Přeskočit na hlavní obsah

Pořád je co dělat

 Jak jsem měla na začátku pocit, že se na neschopence unudím k smrti, tak to už nějaký čas opravdu neplatí. Přípravy na příchod nového člena rodiny jsou v plném proudu, a já opravdu nevím, co dřív. Teprve teď aktuálně finišujeme s malováním, a to jsem si myslela, že to bude maximálně na týden. Ale bylo potřeba zdi oškrábat, dát novou omítku, a pak až se mohlo začít finálně malovat. 

Původně jsme měli v plánu vymalovat jen dětský pokojíček, ale když malíř viděl, v jakém stavu ty zdi jsou, tak nám doporučil, že by se mělo vymalovat všude, krom ložnice a koupelny. Tak jsme to vzali všechno pěkně kompletně. 

I když si člověk nemaluje sám, tak přesto je s tím spousta práce - úklid, vykašlala jsem se o víkendu i na vaření, zašli jsme si k mámě, protože se to fakt nedalo, podmínky byly dost bojové. Kompletně hotová je kuchyň, obývák, snad zítra už by měla být hotová chodbička, a ještě je potřeba jednou přetřít dětský pokojík. Hlavně jsem ráda za tu kuchyň, a pak taky samozřejmě obývák, protože si můžu v klidu sednout u televize. 

A úklid byl teda taky dost záhul. Zrušili jsme koberce, takže tu zůstaly dvoje parkety, a dvoje linoleum. Z toho lina šla ta barva fajn dolů, ale z těch parket! Nechtěla jsem je samozřejmě dřít kartáčem, takže jsem si vzala k ruce velkou houbičku a hadr na podlahu, k tomu Cif a Savo na podlahy, ale je to opravdu mravenčí práce. Malíř si totiž igelity zakryl jen to nejdůležitější, a podlahu nechal tak. Tak si dovedete asi představit, jak to celé muselo vypadat... 

Takže jsem byla prakticky pořád v kolotoči vytírání, umývání, drhnutí, jedinou výhodou tedy je, že ty barvy už nijak nesmrdí, ale stejně se muselo častěji větrat, aby to pěkně schlo. To celé se protáhlo na skoro tři týdny, částečně je to dáno i tím, že malíř nemá na starosti jen nás, ale chodil třeba obden, nebo až odpoledne, podle toho, jak mu to zrovna vycházelo. Musím se přiznat, že už mi z toho fakt nebylo psychicky zrovna nejlíp. Celý byt rozbombardovaný, nic nebylo hotové, tak jsem se z toho jeden den tak trochu sesypala, hormony prostě pracují, a ne vždy úplně k dobrému. 

Pomohla mi procházka ve městě, trochu si vyčistit hlavu, zašla jsem si na zákusek a na bezinkovou limonádu, a hned to bylo o kousek lepší. 



Jsem samozřejmě ráda, že děláme takovou velkou rekonstrukci, chci mít pro miminko všechno pěkné a voňavé. Ale někdy už mi ty nervy fakt povolí...



Poslední dny jsou krásně slunečné, jen dnes se trochu ochladilo, a večer by měly přijít bouřky, tak jsem zvědavá. Každoročně u nás ve městě na jaře instalují květinové berušky, a i letos je tato výzdoba moc hezká.¨




Včera jsem cestou z obchodu míjela na zadní cestě výběh, kde se v teplém počasí pasou kamerunské ovečky. Majitel má naproti pastvě postavenou dřevěnku. Byla jsem nakoupit i se Žofkou, ale ona se ovcí nebojí, což se divím, protože na ostatní zvířata většinou štěká, ale ovečky jí nijak zvlášť nevadí. Tentokrát byly dost přátelské, přišly pěkně blízko až k pletivu, takže jsem je mohla hezky vyfotit. 



Takhle tedy vypadá náš nově vymalovaný obývák. Barva je mandarinková, v podstatě je to stejný odstín jako jsme měli předtím, ale teď samozřejmě krásně září. První fotka trochu klame, kvůli světlu to vypadá, že spodek je ve světlejším odstínu, ale není tomu tak, jen ta fotka tak špatně vyšla. Hrozně se mi líbí ty obloučky, to máme nové, to si vymyslet pan malíř, a je to vpravdě originální. 

Uf, takže část rekonstrukce je za námi, ale ještě kus před námi. Přítel jel dnes s kamarádem do Polska pro lino, chtěli by ho položit už tento týden. Ale to už snad nebude tak strašné, a hlavně doufám, že to nebude tak trvat! 

Pořád je co dělat, hodně před námi, hodně za námi, opravdu nemůžu říct, že bych se doma nudila!

Děkuji Vám za přečtení a komentáře, přeji pokud možno prosluněné dny, Vaše Eliss ♥

Komentáře

  1. Berušky , ovečky , obývák - všechno top :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Je mi tě líto, jak se chudáku nadřeš :( ještě s těhotenským bříškem klečet na podlaze a drhnout :( ještě, že už to budete mít hotové. Beruškové květináče vidím poprvé, vypadají parádně :) ovečky jsou roztomilé <3 u nás dnes bouřka byla. Barva je moc pěkná, podobný odstín máme v obýváku také :) obloučků jsem si hned všimla a moc se mi líbí! Hezky to pan malíř vymyslel :) Odpočiň si <3 :*

    OdpovědětVymazat
  3. my měnili podlahy, když jsem byla těhotná :D to byl masakr... a pak jsme také malovali :) jsem ráda, ale že se to vše stihlo před příchodem miminka :)

    OdpovědětVymazat
  4. držím pěsti, ať už je zbytek rekonstrukce trochu rychlejší, ať to máte brzy hotové :) ty obloučky jsou moc hezké, to pan malíř vymyslel fakt dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ať se při úpravách daří a máte je rychle za sebou

    OdpovědětVymazat
  6. Fredy Kruger

    " Od dneška jsem na nemocenské !
    ... když jsem se dvořil jedné ženské,
    ( není to dlouho, - bylo to včera )
    dostal jsem do držky od manžela !
    Z chlapových úst, rum na dálku táhnul,
    Běda, by někdo mi na uši sáhnul !
    že uši mi utrhnul ... věříte ?
    Mám je teď čerstvě přišité !

    Křičel : ,,Má žena jest pro tebe TABU ,,!

    hovořím : ,,Seru už na tvojí babu ,
    ta už mi vůbec nic neříká,, !

    Vezmu si za ženu Pepýka !"

    Frantischek Szpecka šel k sousedům hnedka
    ... nejdříve oslovil Schoustala (dědka ),
    pak otce, rovněž i Pepýka matku
    a samozřejmě, i oslovil babku....

    "Jsme rádi !" ... rodina prohlásí
    pak přitáhli Pepýka za vlasy
    a ,,nevěsta,, Pepýk též souhlasí !!

    ... huláká : " Frantále ! tak my se vemem !!!"
    .... již veselka chystá se, svatba jak ,,řemen,, !!!


    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js