Přeskočit na hlavní obsah

Knižní recenze 186 Casper, kocour cestující autobusem

            Casper (cat) - Wikipedia
Autor: Susan Findenová
Žánr: Autobiografický
Mé hodnocení: 80%
Obsah: Susan a její manžel Chris celý život milují kočky. Často se stěhují, a vždy se snaží najít vhodný domov pro sebe a své kočičí miláčky - vždy jich mají minimálně pět.
Susan často navštěvuje kočičí útulky a většinou z nich neodejde s prázdnou. 
Casper byl však kocourek v tolika ohledech vyjímečný, že o něm Susan napsala knihu.
Caspera si jednoho dne přinesla Susan právě také z útulku - jméno dostal proto, že hned první den u svých nových paničků zmizel jako duch.
Casper bylod začátku velmi svérázný kocour - byl velice nezávislý, a často mizel na dlouhé hodiny někam pryč.
Jaké bylo ale Susanino překvapení, když jednoho dne při cestě autobusem do práce zjistila, že Caspera znají v širokém okolí!
Susan málem trefil šlak, když zjistila, že její kocour pravidelně jezdí autobusem, a dokonce preferuje jednoho autobusového dopravce před jiným! A vysmátý řidič Susan oznámil, že dokonce zasedla jeho místo, kde pravidelně sedává!
Casper však nejezdí jen autobusem. Znají ho v lékárně, kde má své vyhrazené křeslo, a dokonce i v ordinaci u lékaře!
Při nastupování do autobusu je Casper velice ukázněný - poctivě stojí ve frontě, a nepředbíhá! 
Kocourek se stane brzy známým po celém městě, a jeho sláva přesáhne hranice Anglie. 
Hodnocení: Knížku by si měli přečíst všichni milovníci koček. Já mám sice doma pejska, přesto mě knížka velmi bavila, a na konci jsem byla opravdu dojatá a rozbrečela jsem se.
Autorka není žádná spisovatelka, s knížkou jí pomáhala právě jedna spisovatelka, ale přesto je knížka čtivá, protože je psána od srdce.
Knížka má sto osmdesát stránek, přečetla jsem ji za dva dny - výhodou jsou i velká písmena, celý příběh jsem zhltla jako malinu, a zahřál mě u srdce.
Jak Susan sama podotýká, v záplavě špatných zpráv si každý rád přečte příběh o kocourkovi, který rád jezdil autobusem.
Kniha je doplněna i fotografiemi Susan a jejich kočičích miláčků, samozřejmě na nich převažuje Casper. Dovedu si představit, že by knížka mohla být i zfilmována, bylo by to určitě pěkné čtení!
A co Vy? Máte rádi knížky o zvířatech? A četli jste tuto? Napište mi do komentářů!
Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥

Komentáře

  1. Casper je miláček. Ale když je sám, vyhledává potíže!

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu znám, ale nečetla jsem. Ani mě zatím neláká :-)
    Jinak jsem ráda, že jsi mi hodila komentář na blog, abych o tobě věděla. Budu ráda, když najdu další nové blogy blogerů, které jsem sledovala :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha by se mi asi líbila.Kočky miluju jednu máme doma.

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, to zní přesně jako knížka pro mě :-) Muselo to být skutečně půvabné čtení, to, že kocour preferuje jednoho autobusového dopravce před jiným mě tedy dostalo :-D
    Vítej na nové adrese a ať ti to píše! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Měli jsme kocoura a zvíře doma potěší, chystáme se pořídit si nového..

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js