Přeskočit na hlavní obsah

Vánoční přípravy v plném proudu!

 Při pohledu do kalendáře se mi zdá úplně neuvěřitelné, že už příští týden v neděli je tu Štědrý den, a mé milované vánoční svátky. Letos mi to s dovolenou vyšlo moc hezky - celý příští týden jsem doma, a vypadá to, že do práce půjdu až po novém roce - pokud se narychlo nic nezmění, takže paráda!

Takže se celý příští týden můžu věnovat úklidu, pečení, a dokupování nezbytných maličkostí, ně které jsem zapomněla. 

Tento týden jsem už ozdobila umělý stromeček. Koupili jsme si s přítelem nový, jelikož ten starý už byl notně vypelichaný. Máma mi koupila v předstihu v Kiku moc hezké srdíčkové baňky, měla jsem nachystanou i čokoládovou kolekci, tak proč jej nenazdobit dříve než před Vánoci? 



Tyto srdíčkové baňky mi udělaly fakt velkou radost, jsou boží! 


Uvolnilo se nám místo v rohu po staré televizi - ještě musíme sundat ten nevzhledný stojan - tak jsem umístila letos stromeček do rohu. Měla jsem strach, že stromeček bude malý, ale je velikostně akorát. Letos je tedy v růžovo-fialovo-zlatých barvách, plus tedy modrá kokina.

Ráda zdobím stromeček barevně do dvou až tří barev, baněk mám spoustu, tak můžu všelijak kombinovat, což mě moc baví. 


Nemůže chybět ani moje milovaná psí baňka, kterou jsem před třemi lety koupila na vánočních trzích v Olomouci. 

Dneska jsem si po obědě vyjela do města, abych dokoupila ještě pár dárků. Něco málo už mám nechystané - tedy ještě nezabalené - ale ještě jsem potřebovala pár maličkostí. Mám tedy skoro vše, akorát musím ještě přikoupit něco pro malé synovce, asi v úterý zajedu do hračkárny. 


V čajovně jsem koupila tyto krásné vánoční čaje značky Thurson. Zaujalo mě hlavně to pěkné balení. Jedná se o klasické, pyramidové čaje. V balíčku je po dvaceti kusech sáčků. Červený je s příchutí brusinek a malin, modrý černý čaj s příchutí pomeranče. S touto značkou nemám ještě žádné zkušenosti, tak doufám, že Ježíšek vybral dobře, a budou chutnat! 


Stejná značka, jiný obal a příchuť. Vlevo je černý čaj s příchutí bergamotu. Musela jsem se podívat na Google, protože jsem si nějak nedokázala vybavit, co to je bergamot. Jedná se o citrusové ovoce velikosti pomeranče, barvou podobné citronu. 

Vpravo je zelený čaj s příchutí granátového jablka a kiwi. 


A teď něco z kosmetického koutku. Oriflame si pravidelně objednávám. Dnes jsem měla konečně čas vyzvednout si balíček s minulou objednávkou. Tentokrát jsem se rozhodla vyzkoušet tato mýdla. Mají být s vůní citrusů a zimního koření - předpokládám, že tam bude hřebíček a skořice. 


Jako další jsem z Oriflame objednala pěnu do koupele s vůní vanilky a skořice. Voní opravdu moc hezky, už jsem přemýšlela, že si ji možná nechám, ale ještě uvidím! 


Zamířila jsem i do Rossmannu. Nemohla jsem odolat nabídce voňavých sprchových gelů. Poprvé jsem koupila produkt značky Dermacol, zklidňující sprchový gel s vůní mandlové makronky. Voní zvláštně, mandle tam moc necítím, spíše něco jako bonbony. 

Vpravo je opět má milovaná Isana. Krémový sprchový gel s vůní skořice a jablka. Tento gel voní moc hezky, skořice tam jde opravdu velmi cítit. 

S nákupy i procházkou po městě jsem spokojená. Nebylo tam moc lidí, což mě celkem překvapilo. Ale zítra na náměstí začínají vánoční trhy, pokud to vyjde plánuji se tam také podívat. Nakonec jsem šla nakoupit ještě na oběd - kuřecí prsa a hranolky - dlouho jsme je neměli. Doma jsem se pustila do vaření, a s přítelem jsme si fakt pochutnali! 


Nejvíce mě těší to, že mám letos tak dlouhé volno. Fakt si potřebuju odpočinout, mít čas sama na sebe a trochu se zrelaxovat. Teď už chybí jen vánoční úklid, napéct cukroví, dokoupit pár dárečků, a Vánoce můžou vypuknout! Pohádky, pohoda, návštěvy, dobrá nálada - letos si fakt plánuju svátky užít.

A co Vy? Také se už chystáte pomalu na Vánoce? Máte už nakoupené dárky, nebo to necháváte až na poslední chvíli? Jaký druh dárků kupujete nejčastěji? Chystáte se ještě někam na vánoční trhy? Máte už také ozdobený stromeček? 

Všem Vám přeji krásný předvánoční čas, hlavně pohodu a klid, žádný stres!

Děkuji Vám za přečtení a komentáře, Vaše Eliss ♥

Komentáře

  1. Jako každej rok mám dárky nakoupený hodně brzy, letos hlavně kvůli rehabce . Zrovna včera jsem s pomocí balila dárky a říhala jsem si , že už ani nevim co jsem vlastně před x měsíci komu co koupila . Na trhy se letos už asi nechystám, kam to šlo už jsem byla .Stromek zdobíme až 23.12.

    OdpovědětVymazat
  2. už máme také nazdobeno, ale tedy živý stromeček :) dárky už jen čekají na zabalení a příští týden budu ještě zdobit a sledovat cukroví :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kromě stromecku už také máme vše hotovo. Až tedy na synovo zdraví. Nemůže se z toho dostat. Dovedu si představit, že si budeš volno užívat. Já jsem v důchodu a tak mám času dost. Ale když jsem chodila do práce vzpomínám, jak to bylo náročné a jak jsem se těšila na delší volno. Hlavně proto jsem měla Vánoce tak ráda. Hezký předvánoční čas přeji.

    OdpovědětVymazat
  4. Máš to hezké. Také jsem včera nazdobila stromek. V obýváku máme živou kanadskou jedli a ta nám provoněla celý byt. Umělý máme také, ale jen malinký a ten je nazdobený napořád a dávám ho do pokojíčku jen jako doplněk. Přeji ti krásnou třetí adventní neděli.

    OdpovědětVymazat
  5. My stromeček zdobíme až na Štědrý den - jednak ze zvyku, protože jsme to tak dělali vždycky a jednak trochu proto, aby nám na Štědrý den už nepadal (v paneláku je holt sušší vzduch). Dárky musím ještě nějaké dokoupit a chystám se ještě na výrobu vosích hnízd a kokosových kostek -to je cukroví, které dělám až těsně před Vánoci.
    Pěknou adventní neděli.

    OdpovědětVymazat
  6. Letos hodláme s milostivou jenom relaxovat, ani cukroví se péct nebude...
    Už máme nakoupenu haldu knih.
    To jako dárek stačí.

    OdpovědětVymazat
  7. Stromeček asi ozdobím zítra večer, nějakou výzdobu tu mám už pár dní, cukroví postupně dopeču, něco už mám ( ale polovinu medvědích tlapek už mi snědli, kdoví, zda je nebudu muset péct ještě jednou? ), dárky si letos dávat nebudeme, jen maličkosti.
    Stihla jsem během prosince tři adventní zájezdíky a tak mám vybráno.
    Hezké dny do svátků a krásné Vánoce. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. super, že ti vyšlo tak dlouhé volno :) já to mám letos s vánoci trochu podivné, obvykle už jsem touto dobou plně nachystaná, ale letos nemám ještě ani jeden zabalený dárek! :D dávám teď ale hodně poukazů, tak to asi bude docela rychlý proces... na Štědrý den se už moc těším a neustále v duchu vymýšlím, co podnikneme :)

    OdpovědětVymazat
  9. Dárky nakupuji v předstihu, balila jsem je minulý víkend. Stromeček zdobíme 23., tedy dnes :) salát děláme taky den předem, aby byl hezky uleželý. Bohužel jsem teď na blog neměla čas kvůli zkouškám, ale už jsem zase tady a těším se na vánoční pohodu :) jak si přečtu knížky a kouknu na televizi na pohádky a filmy, což jsem si dala jako předsevzetí :D jinak na televizi vůbec nekoukám

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js