Přeskočit na hlavní obsah

Listopad

 Podzim patří mezi mé milované roční období - tedy pokud je pěkný a slunečný, což letos tedy opravdu byl. Takové pěkné a dlouhé babí léto už dlouho nepamatuji - ještě před dvěma týdny jsem z práce chodila domů v tričku.

Minulý týden v pondělí, to bylo jednatřicátého října, bylo počasí jako na houpačce. Chvíli jsem byla v tričku, pak ve svetru, a tak pořád dokola. A ke konci směny už jsem se začala cítit divně - rozbolely mě svaly na rukách. Nejprve jsem si myslela, že to mám namožené z práce, ale když jsem se druhý den ráno probudila s bolavým krkem, rýmou a teplotou, bylo mi jasné, že na mě vlezla podzimní viróza.

Hned jsem volala do práce, že nepřijdu. Do telefonu jsem nemohla ani pořádně mluvit, pěkně jsem "huhňala." K doktorce jsem se objednala na středu. Byla jsem zvědavá, jaké to tam bude, zatím jsem byla u nové doktorky jen na vstupní prohlídce. Musela jsem si udělat doma test na covid, který mi přítel koupil v lékárně, naštěstí byl negativní, ale i tak mi sestra do telefonu řekla, že musím mít v čekárně respirátor - musí ho mít každý nemocný, který má nějaké respirační potíže.

Sestra mě objednala na devátou ráno, což bylo ideální, měla jsem totiž odvoz autem, takže se mi to hodilo. Byla jsem opravdu ráda, že jsem se nemusela nemocná plahočit autobusem. 

V čekárně jsem nečekala dlouho, sestra mě vzala do ordinace ještě na CRP - vyšetření spočívalo v odběru krve z prstu, trochu nepříjemné, ale dalo se to zvládnout. A pak už si mě zavolala doktorka. Dost mě překvapilo, že její vyšetření bylo na můj vkus trochu vágní - jen se mi podívala do krku, ani mi nezměřila teplotu, a vystavila mi neschopenku do konce týdne.

Chřipka to není, ani covid, jen taková horší viróza, konstatovala. Přesně, jak jsem si myslela. Takže přede mnou byly tři dny odpočinku. Já prostě neumím být nemocná - nebaví mě ležet, zobat pilulky a nic nedělat, jsem akční typ, který musí pořád něco dělat. Myslím, že tělo mi to vždycky vrátí jako bumerang právě formou nemoci. Beru to jako vztyčený prst, který mě varuje, ať zpomalím.

Mám prostě problém s tím, že mám vždycky hrozné výčitky, že nemůžu jít do práce. Miluji svou práci a mám pocit, že když tam nebudu, všechno se rozpadne. Tak to samozřejmě ale není, moje kolegyně jsou moc šikovné.

Takže první listopadové dny jsem si užila doma, pod peřinou, a čajíčky a Acylpyrinem. Za okny nečas, a doma pohoda. A protože byl doma i přítel, nebyla jsem úplně sama, což bylo fajn. Musím říct, že se o mě staral opravdu hezky!

V pátek mi bylo už lépe, proto jsem zavolala doktorce, že chci ukončit nemocenskou. A dneska jsem už byla konečně v práci. Ale venku to pořád moc sychravě nevypadá, listopad je extrémně teplý, kdybych nevěděla, co je za měsíc, tipla bych si září. 

Při té příležitosti jsem udělala i pár fotek. Z práce jsem se prošla delší trasou, polní cestou. Chvílemi bylo zamračeno, ale sluníčko se neúprosně pralo o své místo, teplota byla kolem dvanácti stupňů, což je na jedenáctý měsíc v roce pěkné.



Mraky dnes nabízely opravdu pestrou paletu tvarů. Ráda v nich hledám různé reálné věci - nevypadá mrak vlevo nahoře tak trochu jako zdeformovaná lidská tvář? A co úplně vpravo nahoře - obličej usmívajícího se psa, který právě vítá svého páníčka?




I u nás v obci se dá pořád najít dost "řopíků - železobetonové odolné objekty lehkého opevnění. Novinkou je cedule pojednávající o historii objektů, což je pro turisty určitě fajn. Kdysi byly tyto objekty útočištěm bezdomovců, nyní jsou ale chráněny mřížemi.


Tady jsem si "cvakla" jednu stínovou, i s čepicí. :-) Výhled byl opravdu pěkný.


Listí ze stromů už je skoro pryč, tak jsem zvědavá, kdy přijde první sníh.


Nakonec se mi podařilo vypátrat dva pěkně zbarvené lístky. Cesta z práce byla fajn, užila jsem si hezké počasí, a doma na mě čekal vynikající oběd, kuřecí rizoto se zeleninou. Bylo by fajn, kdyby pěkné počasí vydrželo, ale samozřejmě je pro přírodu důležité rozličné počasí. Upřímně mě dost děsí, jak letos na podzim málo prší. Srážek je vážně minimum. 

Doufám, že zima bude alespoň pěkná, a pořádně nám nasněží! Kolegyně se v práci minule hádaly - prý je na stromech hodně šišek, a kočky se extrémně vykrmují, takže nás čeká tuhá zima. Ale kdoví?

Děkuji Vám za přečtení a komentáře, přeji krásné listopadové dny, Vaše Eliss ♥


Komentáře

  1. To mě mrzí, že jsi byla nemocná. Já byla před měsícem taky. Přesně jak říkáš, jeden den jsem ani mluvit nemohla. Zrovna začínalo krásné babí léto (září se moc nepředvedlo :D, už jsem se bála, že nebude), tak mě to mrzelo, že jsem musela ležet doma, ale jak říkáš, asi to byl vztyčený prst, abych si konečně trošku odpočinula, protože taky jsem pořád v jednom kole :D. Naštěstí babí léto pokračovalo a užila jsem si ho i po nemoci :) zítra má být poslední teplý den, tak pojedu na kole, jupíí :) ještě hraji tenis venku, to je rekord. Tak dlouho jsem ještě nehrála :D

    OdpovědětVymazat
  2. Eliss, tak ať už jsi jen zdravá a můžeš se v práci realizovat. To jsi pravý opak některých lenochů, kteří, pokud vůbec do práce chodí, říkají, že je to tam nebaví. Mne bavila vždy každá práce, kterou jsem v životě zastávala. Hezký večer Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem byla nemocná v říjnu,ale já měla už podruhé covid.První jsem měla naprosto bez příznaků a podruhé jako slabší virozu.Ale bylo mi po něm delší dobu divně.
    Tak hlavně,že jsi už v pořádku.Fotografie z procházky jsou moc krásné.I já mám podzim,když se vydaří moc ráda.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  4. Hlavně, že už jsi v pořádku. Já jsem se nechala proti chřipce očkovat a teď po dvou týdnech se ještě objednáme na čtvrtou dávku proti covidu. Tady byl sice hezky říjen, ale září tu pršelo docela dost. Už nám začaly první mrazíky a tak uvidíme, jak se to vyvine dál. Na pranostiky už se teď spoléhat nedá. Svět se zbláznil a vše se změnilo, hlavně počasí. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  5. Je dobře,že už je dobře :) . Taky jsem náhlá na tyhle virózy , ale beru pravidelně déčko v tabletách a musím říct , že díky tomu se i nějak víc držím . A je fajn, že letos je hodně podzimního sluníčka , takže se dá nachytat i přirozeně . fotka s řopíkem je moc zajímavá - mám ráda takový objekty .

    OdpovědětVymazat
  6. Škoda jen,. že to perfektně vybudované opevnění nedostalo svého uplatnění.

    OdpovědětVymazat
  7. Eliss, dobře, že už jsi v pořádku. Těch viróz je teď všude dost, ale ta se vydržet dá. Počasí je zatím parádní, u nás poslední dva dny bylo sluníčko, a to hned zvedne náladu. Opatruj se a mysli na zdvižený prst 😀😉

    OdpovědětVymazat
  8. jsem ráda, že už je ti lépe :) já mám zase problémy se zánětem močových cest... ale už na to beru antibiotika, tak snad brzy zaberou :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Eliss, moc Tě zdravím. Taky mám podzim moc ráda, ve všech jeho podobách. Hlavně ať jsi hodně zdravá, to je nejvíc. Já jsem teď měla opět hnusný zánět průdušek, trápí mě to pořád, celý život. Opatruj se, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem také marodila, jinak děkuji za milou návštěvu i komentík. Hezký den přeji a hlavně zdravíčko.

    OdpovědětVymazat
  11. Čepice každopádně sluší :-).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js