Přeskočit na hlavní obsah

Už je lépe

 Úvodem tohoto článku chci moc a moc poděkovat za tu záplavu hezkých komentářů a přání brzkého uzdravení. Udělali jste mi velkou radost.

V minulém článku jsem psala o svých zdravotních potížích a také o nemožnosti dovolat se ke své praktické lékařce. Ordinace je totiž jen pro objednané pacienty. Už jsem byla opravdu zoufalá, nikdo mi neodpovídal ani na email, který jsem psala do ordinace, přičemž na stránkách má doktorka jasně napsáno, že v případě přetížení je možné psát emaily. Tak jsem už zvažovala, že půjdu na pohotovost.

Bylo mi opravdu hodně zle. Močový měchýř mě bolel, hrozně to tlačilo, každou chvíli jsem utíkala na malou a k tomu jsem ještě trochu zvracela. Chvílemi mě přepadala i taková divná nevolnost - nutkání na zvracení, z ničeho nic se mi zvedl žaludek, ale po pár vteřinách to odeznělo. Ale bylo to velmi nepříjemné. 

Nakonec se mi povedlo se asi na dvacátý pokus dovolat do ordinace. V první chvíli jsem nemohla uvěřit, že opravdu mluvím se sestrou. V rychlosti jsem na ni vychrlila svůj problém, a k mému překvapení mi řekla, že mám přijít ještě ten den. Čekala jsem, že mě objedná tak nejdřív zítra - když je všude v televizi, jak jsou ordinace přeplněné a jak se na normální ošetření čeká dlouho - ale samozřejmě jsem byla ráda. 

Nasedla jsem na nejbližší autobus, ve městě jsem šla hned na polikliniku. Tam jsem zaklepala na sestru, aby mi dala žádanku do laboratoře. Tam jsem chvíli čekala na výsledek a vrátila se zpátky. V čekárně nikdo neseděl, což jsem viděla poprvé v životě - je to samozřejmě kvůli pandemii, ale i tak to pro mě byl nezvyklý pohled - a už jsem seděla konečně v ordinaci. Než jsem šla do ordinace, pročetla jsem si výsledky rozboru, a tedy nic moc, už mi bylo jasné, že to je zánět, protože tam byla samá červená čísla díky zvýšeným hodnotám - bakterie, hlen, a leukocyty. 

V samotné ordinaci mě také čekalo překvapení. Nejen že měla nové vybavení, ale i paní doktorka prošla jakousi proměnou. Co si pamatuji, vždy byla nepříjemně naladěná, věčně ve špatné náladě. Profesně na ni nemůžu říct jediné křivé slovo - vždy mi pomohla od všech neduhů, s její léčbou jsem neměla sebemenší problémy. Jenže je dost nepříjemné, když se díváte na věčně podmračeného lékaře, který sem tam trousí nějaké poznámky.

Ale tentokrát jako bych se octla u jiného lékaře. Doktorka byla vysmátá, usměvavá, celkově se mi zdála hrozně uvolněná. Během vyšetření si se mnou pořád povídala, o práci, o počasí, to jsem tedy opravdu u této doktorky ještě nezažila.

Snad je to tím, že do ordinace je jen na objednání, není tam tedy tolik lidí - v minulosti jsem vždycky jela na vyšetření už brzy ráno, aby nebyla plná čekárna, protože i když se ordinuje od osmi, tak už v sedm se začíná rychle plnit lidmi. Do ordinace se tedy objedná jen ten, kdo je opravdu nemocný - nezlobte se na mě, ale mezi námi je spousta spoluobčanů, kteří mají sezení u lékaře jako sport, sama jsem měla jednu spolužačku, která chodila k doktorovi pořád, a to nijak nemocná nebyla, chodila si jen pro razítka aby nemusela do školy, a ještě se s tím chlubila ostatním. 

Co má pak doktor dělat s někým, kdo tam jde jen tak, a nic mu není?

Výsledek vyšetření byl jasný, v močovém ústrojí je nějaký zánět. Dostala jsem recept na antibiotika Amoksiklav. Doktorka mě upozornila, že jsou dosti silná, takže jsem si raději koupila i probiotika. Antibiotika totiž krásně zabíjejí i ty dobré bakterie ve střevech, což může skončit nepěkným a hlavně dlouhým posezením na toaletě.



Na antibiotika jsem v lékárně nic nedoplácela, ovšem nemile mě překvapila cena probiotik. Koupila jsem si Laktobacily forte od značky Modrý kód. Ta tam totiž byla nejlevnější, stála dvě stě dvacet korun, ale byla tam i dražší. 

V balení je třicet tablet, a dle příbalového letáku mají obsahovat přes devatenáct miliard živých bakterií a osm probiotických kmenů. K antibiotikům tedy každý den beru i jedno probiotikum, a zatím mě žádná nepříjemná nehoda nepotkala, je mi dobře.

Řekla bych, že i antibiotika už trochu zabírají - beru dvě denně po dvanácti hodinách, cítím se o něco lépe, ty bolesti nejsou tak hrozné a žaludek už taky nezlobí. Snažím se i hodně pít, koupila jsem si borůvky, sušené brusinky a vařím si pořád urologický čaj a piju hodně vody, takže snad to bude už jenom lepší.

Největší hrůzu mám totiž z toho, že tato antibiotika nezaberou a já budu muset brát další, protože i toto se mi už v minulosti několikrát stalo. Ale jak už jsem zmínila, cítím se o něco líp, tak snad...


Vrátila se mi i pořádná chuť k jídlu, doma pomalu už něco uklízím a vařím. Ležet v posteli mě totiž už teď jaksi nebaví, ale jsem na sebe opatrná. Teple se oblékám, doma si pořádně topím a i přes den se na chvíli natáhnu do postele. Ještě to není úplně ono, cítím se unavenější. 

Ale už mám náladu i na počítač a hlavně na psaní. Blog a prostředí kolem mi opravdu moc chybělo.

V příštích dnech se můžete těšit na nové knižní recenze, plánuji článek o dalším díle Planety záhad a také rozeberu jednu televizní show, jejichž pár dílů jsem zhlédla v televizi. Také samozřejmě obejdu všechny blogy, u kterých jsem to ještě nestihla.

Ještě jednou děkuji za ty pěkné komentáře. Moc si vážím toho, že tu mám takové skvělé přátele.

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥

Komentáře

  1. Mamka před měsícem volala svému lékaři kvůli neschopence a volala doslova celé dopoledne. Poté si spočítala hovory a až na 45. pokus se jí to povedlo, no comment, fakt... Asi už bych ztratila nervy.
    Také si pamatuji samé přeplněné čekárny. Na očním to bylo vždycky nejhorší, to jsme čekali klidně 2 hodiny!
    Nepříjemnou jsem měla zubařku, říkala, že si schválně strhávám rovnátka apod. Takové kecy... Bála jsem se jí. Chodila jsem tam jen s rodiči, sama jsem neměla odvahu.
    Jsem ráda, že se tvůj stav lepší. :) Těším se na další články.
    Leník

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem ráda, že už máš léčivo. Přeju, ať jsi brzy jako rybička :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ať už je jen lépe! Trochu mi to připomnělo mojí neuroložku, ta se furt mračí a když jsem se jí párkrát na něco ptala, tak většinou odpovídala podrážděně nebo něco odsekla. Naposledy mi řekla, že "nález na EEG je výrazně lepší", prý má ze mě radost s usmála se, to bylo hezké :))

    OdpovědětVymazat
  4. Tak se Eliss pořádně uzdrav
    a hlavně to chce i doléčit, aby se to nevrátilo. Probiotika jsou drahá, vím to. Kupovala jsem je loni manželovi, když bral ATB na zápal plic. Ale myslím si že nejvíc mu pomohl silný slepičí a následně silný hovězí vývar se spoustou zeleniny. To ho opravdu postavilo na nohy. také ještě omez solení. To také docela na močové cesty vadí. Přeji brzké uzdravení a už příjemnější jarní dny.

    OdpovědětVymazat
  5. Eli, je dobře, že antibiotika zabírají. Za pár dní budeš zase v pohodě. Moc zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  6. Tak snad se vše k dobrému obrátí. A ty si budeš moci užívati jara.

    OdpovědětVymazat
  7. Dostat se dnes k lékaři je hotové umění. Brzké uzdravení přeji! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ellis ať jsi brzy zdravá a nic Té nebolí. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Taky jsem se před pár týdny obávala návštěvy lékaře, ale všechno nakonec běželo jako na drátkách. Aspoň něco za pandemie funguje, jak má, nebo dokonce ještě lépe :-) Ať ti tedy antibiotika zaberou a brzo jsi jako rybička! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Brzo se uzdrav.
    Jinak u nás u praktické se teď taky objednává, ale narozdíl o tvé doktorky jsem se tam dovolala v pohodě a objednala mne asi za dva dny, a to jsem potřebovala pravidelnou prohlídku pro zaměstnavatele - nic aktutního.

    OdpovědětVymazat
  11. to je super, že je lépe :) doufám, že ti opravdu zaberou a budeš mít léčbu za sebou :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jsem moc ráda, že už je ti lépe. 🙂

    OdpovědětVymazat
  13. To je dobře,že se léčíš.Antibiotika na tyhle problémy zabírají rychle.
    S praktikama je to někde děs.Myslím,že někteří téhle situace využívají a prostě to flákají.Když jsem měla covid na hygieně mi řekli,že to mám ohlásit své praktické lékařce.Snad týden jsem se nedovolala,Hodně si na ni lidé ztěžují,že když se nemohou dovolat a jdou rovnou do ordinace nikdo tam nikdy není.
    Eli,přeji ať jsi brzy v pořádku

    OdpovědětVymazat
  14. Tak hlavně, že ses dovolala a zjistilo se, že co ti je a léčí se to! :) To teda, někteří lidi tam fakt chodí jen na "kecačku", kolikrát i důchodci, ale samozřejmě i mladí pro razítka, jak říkáš. Přeji brzké uzdravení :).

    OdpovědětVymazat
  15. Zdraví = poklad pravý. Tak ať se zdravíčko zlepší. ☺

    OdpovědětVymazat
  16. To je moc dobře, že už je ti líp. Hezky polehávej, žádná fyzická námaha. A taky dostatek tekutin. Ať jsi brzy zdravá

    OdpovědětVymazat
  17. Hlavní je Eliss, že ti je opravdu lépe. Já jsem u obvodáku nebyla pěkně dlouho, ale dochází mi další léky, že bych tam asi potřebovala, ale vždy jsem tam chodila na skos, že jsem se nemusela objednávat. Jak je to teď ani nevím...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Rok se čtyřkou na konci

 Loňský Silvestr a oslavy nového roku u nás doma proběhly tradičně. Udělala jsem hromadu chlebíčků a jednohubek. Původně jsem myslela, že budeme s přítelem sami, ale nakonec přišla neohlášeně na návštěvu moje máma - ještě že bylo těch chlebíčků tolik! Na stole nechyběly ani tyčinky a brambůrky, prostě klasika. Chvíli jsme poseděli a povídali si o všem možném. Ač neohlášená návštěva, byla jsem moc ráda, že máma přišla. Původně jsme měli v plánu ještě procházku, ale tak nějak se nám po těch chlebíčcích nikam nechtělo. Tak jsem ještě nachystala další občerstvení, dosypala do misek brambůrky, a koukali jsme na televizi.  Vloni jsem také po letech dodržela pověru o praní prádla a nevynášení věcí z bytu - což se tedy týkalo odpadků. Mylně jsem se domnívala, že to platí jak na Silvestra, tak na Nový rok, ale na internetu jsem našla různé výklady. Ale nevadí, tak jsem si vyprala až dneska, a ten koš také nebyl ještě úplně plný. Tradičně si každý první den nového roku vaříme čočku s vajíčkem. N