Přeskočit na hlavní obsah

Knižní recenze 195 Nedokončená symfonie

 Autor: Virginia C. Andrewsová 

Žánr: Román pro ženy, Pentalogie

Mé hodnocení: 80%

Obsah: Ve třetím pokračování rodinné ságy Loganových se znovu setkáváme s mladou dívkou Melody. Ta právě odlétá do Los Angeles, protože se díky módnímu časopisu, který jí z rodného městečka Sewellu poslala nejlepší kamarádka Alice dozvěděla, že její matka nezemřela, ale žije právě ve městě andělů.

Melody se honí hlavou spousta myšlenek. Co když to není její matka ale jen někdo, kdo je jí velice podobný? A pokud je to její matka, je možné, že při autonehodě utrpěla amnézii a teď si vůbec nepamatuje, že má dceru? Melody se ubytuje u sestry své známé, astroložky Holly. 

Dorothy je ale úplný opak své sestry, ale Melody vítá s otevřenou náručí. S pomocí Dorothy a jejích přátel získá Melody adresu, kde by její matka Haille bydlet. Haille vždy snila o kariéře modelky a herečky, a zdá se, že se jí to povedlo. Když ale konečně dojde k setkání, do něhož dívka věnovala veškerou svou energii a touhu, výsledkem je obrovské zklamání.

Nachází chladnou odtažitou ženu, která je pevně rozhodnuta prosadit se v Hollywoodu a odmítá si připustit, že má již téměř dospělou dceru. Melody však chce přesto s mámou a jejím přítelem Richardem bydlet, najít si práci a pomoci jim s domácností, ale nic nevychází podle jejích představ. 

Nakonec plná smutku a hořkosti Los Angeles opouští a vydává se znovu na Cape Cod ke své babičce a tetě, a hlavně k milovanému bratranci Carymu. Tam ji ale stihne další tragická zpráva, která ji zasáhne plnou vahou. Cítí se osaměle, uvědomuje si, že už nemá žádnou matku a nikdy ani pořádně neměla. Matka jí však stihla svěřit to, co Melody tížilo nejvíc, a to sice jméno jejího pravého biologického otce. Najde dívka odvahu na to jej kontaktovat?

Na povrch mezitím vyplouvají další rodinná tajemství, Melody spolu s Carym navštíví babičku Belindu, která i přes svůj pokročilý věk a patrné známky demence ví daleko víc, než by Melody mohla doufat...

Podaří se mladé dívce konečně najít svoje štěstí, vyrovnat se s bolestivou minulostí, a prožít lásku, v kterou už ani nedoufala?

Hodnocení: Třetí díl ságy jsem začala číst hned po přečtení druhého dílu, protože jsem byla opravdu napnutá a natěšená, co se bude dít dál. 

Hned od prvních stránek jsem se začetla a skoro se nemohla od čtení odtrhnout, jak jsem byla vtažená do děje. Příběh je vyprávěn z pohledu Melody, autorka je opravdu skvělá spisovatelka, dovedla jsem se do mladé dívky a jejich pocitů opravdu vcítit. 

V knížce nebyla opět nouze o docela šokující zvraty a události. Na téměř každé stránce se dělo něco zajímavého, autorčin styl psaní mi sedl, a patří mezi mé oblíbené autorky. Už jsem zmiňovala i v minulých článcích sérii Květy z půdy, pokud jste ji nečetli a máte rádi nevšední romantické knihy se zajímavou zápletkou, rozhodně doporučuji. Líbila se i mně, a to ženské romány zrovna nevyhledávám, třeba takovou Danielle Steel nemusím, její knížky jsem četla naposledy, když mi bylo jedenáct.

Aktuálně mám rozečtený čtvrtý díl této série, který mě moc baví, a už se nemůžu dočkat až se vrhnu na ten poslední.

Nedokončenou symfonii hodnotím jako obě předchozí knížky kladně, knížka mě bavila, četla se mi dobře, prakticky nemám co bych vytkla, a vřele Vám tuto knížku můžu doporučit!

A co Vy? Máte rádi romantické knížky? Nebo je vůbec nečtete, a přečtete si raději pořádnou detektivku? A četli jste někdy něco od spisovatelky Andrewsové? Napište mi do komentářů!

Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥





Komentáře

  1. Vypadá to, že Tě sága (?) opravdu zaujala. Romány moc nečtu, ale někdy ano a občas bývám i překvapena jejich kvalitou. A myslím, že autorka bych k nim mohla zařadit a začít číst.

    OdpovědětVymazat
  2. Já nemám moc rád knihy na pokračování.

    OdpovědětVymazat
  3. Když čtu další díl něčeho, obvykle mne to zklame ohlednevtusenych představ dalšího vývoje... Oni jsou v na vážných dílech často i nesrovnalosti proti dílům předchozím.. Ale věřím, že autorka dokáže psát zajímavě..

    OdpovědětVymazat
  4. Už se těším, až si tuto pětidílnou sérii přečtu, děkuji za tip :) já čtu spíše historické, ale ráda si přečtu na oddych i nějakou romanťárnu ;)
    Leník

    OdpovědětVymazat
  5. Spisovatelku neznám, takže jsem ani nic nečetla, ale knížka zní zajímavě. Myslím, že by mě bavila. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Romantika není nic pro mě, za to když má příběh alespoň jednu mrtvolu, to je jiná! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Knížka stvořená pro dlouhé zimní večery.Usednout večer do křesla u topení,zapálit svíčku,otevřít knížku,hrnek čaje,to miluju.
    Děkuji za tip

    OdpovědětVymazat
  8. Knížku neznám, ale zní dobře! Já ráda čtu romatické knížky, ale někdy jsem jich až přečtená, že sáhnu po nějakém scifi nebo thrilleru :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js