Přeskočit na hlavní obsah

Prázdninová telka

Můj vztah k televizi není moc vřelý, doma ji s přítelem sice máme, ale koukáme na ni spíše sporadicky, nejčastěji si na ní pouštíme filmy z internetu.
Máme ji tedy spíše jako takový doplněk v interiéru, už nekoukáme večer ani na zprávy, protože nic pozitivního se tam člověk nedozví, ale já si ji ráda pouštím při žehlení - to si naladím kanál Óčko STAR, kde hrají starší písničky, u toho se žehlí opravdu parádně.
Náš poskytovatel internetu nabízí v základním balíčku, který stojí něco přes sto korun, službu SledováníTV.
Jednoduše si na tuto stránku najedu, přihlásím se, a můžu si listovat mezi jednotlivými programy. Výhodou je nahrávání pořadů, možnost pouštět si pořady zpětně, a tudíž přetáčet i reklamy. To přetáčení reklam je super, protože ty mě neskutečně vytáčejí, například ta na lichvářské půjčky typu Zonky, kde se vesele zpívá, ale skutečnost už taková veselá není.
Většina kanálů je v HD, vysoká kvalita je super, na televizi máme v HD jen programy ČT.
Jelikož léto je letos takové propršené, výkyvy počasí jsou až aprílové, pouštím si internetovou televizi často, ale povětšinou jen přepínám.
Vzhledem k tomu, že jsou prázdniny, bych čekala, že mě televize bude bavit. Jenže bohužel jsou povětšinou všude jen reprízy filmů a seriálů, které už neustálým opakováním ztrácejí na přitažlivosti. 
Právě teď například ČT1 vysílá pořad To je vražda, napsala. Jedná se o detektivní seriál, bohužel hlavní představitelka amatérské vyšetřovatelky a spisovatelky Jessicy Fletcherové je mi krajně nesympatická, na tento seriál jsem koukala když mi bylo deset let a tehdy se mi líbil, dnes to ale vnímám jinak.
Jedná se o béčkový seriál, detektivní linka je bohužel slaboduchá a lze na ni většinou rychle přijít.
Na TV Nova právě teď běží repríza seriálu Comeback. Tento seriál běží každý všední den na Nově o čtvrt na sedm.
Tento seriál mám moc ráda, u tohoto jediného mi snad nevadí neustálé reprízy. V seriálu se seznamujeme s rodinou Pacovských - Tomášem, Ivou, a Ozzákem, a jejich životní story jsou opravdu komicky ztřeštěné. 
Comeback patří k tomu nejkvalitnějšímu, co kdy TV Nova natočila. Humor je opravdu brilantní, ale i tak sedne spíše mladším lidem.
Dále mám celkem v oblibě kanál Nova Gold. Sice jsou zde věčné reprízy starých dílů Ordinace v růžové zahradě a Ulice, které nesleduji, zato ale pravidelně koukám na seriál Zig a Sharko. 
Jedná se o něco velmi podobného animáku Oggy a škodíci. 
Vkládám jednu epizodu, která je na YouTube, ať si uděláte obrázek sami:


Dříve jsem na Ordinaci a Ulici koukala, to už je ale několik let zpět, a nakonec mě přestalo věčné natahování děje a nesmyslné zápletky bavit.
Když si tak přepínám kanály, překvapuje mě, kolik je třeba na TV Barrandov a jí příbuzných stanic teleshoppingů a různých pořadů, do kterých může člověk zavolat, poskládá slovo z písmenek, co jsou na obrazovce, a vyhraje "zaručenou" výhru.
Jedna moje známá kdysi zkoušela do těchto pořadů zavolat, a několik minut jí stále jakýsi hlas říkal, že ji za chvíli přepojí do studia. Zvláštní bylo, že moderátorka v televizi stále v pořadu nikoho neměla, a vyzývala lidi, ať zavolají, že je čeká rychlé přepojování...
Tyto pořady jsou bohužel často jen chytákem na lidi a způsob, jak jim vytáhnout peníze z peněženky.
TV Barrandov má v nabídce spoustu zvláštních seriálů a pořadů, o kterých se dá říci všechno možné ale jen ne to, že jsou kvalitní.
Třeba takové Nebezpečné vztahy. Ty moderuje Honza Musil, a hosté ve studiu si vyříkávají svoje rodinné problémy - nevěry, zatajené děti, a jiné "legrácky."
Bohužel se jedná o placený komparz, tito lidé ani jejich osudy jsou možná inspirováni skutečnými událostmi, ale jedná se v podstatě o klamání diváka, jelikož jsou tyto příběhy i aktéři popisováni jako reální.
Dokonce je i stránka na Facebooku, kde do tohoto pořadu shánějí placený komparz...
Takže krom dobrých komediálních seriálů, občasných koukatelných filmů a hudebních kanálů pro mě televize nic lákavého nenabízí. Ještě jsem zapomněla zmínit zajímavé dokumenty, kterých je ale pomálu. Raději si půjdu číst.
Mimochodem, věděli jste, že televize má velký vliv na rozvoj mozku? Sledování televize zvětšuje oblast zodpovědnou za agresivitu a zároveň snižuje schopnost verbální komunikace, čtení knih posiluje spojení v jazykovém centru mozku a zvyšuje aktivitu ve smyslových oblastech... 
A co Vy? Máte doma televizi? A koukáte na ni? A jaké pořady nebo seriály máte nejraději?
Napište mi do komentářů!
Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥
Tv On Beach Images, Stock Photos & Vectors | Shutterstock

Komentáře

  1. Než koukat na televizi, tak to spíše jsem na noťasu a vybírám si podle toho filmy. A jednou za čas do kina, pokud mě tam s přítelem něco zaujme. Jinak na televiz skoro vůbec nekoukáme. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Televize máme dokonce dvě, ale kouká na ně manžel. Já ji spíše vnímám jen jako zvukovou kulisu. Seriál: To byla vražda napsala ", také nesnáším. Hlavně mi vadí že je paní spisovatelka přechytralá a navíc je tam dost strašný dabing. Hlas p. Talpové mi k té postavě vůbec nesedí tak když na to manžel nahodou kouká, tak jdu raději ven a pokud prší, tak se snažím to nevnímat. Jinak přes léto dost a cestujeme, pokud to jde a tak mě programy v televizi ani moc nezajímají. Jediné, co sledujeme, je počasí a teď zprávy o výskytu koronaviru. Bohužel místa, kam jsme měli namířeno jsou nyní riziková...Jinak hádky politiků ve zprávách jdou mimo mě. Přeji ti krásné a pohodové dny. Snad se počasí zase od zítřka zlepší.

    OdpovědětVymazat
  3. Občas kouknu na anglickou detektivku.

    OdpovědětVymazat
  4. Dřív jsem koukala hodně, ale teď také moc nevidím důvod, proč sledovat... Dívám se, ale spíše sporadicky. Když to zprůměruji, tak možná jeden pořad denně, víc ne, koukám třeba ráda u žehlení a ráda si vybírám právě nějaké dokumenty o přírodě nebo cestování, české komedie nebo některé české pohádky :-) Nemám to jako hlavní náplň dne. Zvlášť u některých pořadů nechápu, proč si lidé nechávají zahlcovat mozek takovýma blbostma. Ale pak si řeknu, že někdo to zřejmě potřebuje.

    OdpovědětVymazat
  5. Z Ordinace jsem neviděla ani jeden díl a z Ulice asi tři :). Já mám televizi buď jako kulisu a pak je mi úplně jedno kdo v ní mluví a kdo se tam hýbe, hlavně, že není ticho ;). Nebo ji využívám jako prohlížeč a pouštím si oblíbené filmy. Ale abych nekřivdila, vlastně se dost často dívám na filmy a seriály na čt2. Třeba Noční recepční, Ve jménu vlasti, Detektiv Endeavour Morse, Most (cokoli ze severské produkce) a další.. Teď se mi tady v televizi taky něco hýbe a mluví a vůbec nevím, co to je :) ;).

    OdpovědětVymazat
  6. Televizi mám a občas sleduju, většinou kombinuji ČT2 kvůli dokumentům a ČT Art, občas ČT Sport. Úplně jsem vyloučil ze sledování komerční stanice, prostě jsem si je zakázal, protože mi to nic nepřinášelo. Snažím se využít čas lépe, k psaní, čtení a práci s fotkami. Ale kdysi jsem měl osmileté období úplně bez televize a nemůžu říct, že by mi v té době chyběla.

    OdpovědětVymazat
  7. Ty jo, televizi sice máme, ale neplatíme si žádné stanice, nebo jak to vlastně chodí. Fungujeme na Netflixu, Amazonu a Spotify. Zprávy si vždy přečteme na netu a je nám fajn i bez těch komerčních blábolů.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak na telku také moc nekoukám a popsala jsi asi podobně,jak bych to udělala já jednotlivé kanály.Já už vím,že přes léto se pořady opakují.Ovšem mám ráda filmy a dokumenty a tak si podle nálady nacházím na internetu a hlavně na Youtube.Jedinou činnost,kterou moc ráda v domácnosti nemám je žehlení a u toho si pustím film vždy.Já jsem knížková a tak mi ani nevadí,když nic v telce nejde,dobrou knížku mám po ruce vždy
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
  9. Na telku moc nekoukám, radši si pustím nějaký film. Ale je pravda, že teď v létě koukám na Panství Downton a Četnické humoresky. Potěšilo mě, že je zase dávají a občas večer pustím Comeback nebo Simpsonovi.

    OdpovědětVymazat
  10. Já už ani pomalu nevím, "co to televize je". Zřídka se stane, že dávají nějaký můj oblíbený film a když už se mi poštěstí, vysílají ho o půlnoci a do té doby se mi opravdu čekat nechce. Tak to stejně vždy dopadá tak, že noťas zachrání veškeré večery (pokud zrovna netvořím). Zprávy jdou absolutně mimo mě, když mě pak někteří přátelé překvapeně líčí, co všechno se zase událo a jak korona postupuje, je mi to upřímně jedno - automaticky se jen pousměji a přejdu na jiné téma.
    Člověk má svých problémů dost, natož aby se zabýval ještě takovým svinstvem, co do lidstva hustí média...

    OdpovědětVymazat
  11. Eliss, píšeš to naprosto přesně, my to mme silně podobné. Televize hraje i v noci, ale je to jen zvuková kulisa. I ve dne kůliodně zavřu oči a jen púoslouchám protože už to všechno znám zpaměti.
    Sledujeme Válku skladů, jak dražijou kiǒje to u nás v čeku nemáme.
    Jinak sleduji pravidelně National Geographic, např. letecké katastrofy (nevím jestliještě někdy poletím letadlem?), dále V divočině s Bearem Gryllsem, Dr. Pol, Žraloci útočí, dále odnož WILD, kde sledujeme Pohotovost pro exotická zvířata, Dr. Oakley, Yukon Vet, Znalci psí duše, atd. Pak na stanici Animal planet např. Crikey! It's the Irwins, Nespoutaná Čína s Nigelem Marvenem, ..., SPEKTRUM - DAVID ATTENBOROUGH, Ben Fogl a lidé žijící v divočině, Hitlerova propagandistická mašinérie, ... A vše o II. světové válce.

    OdpovědětVymazat

  12. Já jsem tam nasekal překlepů, takže opravuji:
    Eliss, píšeš to naprosto přesně, my to máme silně podobné. Televize hraje i v noci, ale je to jen zvuková kulisa. I ve dne klidně zavřu oči a jen poslouchám protože už to všechno znám zpaměti.
    Sledujeme Válku skladů, jak dražijou kóje, to u nás v česku nemáme.
    Jinak sleduji pravidelně National Geographic, např. letecké katastrofy (nevím jestli ještě někdy poletím letadlem?), dále V divočině s Bearem Gryllsem, Dr. Pol, Žraloci útočí, dále odnož WILD, kde sledujeme Pohotovost pro exotická zvířata, Dr. Oakley, Yukon Vet, Znalci psí duše, atd. Pak na stanici Animal planet např. Crikey! It's the Irwins, Nespoutaná Čína s Nigelem Marvenem, ..., SPEKTRUM - DAVID ATTENBOROUGH, Ben Fogl a lidé žijící v divočině, Hitlerova propagandistická mašinérie, ... A vše o II. světové válce.

    OdpovědětVymazat
  13. Dlouho jsme televizi neměli. Pak jsem řekla, že už mě nebaví koukat na filmy na notasu, tak jsme ji koupili. Máme internetovou TV, takže můžeme krásně přeskakovat reklamy. Jen, kdyz nejde internet, tak nejde ani televize. Dříve u rodičů jsem sledovala Ordinaci, Kobru 11 a Tracy Backerovou nebo jak se to jmenovalo. Dneska koukám jen na Teorii velkého třesku na Nova 2. a pak na filmy a seriály, které si stahuji.

    OdpovědětVymazat
  14. no TV mám pouze na hraní her a na netflix či HBO Go jinak na tv programy nekoukám max na výměnu manželek♥, u nás je televizí až moc až je to nezdravé xD ulice mě přestala bavit už dávno a prostřeno též :´(

    OdpovědětVymazat
  15. Na televizi také koukám minimálně, ale také si občas ráda zapnu Očko Gold :).
    Při repríze je super, že si můžeme přetáčet reklamy, také mě nebaví.
    Ty teleshoppingy a nabídky peněz apod. jsou hrozné. Lidé zkusí volat, ale stejně je hlas jen zdržuje, ať chvíli počkají, že je přepojí a tím pádem lidem ubývají peníze za provolané minuty, smutné...
    Nebezpečné vztahy, to je taky dobrá kravina...
    Když už, tak ráda koukám na Vyprávěj :) nebo jsem teď koukala na Pupendo, nebo miluji Pelíšky, to je srdcovka vždy o Vánocích :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
  16. Od té doby, co se přešlo na DVBT2, tak nám, ačkoliv je naše televize moderní, nefunguje drtivá většina kanálů. Po minulém týdnu, kdy se vypnulo něco dalšího, tam nic koukatelného nezbylo. Což nám nevadí, televizi používáme hlavně jako domácí kino.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js