Přeskočit na hlavní obsah

Knižní recenze 188 Božský milenec

 Autor: Christina Laurenová 

Žánr: Erotický, Romatický

Mé hodnocení: 55%

Obsah: Třiadvacetiletá Ruby Millerová pracuje jako stážistka v jedné z největších a nejúspěšnějších strojírenských firem v Londýně. Své místo si musela tvrdě vydřít, ale v současnosti patří k jedné nejperspektivnějších zástupkyň mladé generace ve firmě, ostatní převyšuje svým nadáním a inteligencí. 

Když ji jednoho podzimního dne pošle šéf Anthony na služební cestu do New Yorku, je Ruby zděšena. Ne z profesního hlediska, ale z osobního.

Na cestu se totiž vydá s Niallem Stellou, firemním expertem na městské plánování, a také, alespoň pro Ruby, nejvíce sexy chlapem na světě. Ruby je do něj totiž už více než půl roku zamilovaná, ale Niall ani pořádně neví, že Ruby existuje, ale už při nočním letu plném flirtování a narážek mezi oběma zaplane jiskra.

Čerstvě rozvedený Niall je co se týče vztahů nezkušený, ale mladá a energická Ruby jej přiměje se podívat na vztahy jinak. Niall měl totiž v životě vztah jen s jedinou ženou, a to se svou bývalou manželkou Portiou, první dětskou, a taky jedinou láskou. 

V deseti se potkali, ve čtrnácti si dali první pusu, a v osmnácti se vzali. Jenže už tehdy Niall cítil, že je něco špatně.

A teď bude Niall trávit volný i pracovní čas s nespoutanou, energickou Ruby, která má za sebou již bezpočet nezávazných vztahů, a na rozdíl od uzavřeného Nialla se nebojí mluvit o svých pocitech... Může jejich pracovní nasazení skončit jinak, než v posteli?

Hodnocení: Zajímavostí je, že kniha je projektem dvou autorek, které jsou od sebe vzdáleny několik stovek kilometrů, přesto jsou spolu denně v kontaktu, a společně debatují o psaní a knihách.

Knížku od dvou autorek jsem snad četla poprvé v životě, ale neměla jsem s tím problém. Erotické romány moc nečtu, nemám je v oblibě, ani bestseller Padesát odstínů šedi mě moc nezaujal, ale ono je občas fajn si přečíst něco odpočinkového, u čeho nemusí člověk moc přemýšlet. 

Na začátek musím říci, že Božský milenec je rozhodně čtivější než Padesát odstínů. Toho sexu tu zase tolik není, Ruby a Niall se ze začátku spíše "oťukávají,"  k ničemu mezi nimi dlouho nedojde. 

Postavy mi připadaly bohužel dost nereálné. Niall, který i přes svůj pokročilý věk pořádně neví, jak má mluvit a zacházet se ženami, a na druhé straně chvílemi ztřeštěná, chvílemi zase až moc dospělá Ruby... 

První kapitola začíná pohledem Ruby, a hned první věta začíná takto: Nevsadila bych se, že má obří péro, ale ani netvrdím, že to tak není.

Možná je to i moje chyba, že nemám ráda erotické knihy, tudíž možná nehodnotím objektivně, ale dialogy mi někdy připadaly až moc násilím našroubované na sebe. Například toto:

Když mě orgasmus zaplavil, udělal se i on. Jako nezlobte se na mě, ale to je zvláštně zvolená skladba věty. Těžko posoudit, jestli je chyba na překladateli, nebo na autorkách. Čtení mě moc nebavilo, u erotického románu bych čekala větší náboj, jiskření, což tady moc nefungovalo. Možná je to i tím, že knihu psaly dvě autorky, trochu jiný styl psaní je opravdu poznat.

Krom pěkného přebalu knížky moc dalších pozitivních věcí na Božském milenci neshledávám, ale nejspíše to bude moje chyba. Asi jsem na erotické romány už prostě stará...

Knížku doporučuji jako odpočinkové čtení někam k vodě, ale rozhodně to není žádný zázrak, a upřímně nechápu, jak se mohla octnout na seznamu bestsellerů. Hodnotím pětapadesáti procenty, a od těchto dvou autorek si dlouho nic nepřečtu. Docela zklamání.

A co Vy? Četli jste tuto knížku? A líbila se Vám? Napište mi do komentářů!

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥

Božský milenec bazar | Databáze knih

Komentáře

  1. Hmmm, první věta první kapitoly... Myslím, že je to jen důsledek rozšířeného, různými samozvanými "influencery" a na různých kurzech "tvůrčího psaní" do omrzení tradovaného (a podle mě velmi hloupého) mýtu, že právě první věta je zásadní pro úspěch knihy :-). Popravdě, pro mě by byla spíš rychlou známkou, že něčím takovým nemám trávit čas, ale já zjevně nejsem v tomto případě cílovou skupinou :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Ja četla Padesát odstínů... Celou trilogii, nelíbila se mi. Erotické romány od té doby nečtu. O této knize vím, ale neláká mě. Je zajímavé, že knihu napsaly dvě autorky, které nebyly u sebe.

    OdpovědětVymazat
  3. Eliss, ta tvoje věta asi jsem na čtení erotických románů moc stará - mě pobavila :-) Tak to pro mě už vůbec není :-) :-) Ale je pravdou, že to také nemusím .-) Děkuji za tvou recenzi.

    OdpovědětVymazat
  4. Knížek s erotickým dějem jsem možná pár kdysi přečetla,naposledy Padesát odstínů šedi,ta se mi líbila,ale bylo to asi poslední čtení toho žánru.Jsem ráda za tvé recenze.Knížky v knihovně si vybírám podle toho,co je napsané na záložce.Ne vždy se mi kniha líbí.

    OdpovědětVymazat
  5. Nečítala som túto knižku aj keď som o nej počula, pretože už na tento typ nemám tú správnu náladu. :) Radšej ostávame verná detektívkam. Moja posledná knižka s touto tematikou bola 50 odtieňov a od vtedy už nič. :) Ale ďakujem za recenziu, pravdepodobne kúpim knižku ako darček pre niekoho, kto sa pre tieto knihy dokáže nadchnúť. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js