Přeskočit na hlavní obsah

Jak to jde

 Předem se chci omluvit, že jsem se pár dní bez vysvětlení neozvala, jak tady na blogu, tak na blozích svých virtuálních přátel.

Díky šílenému pracovnímu tempu, přesčasům a stresu jsem si přivodila hned dvojitou nálož onemocnění - virózu spojenou s horečkami a nepříjemnou rýmou, a jako by toho snad bylo málo, tak jsem při návštěvě ženského lékaře zjistila, že mám na vaječníku menší cystu.

Na cysty jsem v minulosti trpěla docela často, ale posledních pět let problémy ustaly. Myslím, že jsem si to částečně přivodila i ze stresu, a tělo už řeklo dost. K tomu tedy ta viróza, už je mi tedy o něco lépe, ve středu mám přijít na kontrolu. Naštěstí to není na antibiotika, ale pořád se cítím dost unavená, horečku už nemám tak vysokou, ale raději beru ještě Acylpyrin. 

Co mi hodně pomáhá je spánek, se kterým jsem poslední dny měla hrozné problémy. Cítím, že jsem si přes tu nemoc fakt odpočinula. Vaječník se zatím moc nelepší, v podbřišku mě to tlačí, paradoxně na tu bolest pomáhá pohyb, když ležím, tak je to horší.

Na cysty mi lékař už před lety doporučil tabletky thiaminu, což je název pro vitamin B1. Brala jsem thiamin několik let preventivně, ale před měsícem jsem si koupila jiné vitaminové doplňky pro zdravé vlasy, a v těch už tento vitamin nebyl. Takže snad nedostatek vitaminu způsobil tyto potíže, on sice thiamin je běžně ve spoustě potravin, hlavně třeba v banánech, které miluji, ale asi ho moje tělo vyžaduje více.

Takže teď zobu třikrát denně jednu vitaminovou tabletku. A už mám doma koupené tři balení do zásoby. Doufám, že cysta brzy praskne a bude po problému, protože jinak bych musela na operaci, a to bych vážně nerada. 

Hodně odpočívám, uvařila jsem si jídla, která mám ráda, a celkově cítím, že jsem se zklidnila, že už nejsem v napětí, ale těším se do práce, protože válet se doma, to není nic pro mě. Ale někdy je to fakt třeba. 

Vám všem přeji hlavně hodně zdraví, užívejte si poslední srpnové dny, u nás dnes řádí aprílové počasí, ráno lilo jako z konve, ale teď už zase svítí sluníčko.

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥



Komentáře

  1. Doufám, že už ti bude jen lépe, poslední dobou se to na tebe sype. Tělíčko si prostě řeklo o odpočinek, s prací raději moc nespěchej. Držím palce, ať se brzo vyzdravíš 😉😊

    OdpovědětVymazat
  2. Eli,to je nepříjemné.
    Přeji Ti,aby jsi byla brzy fit.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  3. Eliss, přeji brzké uzdravení, každopádně cystu a její léčbu nepodceňuj. Já jsem na operaci musela. Dnes už to dělají laparoskopicky a není to nic, co by se nedalo vydržet. Lepší je to řešit včas, než to zanedbat a pak z toho může vylézt i chronické onemocnění. Drž si hlavně břicho a záda v teple. Na tyto potíže pomáhají i sedací koupele ve vlažném odvaru vytvořeného kombinací třetiny kontryhelu, heřmánku a měsíčku lékařského. To mě od dalších problémů ochránilo a věř, že i pomohlo víc, než prášky. Hlavně ti přeji, abys byla brzy v pořádku a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  4. Přeji brzké uzdravení, hlavně bez pozdějších potíží.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Eliss, přeju Ti hlavně hodně zdraví, klidu a pohodu - to dělá hodně. S cystama jsem měla problémy vloni, musela jsem na operaci. Opatruj se, zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Eliss, mrzí mě, že jsi nemocná, ale všechno zlé je pro něco dobré. Aspoň si pořádně odpočineš ❤️ posílám sílu!

    OdpovědětVymazat
  7. Nějak se nelíbí, že máš zdravotní potíže, není to dobré, tak snad už jich bude konec, abys mohla užívat energii svého mládí🍀🍀🍀

    OdpovědětVymazat
  8. Cysty jsou prevít , taky jsem na ně před lety opakovaně trpěla , ale naštěstí nikdy nebyl potřeba zákrok . Člověk potřebuje někdy zastavit a když ne, tělo si o to samo řekne. Bohužel často nějakým neduhem. Brzké uzdravení přeju .

    OdpovědětVymazat
  9. Eliss, přeji, ať je dobře. Někdy je potřeba zvolnění. Tak snad pomůže.

    OdpovědětVymazat
  10. Určitě se brzo uzdravíš, přítel tě jistě dobře opečovává. ;-) A pamatuj, přesčas si můžeš udělat sama pro sebe, ale na jakéhokoliv zaměstnavatele se můžeš akorát tak z vysoka, výš co... Za ty trable to nestojí.

    OdpovědětVymazat
  11. přeji, ať se brzy uzdravíš a je ti lépe :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js