Přeskočit na hlavní obsah

Knižní recenze 187 Záhadné přízraky

Autor: Ernst Meckelburg
Žánr: Mysteriózní, Záhady
Mé hodnocení: 75%
Obsah: Ernst Meckelburg se věnoval psaní vědeckých knih a jeho koníčkem byla technika, postupně se ale začal zabývat parapsychologií a jiným záhadným fenoménům.
V Německu se stal díky svým knihám velmi populárním - jeho největší bestseller Časový tunel vzbudil obrovský poprask mezi veřejností.
Záhadné přízraky se zabývají popisem fenoménů zjevení, kontaktů s nebožtíky, a také únosy mimozemšťanů.
Meckelburg se snaží na tyto fenomény pohlížet střízlivě, svým přístupem se snaží objasnit polopravdy - jenže realita je mnohem fantasknější, než se může zdát...
Jak je možné, že již v roce 1936 se podařilo profesionálním fotografům na zemědělské usedlosti Townshedových vyfotografovat snad nejznámější snímek ducha "Hnědou lady."
K vyvolání fotografie byl přivolán i svědek, který potvrdil, že fotografie musela být pořízena normálně, při jejím fotografování nedocházelo k žádným manipulacím.
Na fotografii je vidět nehmotný přízrak ženy, která schází ze schodů.
Lady Dorothy Walpole (Brown Lady of Raynham Hall) – Ghostly World™
Fotografie byla prozkoumána profesionály, dokonce i známým parapsychologem Harrym Pricem, a nikdo nezpochybnil její pravost.
Je možné, že člověk dostane varování shůry, či se jakousi podivnou náhodou vyhne jisté smrti?
V roce 1964 se John Blasi z Arizony jednoho krásného rána vydal do hor, aby ulovil nějakou vyoskou zvěř.
Okolní lesy moc neznal, proto se vydal po jakési vyšlapané cestě, o níž předpokládal, že ji používají místní lovci, a proto jej dovede k cíli.
Náhle, z ničeho nic, však asi deset metrů před sebou uviděl ve stínu stromů obličej své mrtvé matky - obličej se nápadně podobal portrétu, který před lety namaloval jeho otec.
John se zastavil jako opařený a zíral na matčin obličej. Dokonce se podíval i dalekohledem. Obličej tam byl pořád, dokonce se na něj usmíval.
Stál na místě jen několik sekund, které mu ale připadaly jako minuty, když přízrak zvolna vybledl. John se vzpamatoval a kráčel dál, když jej na místě zastavil výstřel, jen pár metrů od něj...
Kdyby jej nezastavil matčin přízrak, s velkou pravděpodobností by jej zbloudilá kulka zabila, protože proletěla místem, kudy se chystal kráčet...
Kniha zmiňuje další záhadné jevy, které často nelze vysvětlit racionálně - jak je například možné, žese jednomu muži zjevila na televizní obrazovce mrtvá manželka?
I v dnešním světě máme jistě co do činění s věcmi mezi nebem a zemí...
Hodnocení: Kniha byla vydána v nakladatelství Dialog v roce 1996 a patří do edice Největší záhady světa.
Z této edice jsem přečetla už docela dost knížek, protože mě záhady a paranormální jevy opravdu hodně zajímají.
Tato knížka je takovým mixem všech možných záhadných jevů, což mi ale nevadilo, bylo zajímavé se seznámit s tím, kde všude se vlastně záhadná zjevení vyskytují.
Docela mě zarazilo třeba i to, že se majitelům zjevovaly přízraky mrtvých domácích mazlíčků, vyjímkou nebyl ani hlasitý štěkot těchto zjevení.
Tak si říkám, proč vlastně ne? Když je člověk fixovaný na svého zvířecího miláčka, proč by se k němu nemohl vrátit, byť v jiné podobě, i po smrti...
Celkem mě čtení bavilo, chyběly mi ale obrázkové ilustrace, které jsou v této edici poměrně časté, takže jsem si vždycky při čtení vyhledala obrázky či videa na internetu.
Ke knížce nemám jinak žádné výhrady, o spoustě úkazů zmíněných v knize jsem už četla, ale to samozřejmě není na škodu.
Pokud máte rádi paranormální jevy a rádi cítíte při čtení mrazení v zádech, knihu doporučuji!
A co Vy? Četli jste nějakou knížku z edice Největší záhady světa? A jsou podle Vás možná zjevení mrtvých lidí nebo zvířat? Napište mi do komentářů!
Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥
Časové zázraky - Ernst Meckelburg | Antikvariát Brdy

Komentáře

  1. Kniha vypadá dost zajímavě, ale také by mi chyběly ilustrace. Určitě bych si obrázky vyhledávaná na netu, jako ty. Jinak já jsem žádnou knihu z této edice nečetla.

    OdpovědětVymazat
  2. Já moc na ty paranormální věci a záhady nejsem. :D Ale nebudu lhát, celkem mě to zaujalo. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jo to se dejou věci ze to kolikrát ani není pravda... Ale vážně.. Jsou opravdu záhady, které opravdu nejsou snadno vysvetlitelne,.. Ale prave fotografie, ba ani video jak víme z dnešní praxe, žádným důkazem není... Hra světel a stínu, ať zaměřena či bezdecna, dokáže mnoho...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle vypada jako hodne zajimave poctenicko, dekuji 😊 O zjevovani domacich mazlicku slysim poprve. Zahady vseobecne mam moc rada, i strasidelne historky a povesti.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Rok se čtyřkou na konci

 Loňský Silvestr a oslavy nového roku u nás doma proběhly tradičně. Udělala jsem hromadu chlebíčků a jednohubek. Původně jsem myslela, že budeme s přítelem sami, ale nakonec přišla neohlášeně na návštěvu moje máma - ještě že bylo těch chlebíčků tolik! Na stole nechyběly ani tyčinky a brambůrky, prostě klasika. Chvíli jsme poseděli a povídali si o všem možném. Ač neohlášená návštěva, byla jsem moc ráda, že máma přišla. Původně jsme měli v plánu ještě procházku, ale tak nějak se nám po těch chlebíčcích nikam nechtělo. Tak jsem ještě nachystala další občerstvení, dosypala do misek brambůrky, a koukali jsme na televizi.  Vloni jsem také po letech dodržela pověru o praní prádla a nevynášení věcí z bytu - což se tedy týkalo odpadků. Mylně jsem se domnívala, že to platí jak na Silvestra, tak na Nový rok, ale na internetu jsem našla různé výklady. Ale nevadí, tak jsem si vyprala až dneska, a ten koš také nebyl ještě úplně plný. Tradičně si každý první den nového roku vaříme čočku s vajíčkem. N