde dva muži moc hezky mluví o tom, jaký je to podvod, a že se to děje i v Americe. Je tam hezky i rozebráno to s tím dopingem, kterého se uživatelé kávy dopouštějí.

Moc se mi líbila věta: "Jed od léku odlišuje použité množství."

Je opravdu třeba dávat si pozor na podobné nabídky, vždy si o produktech přečíst pořádné a relevantní informace, než si bezmyšlenkovitě něco objednám. Internetoví šmejdi si vždycky nějakou tu cestičku najdou...


Co si o tomto myslíte Vy? Setkali jste se s nabídkou na podobné úžasné hubnoucí produkty? Myslíte, že lze zhubnout přirozeně bez cvičení? Znáte někoho v okolí, kdo by měl zkušenosti s produkty Valentus? Věříte těmto pochybným nabídkám, nebo se jedná o obyčejné šmejdy?

Napište mi do komentářů!

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥

Komentáře

  1. Myslím, že určitě jde zhubnout bez cvičení, protože faktor číslo jedna je hlavně strava. Znám spoustu lidí, kteří cvičili a neshodili ani kilo, ale v momentě, kdy změnili jídelníček, začala kila padat jako divá. Ale bez toho to opravdu nejde - a kéž by všichni uvažovali jako ty a radši místo podvodů, které navíc mohou někoho ohrozit, šli dělat cokoli jiného. Svět by byl hned mnohem hezčí místo.

    OdpovědětVymazat
  2. Lidé často slyší na báječné výsledky "zcela bez námahy". Jenže já jako emeritní přírodovědec vycházím z toho, že základní "zákony zachování" se většinou přechytračit nedají, takže - jak říkával Jiří Voskovec - "nelze koláč snísti a týž dále míti". Stejně jako se není možné bez tréninku prospat k vítězství v maratónu, nejspíš nebude stačit přidat k sajrajtovitým potravinám ještě sajrajtovitější doplněk stravy, abychom byli v tu chvíli zdraví, krásní, mladí a šťastní. Vždycky, když se o takových obchodních praktikách dozvím, říkám si, že veřejné máchání ve Vltavě byl dobrý nápad. Navíc - otužování teď frčí :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Jediným prostředkem na hubnutí je nežrat a hýbat se. Myslim, ze je to ovlivněno i stavbou tela. Ne každý se narodí s dlouhýma nohama a s geny pro super štíhlou postavu. Žádné zázračné přípravky prostě nefungují.

    OdpovědětVymazat
  4. Na zázračné prostředky na hubnutí, u kterých se člověk nemusí hýbat a může jíst, co chce, nevěřím. Kdyby to bylo tak jednoduché, je svět plný samých štíhlých lidí.

    OdpovědětVymazat
  5. dokonce mám zkušenost, že u hubnoucích výrobků se měl člověk vyfotit před a po ve stylu, že přibere, ale fotky se otočí, aby vypadalo, že člověk shodil... a nenabízeli za to malé peníze, ale prostě... takové podrazy :/

    OdpovědětVymazat
  6. Na nějaké zázračné přípravky bych nevěřila.Naštěstí s váhou problémy nemám a myslím,že je to o tom jíst střídmě a hýbat se.Od dětství cvičím,ale spíše,že léta přibývají a člověk by měl o sebe více pečovat

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno je to o jídle a pokud si to někdo nedokáže v hlavě srovnat, chytne se kdejakého sajrajtu.

    OdpovědětVymazat
  8. Já si vždycky říkala, že kdyby to bylo tak snadné, že popíjením speciální kávy nebo shaku zhubnu, tak by nikdo nekonzumoval nic jiného... Takže už z podstaty podobným "zázrakům" nevěřím. K tomu totiž pomůže jedině vydřená změna životního stylu.

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý den, nějak se mi tam vytratila informace, co jste udělala s tím, že Vás s tím někdo, bez Vašeho souhlasu, spojuje na FB? Osobně bych možná řešila i na více oficiální úrovni než s danou osobou. Brala bych to minimálně jako poškození mé dobré pověsti :)
    Krásný den přeji
    Daniela

    OdpovědětVymazat
  10. Kdyby to byla pravda, tlustý by nikdo nebyl . Co může být příjemnější než hubnout při pití kávy nebo čokolády?
    Recept existuje a jmenuje se “nežrat”!
    Tím nemyslím hladovku, ale jíst rozumně a hlavně žádné průmyslové “mňamky “ plné ochucovadel a chemie, sladká pitíčka, alkohol..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jedna moje tetička říkávala: "Až přijde bída, tak tlustí budou hubení a hubení studení..."

      Vymazat
  11. V roce erteplí odporučuji bramborovou dietu. Kobzole si samozřejmě musíte nakopat sami.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, taky si vybavuji ty reklamy z různých časopisů nebo reklamy v TV, kde běží takový ten teleshopping - prášky, co hubou za nás, pásy na břicho, které si sami cvičí, zatímco my ležíme na gauči... Tomu se snad nedá vůbec věřit, ne?
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Pohyb je určitě důležitý pro zdraví. Pro hubnutí také, ale podle mě méně než jídlo. Jídlo je zásadní, jenže - jde to ztuha :( Hladové kafe nebo kafe s koláčkem? .....

    Ale jak je to s tím přihlášením do fb skupiny jiným člověkem?
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  14. Takovým to věcem bych moc nevěřila. Jak se říká, bez práce nejsou koláče. Naštěstí nejsem člověk, který by musel řešit svá kila, takže mě takové produkty nemusí ani zajímat.

    OdpovědětVymazat
  15. O hubnoucí kávě či čokoládě slyším poprvé. Už ten název je do očí bijící. Škoda, že takovým podvodům někdo uvěří :(. Pěkně si na tom firmy mastí kapsy... Ubohé
    Leník

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Eliss, na hubnoucí kávu a podobné nesmysly nevěřím. Kamarádka si kdysi objednala nějaké prášky na hubnutí, zaplatila předem. Přišla ji prázdná krabice a v ní papír s nápisem: Nežer ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Nejhorší je, že tomu v dnešní době opravdu ještě někdo pořád věří... To je na tom nejsmutnější :( Jinak myslím, že i bez pohybu se dá hubnout, akorát je to větší dřina podle mě, že se nevytvoří takový kalorický deficit a ten pohyb tomu pomůže :) Jinak do teď jsem o firmě neslyšela :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  18. Už jsem moc stará na to, abych věřila, že něco jde bez práce a úsilí. Na podobné zázraky fakt nevěřím!
    Eliss, měj hezký víkend, Helena

    OdpovědětVymazat
  19. Reklama, reklama, reklama!!! - nic víc.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js