Přeskočit na hlavní obsah

Zase nemocenská...

 Předně se chci omluvit, že jsem se dva dny neozvala, bylo toho na mě teď trochu moc, a potřebovala jsem se dát trochu do pořádku. Už od začátku minulého týdne jsem se necítila moc dobře, objevily se žaludeční problémy, až už mi to bylo podezřelé. Vyzvracela jsem třeba v práci těstovinový salát, doma mi zase na žaludek nesedla čokoláda... 

Na pátek jsem si tedy vzala propustku k lékaři. Měla jsem teda dost velké obavy, ale nakonec se ukázalo, že jsem se bát nemusela. Pan doktor mi oznámil, že jsem aktuálně v sedmém týdnu těhotenství, podle ultrazvuku je zatím všechno v pořádku - gestační váček byl pěkně vidět, mám doma i první snímek. Zeptal se mě, jestli chci napsat neschopenku. Odvětila jsem, že ne, že tu si vyřídím v pondělí u svojí praktické doktorky.

Kartičku pro těhotné dostanu až pří příští návštěvě, jestli vše dopadne dobře.

Nedovedete si představit, jakou jsem měla po odchodu z ordinace radost. Přece jen, o miminko jsme se s přítelem snažili už celkem dlouho, už jsem pomalu přestala doufat, že se zadaří, a najednou je to tady! Já vím, je to úplný začátek, ještě nemusí všechno dopadnout, ale já doufám...

No a i kvůli tomu jsem si chtěla v pondělí vyřídit tu neschopenku. Přeci jenom, pracuju s potravinami, jejichž vůně mi nedělá zrovna dobře, a pak jde také o to, že často přenáším těžké bedny se sýry, jogurty, no zkrátka se na práci teď úplně necítím. Později třeba půjdu, pokud se domluvím na jednodušší práci, a nebo zůstanu až doma, pokud se zadaří. A hlavně, do práce musím brzy vstávat, směny jsou zpřeházené, což je náročné i za normálního stavu.

Ještě v pátek jsem volala do práce, že si beru na pondělí dovolenou, protože musím znovu k lékaři. Nechtělo se mi totiž ráno jezdit do práce pro propustku k lékaři. Šéfovi to nijak nevadilo, protože teď přes zimu máme stejně na provozu méně práce.

Tak jsem v pondělí sedla na autobus, a jela ke svojí praktičce. Vysvětlila jsem jí, co se děje, že jsem byla v pátek na vyšetření, a chtěla bych z pochopitelných důvodů neschopenku. Ale paní doktorka mě velice nepříjemně překvapila: "Vy jste těhotná? Vždyť jste měla v létě ty psychické problémy, panické ataky. To nemůžete myslet vážně!" 

Dost mě tento příkrý tón zaskočil. Ano, měla jsem psychické problémy, to uznávám. Chodím k psychologovi, ne k psychiatrovi, a nestydím se za to. Jediným řešením, které pro moji praktičku existuje, je předepisování nesmyslného kvanta léků. Už na podzim mi nutila antidepresiva, i když jsem jí jasně řekla, že je už nikdy v životě brát nechci. Brala jsem je před devíti lety, a do značné míry mi zničila život.

Jenže to nebylo všechno. Prý mi ta antidepresiva napíše znovu, a mám je začít brát nejlépe okamžitě. Jako další řešení bylo, že mě objedná k psychiatrovi. Proč, to jsem nepochopila - mám sice úzkosti, ale rozhodně nejsou tak strašné, abych musela brát léky, a ještě teď, na začátku těhotenství! A to mi prosím vždycky předepsala ty největší hrůzy - Neurol, a Citalopram. Nikdy jsem si ty léky nevyzvedla v lékárně, a nehodlám tak učinit nikdy v životě.

A když jsem se jí snažila vysvětlit, že doktor mi výslovně nakázal, že nemám raději brát ani nic na bolest, žádný Paralen či něco podobného, jen mávla rukou a laxně odvětila, že gynekologové mají svoje pravdy. A neopomněla se mě třikrát zeptat, jestli si "to" chci doopravdy nechat...

Vrcholem všeho bylo, když mi oznámila, že neschopenku nedostanu. Když jsem ale protestovala, že mi je často zle, jsem unavená, a dělám někdy dost fyzicky namáhavou práci, tak ji to prý nezajímá. Mám si to vyřešit s ženským lékařem. A to si ještě neodpustila rýpnutí, že mě dozajista kvůli těm mým úzkostem čekají dost šílené poporodní deprese.

Z ordinace jsem odcházela jako spráskaný pes. Bylo mi hrozně, celou cestu domů jsem probrečela, a volala do práce, že si dovolenou prodloužím až do středy. To už měl zase ordinovat doktor na gynekologii.

Ale doma jsem se cítila hrozně. Strašně mě to vzalo, co mi doktorka řekla. Jako by byla naštvaná, že jsem se opovážila skoro ve třiceti otěhotnět, nejíst ty posraný prášky, a snažit se být šťastná. Nemohla jsem dva dny spát, nechtělo se mi jíst, a pořád se mi přemílala v hlavě ta slova. A přišly samozřejmě pochybnosti. Co když má doktorka pravdu? Budu mít deprese, co když se nezvládnu postarat o dítě, co když...

Ve středu jsem tedy šla znovu k doktorovi. Předala jsem mu i zprávu od praktičky, kde ho informovala o mých úzkostech, a o lécích, co mám brát. A on ten papír zmuchlal a hodil do koše. Důrazně mi vysvětlil, že je to hloupost, že ty léky nemám v žádném případě užívat! Nemocenskou mi napsal bez problémů, dostala jsem i dost štědré vycházky. 

Raději jsem to ještě nikomu neoznámila, přeci jen, raději pár týdnu počkáme, pokud se bude vše dobře vyvíjet, a já se modlím, aby tomu tak bylo! 

Samozřejmě beru i těhotenské vitaminy, a cítím se už docela dobře. Hlavně že můžu být doma, a odpočinout si. I v té práci mám často stres, a chci na sebe být opatrná. A co vím od kamarádek, co dělaly fyzicky náročnější práci, vždycky dostaly neschopenku bez problémů. 

Ale dost mě ty řeči doktorky sebraly, fakt. Vůbec jsem nečekala, že na mě bude taková. Hned příští týden se půjdu zeptat, jestli bych se nemohla přehlásit k jinému praktikovi. Protože takové chování se mi fakt nelíbí.

Děkuji Vám za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥





Komentáře

  1. Eliss, tak v prvé řadě moc gratuluji a věřím, že všechno bude v pořádku, moc držím palce. Za druhé nemůžu vůbec uvěřit, co to máš za praktickou lékařku, její reakce vůbec nechápu a navrhovaná medikace je pro tebe naprosto nepřijatelná. Určitě se poohlédni po jiném praktikovi, tohle snad nemůže myslet vážně. Moc držím palce a hlavně se opatruj, pá 😉💗

    OdpovědětVymazat
  2. Obrovská gratulace ! Určitě bude všechno ok a nestresuj se .

    OdpovědětVymazat
  3. Jéémine, tak to ti moc přeju, taková krásná zpráva! Budu moc moc držet palečky i pěsti pro štěstí :)) Hlavně ať jde všechno jak má! A neodpustím si to, máš doktorku krávu... Gynekolog je teda příjemnější. Já mám hroznou kupu prášků co bych v těhotenství mít nemohla. A psychiatr a gynekoložka mi řekli, že pokud bych chtěla otěhotnět, tak to nějak uděláme (teď to ale ještě vůbec v plánu nemám, kdoví jestli někdy budu vůbec mít děti). I moje praktička je skvělá, mám štěstí...

    OdpovědětVymazat
  4. Moc gratuluju. Věřím, že všechno dobře dopadne. 🙂 Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  5. Eliss, gratuluju. A rozhodně doporučuji změnit praktickou doktorku. Jinak obavy související s psychikou a těhotenstvím doporučuji probrat s psychologem. Držím palce, ať všechno běží, jak má

    OdpovědětVymazat
  6. Moc gratuluju!Myslím,že ta Vaše praktická mudr si tak akorát léčí svoje mindráky.honem od ní pryč!Přeju,ať Vám to dobře dopadne,protože mít miminko je ta nejkrásnější věc na světě!

    OdpovědětVymazat
  7. K takové lékařce už bych nešla... hrozný přístup, který vůbec nepomáhá... aspoň že gynekolog je normální :) a moc gratuluji a přeji, ať jste oba zdraví a vše je v pořádku :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc velká gratulace 🍀Je to ale chování lékaře podivné,má léčit a ne děsit. Elis,držím palečky a pěsti ať najdeš jiného praktika 🍀

    OdpovědětVymazat
  9. Elis, nezoufej. Čekáš miminko, řiď se nyní jen radami gynekologa. Nevolnosti se upraví a radost, kterou budete s přítelem sdílet může odbourat i deprese. Moc ti gratuluji a nedej se.

    OdpovědětVymazat
  10. Obrovská gratulace, hlavně, ať je malé i Vy v pořádku! Vždycky všem říkám, že na jednoho protivného doktora zklamaného životem připadají dva slušní, kteří pomůžou, takže se tím rozhodně nenechte odradit a myslete pozitivně :)

    OdpovědětVymazat
  11. Gratuluji.
    A od té doktorky co nejrychleji odejdi.

    OdpovědětVymazat
  12. Přeji ti brzké uzdravení, Eliss. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já hlupák... Většinou si článek dočtu než ho komentuji, ale tentokrát jsem omylem zveřejnil rozepsanou verzi. Promin. :)
      Gratuluji ti, Eliško. To je skvělá zpráva! :)
      Jinak s těmi léky děláš dobře, že je nebereš. :)

      Vymazat
  13. To je tak krásná zpráva! Strašně moc gratuluji, mooooc jsem ti to přála <3 mám z toho obrovskou radost :)
    Ta doktorka je fakt strašná! Při těhotenství se nesmí brát žádné léky na psychiku, takže si je určitě nevyzvedávej.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js