Přeskočit na hlavní obsah

Dům v růžích

Dům je náš úkryt, tělo, které si na sebe oblékáme. Naše těla stárnou, a s nimi stárnou i naše domy. Naše těla mohou onemocnět, a stejně tak i domy.
Joyce Reardonová je profesorkou na katedře psychologie. Joyce se krom výuky psychologie snaží studentům vštěpit smysl pro "mystično" - Joyce totiž miluje paranormální jevy a cokoliv spojené s mystikou.
To se ale nelíbí vedoucímu katedry, Carlu Millesovi. Ten chce Joyce díky jejím nešvarům stůj co stůj zbavit funkce, proto Joyce potřebuje co nejdříve důkaz. Důkaz, který bude naprosto převratný a dokáže, že paranormální jevy opravdu existují.
Joycein přítel Steve vlastní tajemné rodinné sídlo. Tento dům stojí uprostřed Seattlu a má za sebou velice temnou historii. V posledních sto letech v něm podivným způsobem zahynulo několik lidí, včetně dělníků při jeho stavbě.
Stevova prababička Ellen dům navrhla a velmi dlouho stavěla - sídlo má totiž nejednu architektonickou zvláštnost, například jedna místnost je plná zrcadel, druhá je zase kompletně postavena vzhůru nohama.
A právě Ellenin duch má v domě setrvávat a děsit jeho návštěvníky.
Joyce dá dohromady skupinu šesti lidí, kteří krom toho, že jsou životními ztroskotanci a nemají co ztratit, mají také nadpřirozené schopnosti.
Starší dáma Cathy ovládá automatické psaní, které se ale často "ozývá" ve velmi nevhodných chvílích. Obloustlý třicátník Emery vidí duchy a minulost. Pam, sympatická mladá dívka má vidiny, když se dotkne určitých věcí, Victor, starý jasnovidec, a nakonec nejdůležitější osoba celé výpravy - Rachel a její patnáctiletá autistická sestra Annie.
Annie je sice autistka, ale také ovládá schopnosti telepatie a telekineze, které už jí v minulosti přinesly spoustu potíží. A právě Annie je podle Joyce klíč, který spustí paranormální jevy v domě, a Joyce tak dokáže celému světu, a hlavně Millesovi, že má pravdu.
Skupinka se vydává do tajemného domu, ale to co je tam čeká, předčí i jejich nejhorší noční můry...
Rose Red (miniseries) - Wikipedia
O tomto třídílném seriálu jsem slyšela už před několika lety, to mi mohlo být tak deset, jedenáct. Tenkrát jsem si všimla, že jej dávají v televizi, ale až hodně v noci, a rodiče mi pochopitelně nedovolili se na něj dívat.
Tenkrát mě ale moc zaujal a já dlouho přemýšlela, o čem seriál asi bude. Po letech jsem to konečně zjistila.
Seriál má tři díly, každý je dlouhý kolem hodinky a půl. Pro někoho možná moc dlouhé, já měla všechny tři díly shlédnuté za jeden večer.
Na československé filmové databázi má seriál třiasedmdesát procent, což je poměrně slušné.
Až při úvodních titulcích jsem se dozvěděla, že scénář k seriálu napsal Stephen King. Ten si dokonce v jednom díle zahraje malou roličku, což je velmi sympatické.
První díl byl takový seznamovací, což bylo jen dobře. Dozvěděli jsme se vše o historii tajemného domu, o jeho předchozích majitelích a také o záhadách, jež ho obklopují.
Herecké výkony byly slušné - příjemně mě překvapila Emily Deschanel, známá ze seriálu Sběratelé kostí.
Druhý díl byl už opravdu napínavý, vše se začíná rozjíždět, a spousta scén je opravdu pěkně strašidelných, a na své si přijdou i milovníci lekaček - jedna scéna byla opravdu infarktová.
No a třetí pokračování je úplnou perlou. Atmosféra je tajemná, místy opravdu mysteriózní.
Seriál byl natočen v roce 2002, ale za ty roky rozhodně na svém kouzlu nic neztratil. Seriál mě bavil, nenudila jsem se, a co je nejdůležitější, že mi při jeho sledování běhal mráz po zádech, což bohužel není u hororů automatické, někdy je to pěkná nuda.
Zajímavostí je, že King napsal scénář speciálně pro seriál, neinspiroval se tedy žádnou knihou, kterou by předtím napsal.
Hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti a pokud máte rádi hororovo-mysteriózní seriály, rozhodně doporučuji!
A co Vy? Máte rádi hororové seriály? A viděli jste Dům v růžích? Napište mi do komentářů!
Děkuji za přečtení a komentáře, přeji krásný den, Vaše Eliss ♥
Rose Red TV Show - Season 1 Episodes List - Next Episode

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Omluva - nemoc

 Ahoj kamarádi a čtenáři, moc se omlouvám, ale teď pár dní nebudu přidávat žádné články. Skolila mě škaredá zimní viróza, asi jsem se někde nachladila - nejspíše v práci, kdy jsem přebíhala ze studeného skladu na vyhřátou dílnu... Hrozně mě bolí v krku, hlava, klouby a mám i horečku. Už v neděli mi bylo všelijak, ale pondělí jsem celé proležela v posteli, a hlavně jsem strašně unavená, pořád bych jen spala... Zatím jsem si vzala pondělí a úterý dovolenou, zítra jdu ráno k doktorce, počítám že do pátku budu mít neschopenku, tak snad o víkendu bych mohla přidat nový článek, ale uvidím... Cítím se fakt mizerně, tak doufám, že to nebude na antibiotika a je to fakt jenom virového původu. Děkuji Vám za pochopení, přeji krásné zimní dny hlavně bez nemoci, Vaše Eliss ♥ Koupila jsem si v lékárně horký nápoj a beru Acylpyrin. Žofka se mnou leží celý den, docela určitě ví, že mi není dobře a je příjemné ji mít u sebe.

Dnešní kontrola

 Dneska ráno jsem musela vstávat už v šest, protože jsem byla objednaná na kontrolu po třech týdnech na gynekologii. Ale stejně jsem byla vzhůru už od čtyř, se spánkem to mám teď takové rozhozené - jednou spím do osmi, pak zase vstanu už ve čtyři. Ale často to pak dospím i přes den. V sedm hodin jsem se vypravila na zastávku, bez snídaně, v batůžku pečlivě zavázanou skleničku s močí. No nebylo mi ráno moc dobře, jelikož jsem nesnídala, ale čekaly mě ještě odběry, a na ty se musí nalačno. V čekárně už přede mnou čekaly tři pacientky. Potěšilo mě, že jsem potkala kamarádku ze střední, která byla o ročník níž, dřív jsme spolu párkrát zašly na kávu, ale dlouho jsme spolu nemluvily, ani jsme si nepsaly. Dost mě překvapila sdělením, že má před maturitou - vždyť už dávno musela skončit, to mi nesedělo do počtu. A tak se rozpovídala o svých zdravotních problémech, kdy musela akutně na operaci s naštěstí nezhoubným nádorem na žlučníku.  A kvůli rekonvalescenci po operaci tak samozřejmě nedoděla

Dnešní kontrola u doktora

 V minulém článku, který pojednával o mých zdravotních potížích spojených s bušením srdce, tlakem v hlavě a pískání v uších, jsem zmiňovala, že dnes mám jít na kontrolu - doktor na pohotovosti to zdůrazňoval. Moje obvodní má opět dovolenou, takže jsem musela za zastupující lékařkou do nemocnice. Potíže nijak extra neustoupily. Včera v noci jsem nemohla vůbec usnout. Pořád se mi do hlavy vkrádaly špatné myšlenky - určitě umřu, srdce mi najednou přestane pracovat... Nemohla jsem tyto strašné věci dostat ven pryč z hlavy. K tomu se samozřejmě přidalo i bušení srdce. Tlaky v hlavě ale trochu povolily, i to pískání už je o něco snesitelnější. Ráno jsem tedy šla na autobus do města, a z autobusáku mi navazoval rychlý spoj do nemocnice. V čekárně nikdo nebyl, takže jsem jako při své minulé návštěvě vložila kartičku pojišťovny do přístroje, zmáčkla na displeji účel návštěvy, a sedla si do čekárny. Za chvíli už pro mě přišla sestra. Předala jsem jí svou lékařskou zprávu a vysvětlila, proč tu js